Codiaeum variegatum

Codiaeum var. kleinbladig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Codiaeum variegatum, også kendt som krotonplanten, er en tropisk plante med iøjnefaldende farvede, glinsende blade. Bladene varierer i farve fra gul og rød til grøn og orange, og nogle blade har endda flere farver i én. Planten trives bedst på en lys placering og kan lide høj luftfugtighed. Codiaeum variegatum er en populær stueplante på grund af sit farverige udseende og lette vedligeholdelse. Planten kan holdes både indendørs og udendørs, men bør beskyttes mod kolde temperaturer.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er generelt let at vedligeholde og kræver lidt speciel pleje. Det er vigtigt at give planten regelmæssig vanding og placere den et lyst sted, men undgå direkte sollys. Det er også en god idé at tørre blade af lejlighedsvis for at fjerne støv.

  Ja, denne plante har brug for masser af lys for at trives godt. Det er bedst at placere den et sted, hvor den får indirekte sollys. Undgå direkte sollys, da det kan forbrænde bladene.

  Planten har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen, afhængigt af omgivelsestemperaturen og luftfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men ikke gennemblødt. For meget vand kan føre til rodvækst.

  Denne plante kan lide af klart, indirekte lys og kan blive forbrændt i direkte sollys. Det er derfor bedst at placere den et sted, hvor den undgår den skarpe sol. Planten trives godt ved stuetemperatur og normal luftfugtighed.

  Ja, planten kan lide varme og trives bedst ved temperaturer mellem 20 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt at placere planten et varmt og lyst sted, men undgå direkte sollys. At sprøjte blade regelmæssigt hjælper også med at skabe en fugtig og varm atmosfære for planten.

  Denne plante blomstrer ikke og er kendt for sine farverige blade. Codiaeum variegatum blomstrer ikke i løbet af året, men vokser og udvikler sig konstant. Denne stueplante er primært elsket for sine klare farver og iøjnefaldende blade.

  Ja, denne plante er kendt for dens luftrensende egenskaber og bidrager til et sundere indeklima. Den fjerner skadelige stoffer fra luften og sikrer et renere og friskere miljø derhjemme. Det er derfor et godt valg for folk, der leder efter en plante, der forbedrer luftkvaliteten.

  Ja, denne plante trives bedst på et sted med en temperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten ved en konstant temperatur for at undgå vækstproblemer. Sørg også for tilstrækkeligt lys og luftfugtighed for optimal vækst.

 • Beskæring af denne plante bør bedst udføres om foråret for at fremme væksten. Fjern døde eller beskadigede blade og grene med en skarp beskæresaks. Vær opmærksom på, at planten ikke bliver beskåret for hårdt, da dette kan hæmme væksten.

  Vand planten regelmæssigt, men sørg for at jorden ikke bliver for våd. Lad jorden tørre let mellem vandingerne. I vintermånederne har planten mindre behov for vand.

  De Codiaeum variegatum har brug for godt drænet pottemuld, der er rig på næringsstoffer. Sørg for, at pottemulden forbliver let fugtig, men ikke for våd. Brug gerne en pottemuld specielt til stueplanter.

  Planten trives bedst i en godt drænet, let sur til neutral jord med en god humusrig struktur. Det er vigtigt, at jorden forbliver tilstrækkelig fugtig, men ikke for våd. Derudover kan regelmæssig gødning hjælpe med at fremme vækst og farve på bladene.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, men sørg for, at jorden ikke bliver for fugtig. Placér planten et lyst sted, men undgå direkte sollys. Af og til at støve blade af hjælper med at holde planten sund.

  For at fjerne støv fra bladene på denne plante kan du bruge en blød børste eller klud. Sprøjt regelmæssigt bladene med vand for at øge luftfugtigheden og forhindre støv. Undgå brug af glansmidler eller kemikalier, da dette kan beskadige bladene.

  Denne plante har brug for masser af klart indirekte lys, men undgå direkte sollys. Placer planten tæt på et vindue mod øst eller vest for optimal vækst. For lidt lys kan føre til langstrakte og blege blade.

  Den optimale temperatur for denne plante er mellem 18-24 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og temperatursvingninger. Om vinteren kan planten også have gavn af en køligere temperatur mellem 15-18 grader Celsius.

  Luftfugtigheden spiller en vigtig rolle for væksten og sundheden af denne plante. Det anbefales at holde luftfugtigheden mellem 60% og 80%. Dette kan opnås ved regelmæssig vanding eller ved brug af en luftfugter.

  Den ideelle surhedsgrad i jorden for stueplanter som Codiaeum variegatum er mellem 6 og 7 på pH-skalaen. Det er vigtigt, at jorden ikke er for sur eller for basisk, da det kan hæmme optagelsen af næringsstoffer. pH-testkits er tilgængelige til at måle jordens surhedsgrad og eventuelt justere den.

  Denne plante har regelmæssigt brug for næring i foråret og sommermånederne. Brug en generel stueplante gødning og følg instruktionerne på emballagen. Lad planten hvile i efteråret og vinteren og reducer mængden af gødning.

 • Beskrivelse

  Codiaeum variegatum, også kendt som krotonplanten, er en tropisk plante med iøjnefaldende farvede, glinsende blade. Bladene varierer i farve fra gul og rød til grøn og orange, og nogle blade har endda flere farver i én. Planten trives bedst på en lys placering og kan lide høj luftfugtighed. Codiaeum variegatum er en populær stueplante på grund af sit farverige udseende og lette vedligeholdelse. Planten kan holdes både indendørs og udendørs, men bør beskyttes mod kolde temperaturer.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.