Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Ostra'

Chrysanthemum (Indicum Grp) GR

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chrysanthemum 'Ostra' is een prachtige bloeiende plant met grote en kleurrijke bloemen. De bloemen hebben een opvallende en aantrekkelijke vorm. Deze plant bloeit in de late zomer en herfst en brengt veel kleur in de tuin. De 'Ostra' is een sterke en gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de volle zon. Deze Chrysanthemum is een uitstekende keuze voor borders, bloembakken of als snijbloem.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Ostra' is een gemakkelijk te onderhouden kamerplant. Deze plant heeft regelmatig water en voldoende licht nodig om te gedijen. Snoei af en toe de verwelkte bloemen voor een langere bloeiperiode.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om gezond te blijven. Plaats de plant bij voorkeur op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht krijgt.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Ostra' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Chrysanten houden van helder, indirect zonlicht en moeten worden beschermd tegen felle zonnestralen om verbranding te voorkomen. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij wat schaduw krijgt tijdens de heetste uren van de dag.

  Ja, Chrysanthemum houdt van warmte en heeft een minimale temperatuur van 15 graden Celsius nodig om goed te gedijen. Het is daarom belangrijk om de plant op een warme en zonnige locatie te plaatsen om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en koude temperaturen.

  Deze plant bloeit meestal in de herfstmaanden, van september tot november. De bloeiperiode kan tot wel 6 weken duren.

  Ja, kamerplanten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Planten helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen en zuurstof af te geven. Het is daarom belangrijk om regelmatig te zorgen voor voldoende planten in huis.

  Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Ostra' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze plant gedijt goed bij een gemiddelde kamertemperatuur. Houd de plant uit de buurt van tocht en plotselinge temperatuurwisselingen.

 • Deze plant kan regelmatig worden gesnoeid om een compacte groei te bevorderen. Verwijder uitgebloeide bloemen en dode bladeren om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar om de groei te stimuleren.

  Geef de plant regelmatig water, houd de potgrond licht vochtig. Zorg ervoor dat overtollig water goed weg kan lopen. Geef water aan de onderkant van de pot om schimmelvorming aan de bladeren te voorkomen.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond. Deze potgrond zorgt ervoor dat de plant voldoende voeding en water kan opnemen. Een mix van potgrond met zand of perliet kan de luchtigheid van de grond bevorderen.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Ostra' gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond met een neutrale zuurgraad. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in te natte grond staan. Bemest de plant regelmatig voor een optimale groei en bloei.

  De Chrysant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten, maar uit direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen.

  Om de plant schoon te maken, kun je de bladeren voorzichtig afstoffen met een zachte doek of een zachte borstel. Vermijd hierbij het gebruik van water, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Een regelmatige schoonmaakbeurt helpt de plant gezond te houden.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Ostra' houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste groei. Te weinig licht kan leiden tot langgerekte stelen en minder bloemen.

  De ideale temperatuur voor de Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Ostra' ligt tussen de 18 en 21 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Bescherm de plant tegen temperatuurschommelingen om de gezondheid te behouden.

  Houdt van een gemiddelde luchtvochtigheid in huis. Besproei regelmatig de bladeren met water uit een plantenspuit om de luchtvochtigheid op peil te houden. Let op dat de plant niet op een te droge plek staat, zoals naast de verwarming.

  De plant Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Ostra' gedijt het beste in een bodem met een lichtzure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een optimale zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Het is aan te raden om tijdens het groeiseizoen elke twee weken vloeibare kamerplantenmest te geven. Let op de dosering en volg de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Chrysanthemum 'Ostra' is een prachtige bloeiende plant met grote en kleurrijke bloemen. De bloemen hebben een opvallende en aantrekkelijke vorm. Deze plant bloeit in de late zomer en herfst en brengt veel kleur in de tuin. De 'Ostra' is een sterke en gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de volle zon. Deze Chrysanthemum is een uitstekende keuze voor borders, bloembakken of als snijbloem.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.