Celosia Kosmo Purple Red

Celosia Spicata type

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Celosia Kosmo Purple Red is een prachtige sierplant met opvallende paarsrode pluimen die rechtop staan op stevige stelen. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan tot wel 60 cm hoog worden. Het donkergroene blad vormt een mooi contrast met de felle bloemen. Celosia Kosmo Purple Red is een echte blikvanger in borders, plantenbakken en als snijbloem in boeketten. De plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg voor voldoende licht en geef regelmatig water, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Daarnaast is het belangrijk om de plant af en toe te bemesten.

  Deze plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem daarom in een ruimte met veel natuurlijk licht, zoals bij een raam op het zuiden of westen. Vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  De Celosia Kosmo Purple Red heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door met je vinger te voelen.

  De plant houdt van een plek met fel zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven omdat de felle zon snel kan uitdrogen. Zorg ervoor dat de plant voldoende bescherming krijgt tegen de felle zon om verbranding te voorkomen.

  Ja, de Celosia Kosmo Purple Red houdt van warmte. Het gedijt goed bij temperaturen tussen de 20 en 25 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en zonnige plek in huis voor optimale groei.

  De plant bloeit meestal in de maanden juni tot en met oktober en de bloeiperiode kan tot wel 8 weken duren.

  Ja, kamerplanten in het algemeen helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke giftige stoffen uit de lucht te filteren. Het is daarom aan te raden om kamerplanten in huis te hebben.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor zijn groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen.

 • Om de plant gezond en mooi te houden, is het belangrijk om regelmatig dode bloemen en bladeren te verwijderen. Dit bevordert de groei van nieuwe bloemen en stimuleert een compacte groei. Knip de bloemstelen tot aan de basis van de plant af.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen tussen de gietbeurten. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmel te voorkomen.

  De Celosia Kosmo Purple Red doet het goed in een potgrond die lichtvochtig is en goed water doorlaat. Zorg voor een pot met gaten aan de onderkant zodat overtollig water kan weglopen. Geef de plant regelmatig water en voeg indien nodig meststof toe in het groeiseizoen.

  De Celosia Kosmo Purple Red heeft een voorkeur voor goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Een lichtzure bodem met een pH tussen 6,0 en 6,5 wordt aanbevolen voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig en moet op een lichte plek staan, maar niet in direct zonlicht. Bemest de plant eens in de twee weken tijdens het groeiseizoen. Verwijder dode bloemen om de bloei te bevorderen.

  Om de plant te reinigen, kunt u voorzichtig stof verwijderen met een zachte borstel of een vochtige doek. Gebruik geen agressieve schoonmaakproducten, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen. Zorg ervoor dat de plant regelmatig wordt afgenomen om de gezondheid te behouden.

  Deze plant heeft veel licht nodig en staat het liefst op een locatie met helder indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Een raam op het zuiden of westen is ideaal voor deze plant.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een plek met een constante, gematigde temperatuur.

  De luchtvochtigheid dient matig te zijn voor deze plant, tussen de 40-60% is ideaal. Zorg voor voldoende ventilatie om schimmelvorming te voorkomen. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Deze plant heeft een licht zure tot neutrale bodem nodig met een pH tussen 6.0 en 7.0 voor optimale groei. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Het is aan te raden om een pH-meter te gebruiken om de zuurgraad van de bodem te meten.

  Voor deze plant is het belangrijk om tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten met een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten. Voeg de meststof toe aan het water tijdens het besproeien, volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Zorg ervoor dat de planten regelmatig nieuwe voedingsstoffen krijgen voor een gezonde groei en bloei.

 • Omschrijving

  Celosia Kosmo Purple Red is een prachtige sierplant met opvallende paarsrode pluimen die rechtop staan op stevige stelen. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan tot wel 60 cm hoog worden. Het donkergroene blad vormt een mooi contrast met de felle bloemen. Celosia Kosmo Purple Red is een echte blikvanger in borders, plantenbakken en als snijbloem in boeketten. De plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.