Ficus benjamina 'Regidan'

Ficus benjamina

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ficus benjamina 'Regidan' is een compacte kamerplant met glanzende groene bladeren die een puntige vorm hebben. Deze plant kan goed gedijen in een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. De 'Regidan' variant van de Ficus benjamina groeit langzaam en heeft weinig verzorging nodig, waardoor het een ideale plant is voor beginners. Het regelmatig controleren van de vochtigheid van de grond en het besproeien van de bladeren helpt deze plant gezond te houden. Let op: de Ficus benjamina is giftig voor huisdieren als ze er van eten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Ficus benjamina 'Regidan' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, regelmatig water krijgt en af en toe bemest wordt. Het is belangrijk om de plant af en toe te controleren op plagen en ziektes.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Het vermijd te donkere plekken.

  De Ficus benjamina 'Regidan' heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen twee gietbeurten licht vochtig blijft. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren en aanpassingen te maken afhankelijk van de omgevingscondities.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en gedijt beter op een plek met gefilterd licht. Zet hem daarom niet in de felle zon om bladverbranding te voorkomen. Het liefst staat hij op een plek met helder, indirect licht.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen 18 en 24 graden Celsius. Plaats de plant niet in de buurt van tochtige plekken of airconditioning. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht.

  Ficus benjamina 'Regidan' bloeit meestal in de maanden mei en juni. De bloeiperiode kan ongeveer 2 tot 4 weken duren.

  Ja, de Ficus benjamina 'Regidan' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Deze plant kan schadelijke stoffen in de lucht filteren en zorgen voor een gezondere leefomgeving. Het is daarom een goede keuze voor binnenhuisplanten.

  Ja, deze plant gedijt het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen te houden. Het zal goed groeien en gedijen op een constante en gematigde kamertemperatuur.

 • Om de plant te snoeien kun je het beste de takken terugknippen tot net boven een blad of knoop. Dit zorgt voor een compactere groei en stimuleert nieuwe groei. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of de zomer om de plant gezond te houden.

  De Ficus benjamina 'Regidan' heeft regelmatig water nodig, maar hou er rekening mee dat de grond niet te nat mag zijn. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten lichtjes opdrogen. Zorg ervoor dat de plant niet in een laag water blijft staan om wortelrot te voorkomen.

  Het is aan te raden om gebruik te maken van kwalitatieve potgrond voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en de plant voldoende voedingsstoffen bevat. Verpotten kan nodig zijn om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen.

  De bodemkwaliteit voor deze plant dient goed doorlatend en lichtzure tot neutrale pH te zijn. Een mengsel van potgrond en perliet of grof zand is ideaal. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in het water blijven staan. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren stofvrij maken houdt de plant gezond.

  De bladeren van deze plant kunnen stof en vuil verzamelen, dus het is belangrijk om ze regelmatig af te stoffen met een zachte doek. Gebruik een vochtige doek om eventueel hardnekkig vuil te verwijderen. Vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen, dit kan de bladeren beschadigen.

  De Ficus benjamina 'Regidan' heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met indirect licht voor optimale groei en gezondheid. Het is belangrijk om regelmatig te draaien voor een gelijkmatige belichting van alle bladeren.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15-25°C. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan plotselinge temperatuurschommelingen. Een constante temperatuur en lichte luchtvochtigheid zullen de groei van de plant bevorderen.

  De Ficus benjamina 'Regidan' gedijt het beste in een omgeving met een hoge luchtvochtigheid. Het is daarom aan te raden om de plant regelmatig te besproeien of naast een luchtbevochtiger te plaatsen. Een luchtvochtigheid van ongeveer 50-60% is ideaal voor deze kamerplant.

  De Ficus benjamina 'Regidan' gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Bij een te hoge zuurgraad kan de plant moeite hebben met het opnemen van voedingsstoffen.

  Voor de bemesting van deze kamerplant is het aan te raden om eens per maand vloeibare meststof te geven tijdens het groeiseizoen. Gebruik hiervoor een speciale meststof voor groene planten om de groei en bloei te bevorderen. Let erop dat je de dosering volgens de instructies op de verpakking aanhoudt om overbemesting te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Ficus benjamina 'Regidan' is een compacte kamerplant met glanzende groene bladeren die een puntige vorm hebben. Deze plant kan goed gedijen in een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. De 'Regidan' variant van de Ficus benjamina groeit langzaam en heeft weinig verzorging nodig, waardoor het een ideale plant is voor beginners. Het regelmatig controleren van de vochtigheid van de grond en het besproeien van de bladeren helpt deze plant gezond te houden. Let op: de Ficus benjamina is giftig voor huisdieren als ze er van eten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.