Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Sapiro Yellow'

Chrysanthemum (Indicum Grp) GR

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chrysantemum 'Sapiro Yellow' er en smuk og iøjnefaldende plante med klare gule blomster. Denne krysantemum tilhører Indicum Gruppen og blomstrer sent på sommeren og efteråret. Blomsterne har en klassisk krysantemumform og står smukt på robuste stængler. 'Sapiro Yellow' er en stærk og robust plante, der trives godt i haven eller i potter på terrassen. Det er et fremragende valg for at opfriske din have eller fremstille blomsterdekorationer.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Sapiro Yellow' er generelt let at passe. Denne plante kræver regelmæssig vanding og tilstrækkeligt lys. Det er vigtigt at fjerne visne blomster for at fremme væksten.

  Ja, Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Sapiro Yellow' har brug for masser af lys for at trives. Placer planten derfor et sted med masser af indirekte sollys. Sørg for, at planten får mindst 6 timer om dagen lys.

  Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Sapiro Yellow' har brug for regelmæssig vanding, cirka 1-2 gange om ugen. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Det er vigtigt ikke at lade planten tørre ud mellem vandingerne.

  Denne plante elsker klart lys, men undgå direkte sollys for at forhindre forbrænding af bladene. Placér planten på et sted med masser af indirekte sollys for den bedste vækst. Vand regelmæssigt og sørg for, at jorden forbliver fugtig.

  Ja, Chrysanthemum elsker varme og har brug for et sted, hvor temperaturen er konstant. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og pludselige temperatursvingninger, da det kan påvirke plantens sundhed. Det anbefales at placere planten et varmt og solrigt sted for at sikre, at den kan vokse optimalt.

  Chrysanthemum Indicum Grp 'Sapiro Yellow' blomstrer normalt i månederne september og oktober. Blomstringen kan vare cirka 4 til 6 uger.

  Ja, Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Sapiro Yellow' har luftrensningsegenskaber. Den er kendt for at filtrere skadelige stoffer og forbedre luftkvaliteten indendørs. Det er et godt valg for folk, der leder efter en plante, der kan rense luften derhjemme.

  Ja, denne plante trives bedst ved en konstant temperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt at placere planten et sted, hvor temperaturen ikke svinger for meget. Det kan være, at planten vil vokse dårligere, hvis temperaturen er uden for dette interval.

 • Det anbefales at beskære planten regelmæssigt for at bevare formen og stimulere væksten. Fjern døde blomster og grene for at opretholde plantens sundhed. Beskær planten om foråret tilbage til cirka 15 cm over jorden for at fremme ny vækst.

  Planten har brug for regelmæssig vand, men jorden må ikke være for våd. Lad det øverste lag af jorden tørre ud mellem vandingerne. Brug lunkent vand og undgå at få vand på bladene for at forhindre skimmelvækst.

  Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Sapiro Yellow' trives bedst i godt drænet pottemuld. Sørg for at pottemulden forbliver let fugtig, men at der ikke står vand tilbage. Det anbefales at omplante planten hver forår i frisk pottemuld.

  'Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Sapiro Yellow' trives bedst i veldrænet jord med en let sur til neutral pH. Det er vigtigt, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd, for at undgå rodødelæggelse. Regelmæssig gødskning med en generel gødning fremmer vækst og blomstring af planten.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i vækstperioden. Placer planten et lyst sted, men undgå direkte sollys. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen.

  Planten kan lejlighedsvis tørres af med en fugtig klud for at fjerne støv. Fjern regelmæssigt døde blade og blomster for at holde planten sund. Brug mild sæbe og vand om nødvendigt for at bekæmpe eventuelle skadedyr.

  Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Sapiro Yellow' har brug for masser af lys for at trives og blomstre ordentligt. Placér planten derfor et sted, hvor den kan modtage direkte sollys, f.eks. ved et vindue mod syd. Sørg for, at planten får mindst 6 timer lys om dagen.

  Den ideelle temperatur for denne plante er mellem 15 og 23 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for kold træk. Hvis temperaturen bliver for høj, kan planten begynde at visne.

  Luftfugtigheden for stueplanter som Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Sapiro Yellow' bør være moderat. Det er vigtigt ikke at udsætte planten for for tør luft, men heller ikke for høj luftfugtighed. En god luftfugtighed fremmer en sund vækst og blomstring af planten.

  Krystallen (Indicum Grp) 'Sapiro Yellow' trives bedst i en jord med en neutral surhedsgrad. Det er vigtigt at kontrollere jordens pH-værdi regelmæssigt og justere den efter behov. For sure eller basiske jorde kan påvirke plantens vækst og blomstring negativt.

  Indendørsplanter som denne har brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen for at forblive sunde. Brug en balanceret gødning til indendørsplanter og følg instruktionerne på emballagen for korrekt dosering. Det er vigtigt at undgå at overgøde planten for at forhindre skade på rødderne.

 • Beskrivelse

  Chrysantemum 'Sapiro Yellow' er en smuk og iøjnefaldende plante med klare gule blomster. Denne krysantemum tilhører Indicum Gruppen og blomstrer sent på sommeren og efteråret. Blomsterne har en klassisk krysantemumform og står smukt på robuste stængler. 'Sapiro Yellow' er en stærk og robust plante, der trives godt i haven eller i potter på terrassen. Det er et fremragende valg for at opfriske din have eller fremstille blomsterdekorationer.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.