Ficus elastica Petite Melany

Ficus elastica

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ficus elastica Petite Melany is een compacte variant van de rubberplant, met glanzende, donkergroene bladeren met een lichte tekening erop. Deze plant is perfect voor binnenshuis en kan goed gedijen in lichte tot halfschaduwrijke omgevingen. De plant heeft weinig verzorging nodig en is relatief makkelijk te onderhouden. Regelmatig water geven en af en toe de bladeren afstoffen is voldoende om de Ficus elastica Petite Melany gezond te houden. Het is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een mooie en makkelijk te verzorgen kamerplant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft en geef regelmatig water. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.

  Ja, de Ficus elastica Petite Melany heeft veel licht nodig om goed te groeien en gedijen. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht om de beste resultaten te behalen. Het vermijden van direct zonlicht kan verbranding van de bladeren helpen voorkomen.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht opdroogt. Overmatig water geven kan wortelrot veroorzaken.

  De Ficus elastica Petite Melany houdt niet van direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten waar het zonlicht gefilterd wordt. Het beste is om de plant op een plek neer te zetten met indirect licht.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen om zijn groei te bevorderen.

  De Ficus elastica Petite Melany bloeit niet in de traditionele zin van het woord, aangezien hij meestal niet bloemen produceert. Deze plant staat vooral bekend om zijn grote, glanzende bladeren. Het is een gemakkelijk te onderhouden kamerplant die het hele jaar door groen blijft.

  Ja, de Ficus elastica Petite Melany is luchtzuiverend en helpt bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Deze plant heeft de eigenschap om schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is een mooie toevoeging aan je interieur en zorgt voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om de gezondheid te bevorderen. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of extreme temperaturen.

 • Het snoeien van deze plant is niet vaak nodig, maar kan gedaan worden om de vorm te behouden of bij het verwijderen van dode bladeren. Snoei altijd met scherpe en schone snoeischaar om infecties te voorkomen. Het beste moment om te snoeien is in het voorjaar.

  De Kamerplant heeft matig water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door iets droog aanvoelt. Geef de plant water aan de onderkant van de pot om wortelrot te voorkomen.

  Kies een potgrond die licht, luchtig en goed doorlatend is, bijvoorbeeld een mengsel van potgrond en perliet. Het is belangrijk dat de potgrond vocht vasthoudt maar niet te nat blijft. Vermijd zware grondsoorten en zorg voor goede drainage in de pot.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn en mag niet te nat worden. Een lichtzure bodem met veel organisch materiaal is ideaal. Zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, laat de grond tussen gietbeurten door licht opdrogen. Af en toe de bladeren afstoffen houdt de plant gezond. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.

  Het stof op de bladeren van de plant kan voorzichtig worden afgenomen met een vochtige doek. Zorg ervoor dat de bladeren niet te nat worden. Het regelmatig afstoffen van de bladeren houdt de plant gezond en helpt bij de fotosynthese.

  De Ficus elastica Petite Melany heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant bij een raam op het oosten of westen voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag indirect zonlicht krijgt.

  De plant gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperatuurschommelingen of tocht, dit kan schade veroorzaken. Houd de plant weg van koude tochtige plekken en direct zonlicht.

  De ideale luchtvochtigheid voor deze kamerplant ligt tussen de 40% en 60%. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en bruine randen.

  De Ficus elastica Petit Melany heeft het liefst een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6 en 7. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot voedingsproblemen voor de plant. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Deze plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens de lente en zomermaanden om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof voor kamerplanten om de groei te stimuleren. Geef de plant geen mest in de herfst en winter, wanneer de groei vertraagt.

 • Omschrijving

  De Ficus elastica Petite Melany is een compacte variant van de rubberplant, met glanzende, donkergroene bladeren met een lichte tekening erop. Deze plant is perfect voor binnenshuis en kan goed gedijen in lichte tot halfschaduwrijke omgevingen. De plant heeft weinig verzorging nodig en is relatief makkelijk te onderhouden. Regelmatig water geven en af en toe de bladeren afstoffen is voldoende om de Ficus elastica Petite Melany gezond te houden. Het is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een mooie en makkelijk te verzorgen kamerplant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.