Dianthus 'Nimba'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus 'Nimba' is een compacte plant met opvallende bloemen in tinten van roze en paars. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien van de lente tot de herfst. Deze plant gedijt het beste in een zonnige en goed doorlatende bodem. 'Nimba' is een ideale keuze voor in borders, rotstuinen of als bodembedekker. Regelmatig snoeien na de bloei helpt de plant gezond te houden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een goede keuze voor tuinen die het hele jaar door wat groen willen hebben.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Dit betekent dat hij bestand is tegen lichte vorst, maar bescherming kan nodig zijn bij strenge winters. Het is aan te raden om de plant te bedekken met bladeren of stro tijdens koude periodes.

  Ja, de Dianthus 'Nimba' is over het algemeen een makkelijke plant in onderhoud. Het heeft weinig water en voeding nodig en gedijt goed in de volle zon. Beperkte snoei en doodkoppen is voldoende om de plant mooi te houden.

  Dianthus 'Nimba' heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen de planten te laten voor een goede luchtcirculatie. Zorg ervoor dat de planten niet te dicht op elkaar staan, zodat ze voldoende zonlicht en voedingsstoffen krijgen.

  Dianthus planten groeien het beste in de volle zon of halfschaduw en hebben minstens 6 uur zonlicht per dag nodig voor optimale groei. In de schaduw zullen ze minder bloeien en kunnen zelfs lang en dun worden. Het is daarom aan te raden om ze op een zonnige plek te planten voor de beste resultaten.

  Dianthus 'Nimba' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Bij warm weer kan het nodig zijn vaker water te geven.

  Ja, de Dianthus 'Nimba' plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar die het produceert en de heldere kleuren van de bloemen. Het is een favoriete keuze voor tuiniers die willen bijdragen aan de natuurlijke habitat van vlinders en bijen. De plant kan helpen om biodiversiteit te bevorderen in de tuin en de omgeving.

  Dianthus 'Nimba' draagt bij aan biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals vlinders en bijen. De plant zorgt voor voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten. Door het toevoegen van deze plant in de tuin, draag je bij aan een gezondere en diversere leefomgeving voor dieren.

  Dianthus 'Nimba' bloeit in de maanden mei tot en met september en de bloei kan tot wel 6 weken duren. De bloemen hebben een heerlijke geur en komen in verschillende kleuren. Het is een aantrekkelijke plant voor in de tuin.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven tijdens droge periodes om uitdroging te voorkomen. De plant kan goed groeien en bloeien in de volle zon.

  Nee, de plant Dianthus 'Nimba' is niet eetbaar. Het is voornamelijk gekweekt voor decoratieve doeleinden in de tuin en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek als eetbaar worden aangeduid.

  Ja, de plant Dianthus 'Nimba' heeft de eigenschap om geluid te dempen vanwege zijn dichte bladeren en stengels. Dit zorgt ervoor dat geluidsgolven worden geabsorbeerd en gedempt. Het kan daarom een goede keuze zijn voor het creëren van een rustige en stille omgeving in de tuin.

 • Om een gezonde groei en bloei te bevorderen, kan het goed zijn om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen door ze af te knippen. Snoei ook eventuele dode of beschadigde takken terug naar gezond blad of scheuten. Dit kan het beste gedaan worden in het voorjaar of na de bloei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen.

  Dianthus 'Nimba' heeft een goed doorlatende potgrond nodig die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar niet drassig. Bemest de plant regelmatig voor een gezonde groei en bloei.

  De Dianthus 'Nimba' gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond met een neutrale tot licht alkalische pH. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en goed gedraineerd is. Vermijd zware, kleiachtige grond die te nat kan worden.

  Dianthus 'Nimba' gedijt het best op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de grond niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Deze tuinplant kan goed groeien in borders, rotstuinen of als bodembedekker.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst. Dit kan door bijvoorbeeld een laag mulch rond de wortels aan te brengen. Ook is het verstandig om de plant af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek of dennentakken.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in een zonnige plek met goed doorlatende grond. Het is belangrijk om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te stimuleren. In de winter kan het helpen om de plant te beschermen tegen vorst met een laag mulch.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij een lichte bemesting in het voorjaar met een algemene meststof. Gebruik hiervan wordt aanbevolen om de groei en bloei te stimuleren. Let op dat er niet te veel meststof wordt gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen is belangrijk voor tuinplanten omdat het helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grond te beschermen tegen temperatuurschommelingen. Het is aan te raden om een laag mulch van enkele centimeters aan te brengen rondom de plant, maar niet direct tegen de stengels om verstikking te voorkomen. Biologische mulchmaterialen zoals houtsnippers, bladeren of compost zijn goede opties voor een gezonde groei van tuinplanten.

  De plant Dianthus 'Nimba' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale zuurgraad. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de bodem tussen de 6 en 7 ligt. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot groeiproblemen en een slechte gezondheid van de plant.

  Om ongedierte te voorkomen bij deze tuinplant is het aan te raden regelmatig de plant te inspecteren op luizen, mijten en rupsen. Een natuurlijke manier om ongedierte te bestrijden is door roofinsecten zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen aan te trekken. Daarnaast kunnen planten ook behandeld worden met neemolie of een oplossing van water en zeep.

 • Omschrijving

  Dianthus 'Nimba' is een compacte plant met opvallende bloemen in tinten van roze en paars. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien van de lente tot de herfst. Deze plant gedijt het beste in een zonnige en goed doorlatende bodem. 'Nimba' is een ideale keuze voor in borders, rotstuinen of als bodembedekker. Regelmatig snoeien na de bloei helpt de plant gezond te houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.