Calathea roseopicta 'Rosy'

Calathea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Calathea roseopicta 'Rosy' is een prachtige kamerplant met grote, ovale bladeren die een roze en groene tekening hebben. De bladeren zijn donkergroen van kleur en hebben een opvallend roze patroon langs de nerven. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en gedijt goed in een warme en vochtige omgeving. De Calathea roseopicta 'Rosy' vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Het is een decoratieve plant die een tropische sfeer toevoegt aan elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Calathea's vereisen specifieke zorg met regelmatig water geven en hoge luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig te besproeien en schoon te maken.

  Ja, de plant heeft indirect licht nodig maar vermijd direct zonlicht, vooral in de zomer. Een plekje bij een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant. Tijdens de wintermaanden kan de plant ook op een lichtere plek staan.

  De Calathea roseopicta 'Rosy' heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Over het algemeen is het voldoende om de plant één keer per week water te geven. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig blijft.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, het beste is om hem op een plek te zetten met indirect licht of in de halfschaduw. Te veel direct zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen felle zon.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Het vermijden van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen is ook belangrijk voor een gezonde groei. Het is daarom aan te raden om de plant op een warme en beschutte plek te zetten.

  Calathea roseopicta 'Rosy' bloeit van mei tot september en de bloei kan enkele weken duren.

  Ja, Calathea soorten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Door hun grote bladeren kunnen ze schadelijke stoffen uit de lucht filteren en zorgen voor een gezondere leefomgeving. Het regelmatig schoonhouden van de bladeren helpt de plant optimaal te functioneren als luchtzuiveraar.

  Ja, ik sta graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Ik gedij het beste bij een constante temperatuur en vermijd extreme hitte of kou. Een stabiele temperatuur zorgt ervoor dat ik gezond blijf en goed groei.

 • Het is niet noodzakelijk om Calathea roseopicta 'Rosy' te snoeien, maar je kunt dode of beschadigde bladeren verwijderen met een scherpe schaar. Snoei de plant bij voorkeur in het voorjaar, wanneer het groeiseizoen begint, om de gezondheid en vorm van de plant te behouden. Gebruik altijd schone gereedschappen om infecties te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, waarbij de grond altijd licht vochtig moet blijven. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de plant in de lente en zomer wat vaker water te geven en in de herfst en winter minder frequent.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Kies voor een grond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de pot waarin de plant groeit voldoende drainagegaten heeft.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond die licht vochtig is en rijk is aan organisch materiaal. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren op vochtigheid en indien nodig water te geven. Vermijd wateroverlast, dit kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant heeft behoefte aan regelmatig water geven en een hoge luchtvochtigheid. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren besproeien helpt de plant gezond te houden.

  Je kunt het stof voorzichtig van de bladeren van deze plant afvegen met een vochtige doek. Het is belangrijk om regelmatig te controleren op eventuele ongedierte zoals spint of bladluis. Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën.

  De Calathea roseopicta 'Rosy' heeft indirect licht nodig en verdraagt geen direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, maar diffuus licht. Draai de plant regelmatig om gelijkmatige groei te bevorderen.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperatuurschommelingen of tocht. Een constante temperatuur en voldoende luchtvochtigheid zullen bijdragen aan een gezonde groei van de plant.

  Een minimale luchtvochtigheid van 60% is ideaal voor deze plant. Het is daarom aan te raden om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Het plaatsen van de plant in de badkamer kan ook de luchtvochtigheid verhogen.

  Kamerplanten zoals Calathea's geven de voorkeur aan een lichtzure tot neutrale bodem met een pH tussen 6 en 7. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Test regelmatig de pH-waarde van de bodem en pas indien nodig de bemesting aan.

  Kamerplanten hebben over het algemeen geen speciale bemesting nodig in de wintermaanden. In het voorjaar en de zomer kan je de plant bemesten met een speciale kamerplantenmeststof volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus het is belangrijk om de juiste hoeveelheid meststof te gebruiken.

 • Omschrijving

  De Calathea roseopicta 'Rosy' is een prachtige kamerplant met grote, ovale bladeren die een roze en groene tekening hebben. De bladeren zijn donkergroen van kleur en hebben een opvallend roze patroon langs de nerven. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en gedijt goed in een warme en vochtige omgeving. De Calathea roseopicta 'Rosy' vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Het is een decoratieve plant die een tropische sfeer toevoegt aan elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.