Euphorbia pulcherrima Galactica

Euphorbia pulcherrima

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Euphorbia pulcherrima Galactica, ook bekend als de kerstster of poinsettia, is een prachtige en opvallende plant met rode bladeren die lijken op sterren. De bladeren hebben een melkachtige textuur en kunnen verschillende tinten rood, roze en wit hebben. De plant bloeit in de winter en wordt vaak gebruikt als decoratie tijdens de feestdagen. De Euphorbia pulcherrima Galactica gedijt goed in warme en lichte omgevingen en heeft regelmatig water nodig. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht te houden en te voorkomen dat de bladeren nat worden, omdat ze gevoelig zijn voor schimmel en rot.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft niet veel verzorging nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en water krijgt en af en toe bemesting. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en regelmatig de bladeren af te stoffen.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet hem op een plek met veel indirect zonlicht voor optimale groei. Vermijd direct zonlicht, dit kan de bladeren beschadigen.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten in licht vochtig blijft. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant houdt van helder, indirect zonlicht maar kan ook wel wat direct zonlicht verdragen. Te veel direct zonlicht kan echter leiden tot verbranding van de bladeren. Plaats de plant dus het beste op een plek met veel licht, maar vermijd felle zonnestralen.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima Galactica houdt van warmte. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te zetten met veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de omgevingstemperatuur niet onder de 15 graden Celsius zakt.

  De Euphorbia pulcherrima Galactica bloeit van november tot en met februari en kan bloeiend blijven tot in maart. De bloeiperiode duurt meestal ongeveer 6-8 weken.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het is in staat om schadelijke stoffen uit de lucht te absorberen en om te zetten in zuurstof. Het kan dus zeker bijdragen aan een gezondere leefomgeving in huis.

  Deze plant staat het liefst op een plek met een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om temperatuurschommelingen te vermijden.

 • Het is aan te raden om de plant na de bloei te snoeien om de groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde bladeren regelmatig. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om de plant gezond te houden.

  Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. In de winter heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  Gebruik een goed doorlatende potgrond voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond licht en luchtig is. Het is belangrijk dat de potgrond de juiste voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei van de plant.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die licht vochtig wordt gehouden. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat, zoals meststoffen voor kamerplanten. Vermijd zware kleigrond, omdat dit de waterafvoer kan belemmeren en wortelrot kan veroorzaken.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de wortels niet in het water staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Bemest de plant in de lente en zomermaanden.

  Het schoonmaken van deze plant kan het beste gedaan worden door stof voorzichtig af te vegen met een vochtige doek. Gebruik geen schoonmaakmiddelen of sprays op de bladeren, dit kan de plant beschadigen. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  De Euphorbia pulcherrima Galactica heeft veel licht nodig en gedijt het beste op een plek met veel indirect zonlicht. Zet de plant niet in direct zonlicht, maar zorg er wel voor dat hij voldoende licht krijgt om goed te groeien. Het liefst staat de plant op een plek waar hij minimaal 6 uur per dag licht ontvangt.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 23 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen, zoals tocht en vorst. Zorg voor een constante, gematigde temperatuur voor een gezonde groei.

  Een ideale luchtvochtigheid voor deze plant is tussen de 40% en 60%. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te hoog is om schimmelgroei te voorkomen. Regelmatig sproeien kan helpen om de luchtvochtigheid stabiel te houden.

  Kamerplanten gedijen het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale potgrond of meststoffen. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden.

  De plant heeft in het voorjaar en de zomer eens per twee weken vloeibare mest nodig. Gebruik een meststof speciaal voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. In de herfst en winter is het voldoende om de plant eens per maand te bemesten.

 • Omschrijving

  De Euphorbia pulcherrima Galactica, ook bekend als de kerstster of poinsettia, is een prachtige en opvallende plant met rode bladeren die lijken op sterren. De bladeren hebben een melkachtige textuur en kunnen verschillende tinten rood, roze en wit hebben. De plant bloeit in de winter en wordt vaak gebruikt als decoratie tijdens de feestdagen. De Euphorbia pulcherrima Galactica gedijt goed in warme en lichte omgevingen en heeft regelmatig water nodig. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht te houden en te voorkomen dat de bladeren nat worden, omdat ze gevoelig zijn voor schimmel en rot.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.