Clusia rosea 'Princess'

Clusia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Clusia rosea 'Princess' is een groenblijvende plant met glanzende ovale bladeren en een compacte groeiwijze. Deze plant staat bekend om zijn aantrekkelijke uiterlijk en wordt vaak gebruikt als kamerplant. De bladeren van de Clusia rosea 'Princess' zijn dik en vlezig, waardoor de plant goed bestand is tegen droge omstandigheden. Hij gedijt het beste op een lichte standplaats, maar kan ook in de schaduw groeien. Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant af en toe water te geven en regelmatig te bemesten. Daarnaast kan de plant goed gedijen op een lichte standplaats zonder direct zonlicht.

  Ja, Clusia rosea 'Princess' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste resultaten. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten doorweken. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  De plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct felle zonlicht. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar het zonlicht gefilterd wordt. Overmatig zonlicht kan schade aan de bladeren veroorzaken.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen 18 en 24 graden Celsius. Een te koude omgeving kan schade aan de plant veroorzaken. Zorg dus voor een warm en stabiel klimaat voor optimale groei en bloei.

  De plant bloeit meestal in de zomermaanden en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, de Clusia rosea 'Princess' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het helpt schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en daardoor de luchtkwaliteit te verbeteren. Het is daarom een goede keuze voor in huis of op kantoor.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om een constante temperatuur te behouden voor een gezonde groei. Plaats de plant niet in de buurt van tochtige plekken of direct zonlicht.

 • Het is aan te raden om de plant regelmatig te snoeien om de vorm compact te houden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei in het voorjaar om de plant voor te bereiden op het groeiseizoen.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft. Laat de grond niet uitdrogen tussen de gietbeurten, maar vermijd wel dat de plant met zijn wortels in het water staat. De exacte waterbehoefte kan variëren afhankelijk van de omgevingsfactoren zoals temperatuur en licht.

  De Clusia rosea 'Princess' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is aanbevolen om de potgrond jaarlijks te vervangen of aan te vullen met voedingsstoffen.

  De bodem moet goed doorlatend zijn en rijk aan organisch materiaal. Vermijd te natte grond en zorg voor een lichte plaats met veel indirect zonlicht. Gebruik een potgrond speciaal voor kamerplanten voor een optimale groei.

  Deze plant heeft matig water nodig, zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Gebruik eens in de twee weken plantenvoeding voor een optimale groei.

  Het is belangrijk om de bladeren regelmatig stofvrij te maken met een vochtige doek. Ook kunnen dode bladeren of bloemen voorzichtig worden verwijderd. Zorg ervoor dat de plant schoon blijft om de gezondheid te behouden.

  Deze plant heeft veel licht nodig en doet het goed op een plek met indirect zonlicht. Zet de plant niet in de volle zon om bladverbranding te voorkomen. Houd de plant uit de buurt van tochtige plekken.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 15 graden Celsius, aangezien dit schade kan veroorzaken. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om de groei te bevorderen.

  De luchtvochtigheid voor de Clusia rosea 'Princess' moet matig tot hoog zijn, het liefst boven de 60%. Het regelmatig besproeien van de bladeren zal helpen de luchtvochtigheid op peil te houden. Plaats de plant niet in de buurt van airconditioning of verwarming om uitdroging te voorkomen.

  Kamerplanten zoals Clusia rosea 'Princess' gedijen het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Het gebruik van speciale potgrond voor kamerplanten kan helpen om de juiste pH-waarde te behouden.

  Kamerplanten hebben over het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een speciale kamerplantenmest voor een goede groei en bloei. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

 • Omschrijving

  De Clusia rosea 'Princess' is een groenblijvende plant met glanzende ovale bladeren en een compacte groeiwijze. Deze plant staat bekend om zijn aantrekkelijke uiterlijk en wordt vaak gebruikt als kamerplant. De bladeren van de Clusia rosea 'Princess' zijn dik en vlezig, waardoor de plant goed bestand is tegen droge omstandigheden. Hij gedijt het beste op een lichte standplaats, maar kan ook in de schaduw groeien. Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.