Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Sapiro Red'

Chrysanthemum (Indicum Grp) GR

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Sapiro Red' is een prachtige chrysant met helderrode bloemen en een compacte groeiwijze. De bloemen hebben een opvallende kleur en bloeien rijkelijk in het najaar. Deze plant staat graag op een zonnige plek in goed doorlatende grond. 'Sapiro Red' is een mooie toevoeging aan de herfsttuin en trekt vlinders en bijen aan. Het is een makkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Chrysanthemum Indicum Grp 'Sapiro Red' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Deze plant heeft regelmatig water en zonlicht nodig, maar verdraagt ook enige verwaarlozing. Het is belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren op plagen en ziekten.

  Ja, de Chrysanthemum houdt van veel licht en gedijt het beste bij direct zonlicht. Plaats de plant daarom het liefst op een zonnige plek in huis. Onthoud wel dat de plant niet van directe hitte houdt, dus vermijd te felle zonnestralen in de zomer.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Sapiro Red' heeft één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op uitdroging.

  De plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Het is het beste om de plant in helder, indirect licht te plaatsen. Te veel zonlicht kan de bladeren verbranden.

  Ja, Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Sapiro Red' houdt van warmte en gedijt goed bij een constante kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen of tocht. Het regelmatig controleren van de temperatuur in de ruimte waar de plant staat, kan helpen om ervoor te zorgen dat deze gezond blijft.

  De Chrysanthemum 'Sapiro Red' bloeit meestal in de herfstmaanden, van september tot november. De bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging.

  Ja, Chrysanten zoals de 'Sapiro Red' hebben de potentie om de lucht te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Dit maakt ze een goede keuze voor in huis of op kantoor. Planten dragen bij aan een gezondere leefomgeving en kunnen de luchtkwaliteit verbeteren.

  Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Sapiro Red' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit zijn ideale temperaturen voor kamerplanten om goed te groeien en te bloeien. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor optimale groei.

 • Chrysanten kunnen het beste na de bloei worden teruggesnoeid tot ongeveer 15 cm boven de grond. Verwijder ook dode takken en bloemen om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en water krijgt na het snoeien.

  Geef de plant regelmatig water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de plant niet in een laag water staat om wortelrot te voorkomen. In de winterperiode kan de plant iets minder water nodig hebben.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Sapiro Red' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een lichte zuurgraad. Gebruik een mengsel van potgrond voor kamerplanten vermengd met wat scherp zand. Zorg ervoor dat de pot een goede afwatering heeft om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheid en een pH tussen 6 en 6,5. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te beluchten om wateroverlast te voorkomen en de wortels gezond te houden. Een organische meststof kan worden gebruikt om de bodemkwaliteit te verbeteren en de plant te voorzien van de benodigde voedingsstoffen.

  Chrysanten hebben regelmatig water nodig en moeten op een lichte plek staan. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Gebruik een vloeibare plantenvoeding tijdens de groeiperiode voor een optimale bloei.

  Om de plant schoon te maken kun je gebruik maken van een vochtige doek om stof en vuil van de bladeren te verwijderen. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, dit kan schade aan de bladeren veroorzaken.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Sapiro Red' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Zet de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor het beste resultaat. Vermijd te felle zonnestralen om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Chrysanten geven de voorkeur aan een gematigde kamertemperatuur tussen de 15-20 graden Celsius. Vermijd plotselinge temperatuurveranderingen en tocht, dit kan de plant beschadigen. Zorg ervoor dat ze niet blootgesteld worden aan extreme hitte of koude temperaturen.

  De luchtvochtigheid moet voor deze plant gemiddeld zijn, het is belangrijk om de bladeren niet met water te besproeien omdat dit vlekken kan veroorzaken. Een luchtbevochtiger kan helpen om de juiste luchtvochtigheid te behouden.

  De plant heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen met speciale meststoffen of bodemverbeteraars. Een goede zuurgraad van de bodem zorgt ervoor dat de plant optimaal kan groeien en bloeien.

  Kamerplanten hebben regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen voor gezonde groei en bloei. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus houd u aan de aanbevolen dosering.

 • Omschrijving

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Sapiro Red' is een prachtige chrysant met helderrode bloemen en een compacte groeiwijze. De bloemen hebben een opvallende kleur en bloeien rijkelijk in het najaar. Deze plant staat graag op een zonnige plek in goed doorlatende grond. 'Sapiro Red' is een mooie toevoeging aan de herfsttuin en trekt vlinders en bijen aan. Het is een makkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.