Aster Crown Duke

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aster Crown Duke is een vaste plant met prachtige paars-blauwe bloemen die lijken op madeliefjes. De bloemen groeien in trossen bovenop lange en stevige stelen, waardoor ze goed zichtbaar zijn in de tuin. Deze asters bloeien in de late zomer en vallen op tussen andere bloemen vanwege hun intense kleur en compacte groeiwijze. De plant wordt zo'n 60-80 cm hoog en gedijt het best in goed doorlatende grond en volle zon. Aster Crown Duke is een favoriet onder bijen, vlinders en andere bestuivende insecten vanwege de overvloedige nectar die de bloemen produceren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Aster Crown Duke is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een vaste plant die elk jaar opnieuw groeit vanuit de wortels. Het behoort tot de groep van tuinplanten die hun bladeren verliezen tijdens de wintermaanden.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Deze plant kan dus prima gedijen in ons klimaat.

  Aster Crown Duke vereist weinig onderhoud en is vrij gemakkelijk te verzorgen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Snoei de plant indien nodig om de groei te bevorderen.

  Voor de Aster Crown Duke heeft u ongeveer 30-40 cm ruimte nodig per plant om deze optimaal te laten groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te spreiden en voldoende licht op te vangen. Houd rekening met de volwassen hoogte en breedte van de plant bij het planten in uw tuin.

  De Aster Crown Duke groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en de bloei minder uitbundig zijn. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De Aster Crown Duke heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, de Aster Crown Duke is een vlinder- en bijenlokkende plant. Deze eigenschap maakt de plant aantrekkelijk voor bestuivers en draagt bij aan een gezonde biodiversiteit in de tuin. Het zorgt voor een levendige en bloeiende omgeving waar insecten graag op afkomen.

  De Aster Crown Duke trekt vlinders en bijen aan, wat de biodiversiteit in uw tuin ten goede zal komen. Daarnaast zorgt de plant voor kleur en leven in de tuin, wat ook andere dieren kan aantrekken. Het is een waardevolle toevoeging voor een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit van augustus tot oktober en de bloei kan enkele weken tot een maand duren. De bloemen zijn meestal aan het einde van de zomer te bewonderen.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is.

  Nee, de Aster Crown Duke is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt geteeld vanwege zijn mooie bloemen. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de Aster Crown Duke heeft een dicht bladerdek dat geluid kan dempen. Dit komt door de vele bladeren die geluidsgolven kunnen absorberen. Het kan daarom dienen als een natuurlijke geluidsblokker in de tuin.

 • Om de plant compact en gezond te houden, kunt u regelmatig dood of beschadigd blad en bloemen verwijderen. Snoei de plant in het voorjaar tot ongeveer 10-15 cm boven de grond om nieuwe groei te stimuleren. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en voldoende licht krijgt.

  De Aster Crown Duke heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en niet op de bladeren om schimmelziektes te voorkomen.

  Gebruik voor deze tuinplant een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de pot een voldoende groot gat heeft voor drainage. Geef de plant regelmatig water en voeg af en toe meststoffen toe voor een gezonde groei.

  De Aster Crown Duke gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond met een gemiddelde tot voedzame bodemkwaliteit. Het is belangrijk dat de bodem niet te zwaar en compact is, aangezien dit de ontwikkeling van de plant kan belemmeren. Het toevoegen van compost of organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren en de groei van de plant bevorderen.

  Zorg ervoor dat de plant op een zonnige standplaats staat, met minstens 6 uur zonlicht per dag. De grond moet goed doorlatend zijn en niet te vochtig. Bescherm de plant tegen harde wind.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst en vocht. Het is aan te raden om de plant te mulchen met bladeren of stro en eventueel af te dekken met een fleecedoek of tuinvlies. Zorg ervoor dat de plant goed wordt beschermd op koude en vochtige dagen.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Knip in het voorjaar de plant terug tot ongeveer 10 cm boven de grond om de groei te bevorderen.

  Deze plant heeft behoefte aan regelmatige bemesting met een algemene meststof voor tuinplanten in het voorjaar. Gebruik een bemesting met een hoger fosforgehalte om de bloei te bevorderen. Pas op met overbemesting, dit kan leiden tot verbranding van de wortels.

  Het is aan te raden om de Tuinplanten te mulchen met een laag organisch materiaal, zoals houtsnippers of bladeren, om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan ook helpen om de grondtemperatuur te reguleren en de wortels van de plant te beschermen tegen extreme weersomstandigheden. Verwijder regelmatig oud mulchmateriaal en voeg indien nodig nieuwe mulch toe om de plant gezond te houden.

  De Aster Crown Duke heeft een voorkeur voor neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de grond regelmatig te controleren en eventueel aan te passen met kalk of zwavel. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant.

  Deze plant kan last hebben van bladluizen, spint, en slakken. Om deze plagen te bestrijden, kan er gebruik gemaakt worden van biologische bestrijdingsmiddelen, zoals roofmijten of lieveheersbeestjes. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en vermijd overtollig water geven om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Aster Crown Duke is een vaste plant met prachtige paars-blauwe bloemen die lijken op madeliefjes. De bloemen groeien in trossen bovenop lange en stevige stelen, waardoor ze goed zichtbaar zijn in de tuin. Deze asters bloeien in de late zomer en vallen op tussen andere bloemen vanwege hun intense kleur en compacte groeiwijze. De plant wordt zo'n 60-80 cm hoog en gedijt het best in goed doorlatende grond en volle zon. Aster Crown Duke is een favoriet onder bijen, vlinders en andere bestuivende insecten vanwege de overvloedige nectar die de bloemen produceren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.