Philodendron 'Valerie'

Philodendron

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Philodendron 'Valerie' is een prachtige kamerplant met groene bladeren die een lichte glans hebben en een hartvormige vorm hebben. Deze plant heeft lange stelen en groeit graag in een warme en vochtige omgeving. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud nodig heeft en goed gedijt in indirect zonlicht. De Philodendron 'Valerie' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Deze plant is een mooie toevoeging aan elk interieur en brengt een vleugje natuurlijke schoonheid in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Philodendron 'Valerie' is een makkelijk te onderhouden kamerplant. Hij heeft niet veel water nodig en gedijt goed bij normale kamertemperaturen en lichtomstandigheden. Het is een sterke plant die weinig verzorging vereist.

  Ja, de plant heeft veel indirect licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant in de buurt van een raam, maar vermijd direct zonlicht. Een standplaats met helder, indirect licht is ideaal voor deze plant.

  De plant heeft één keer per week water nodig en houdt van een lichtvochtige grond. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten in licht opdroogt om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig te besproeien met water voor een optimale luchtvochtigheid.

  De Philodendron Valerie houdt niet van direct zonlicht, maar indirect licht is prima. Het is het beste om de plant op een plek te zetten waar het zonlicht gefilterd wordt. Felle zon kan de bladeren beschadigen en verbranden.

  Ja, Philodendron 'Valerie' houdt van warmte en heeft een ideale temperatuur tussen de 18-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en kou te houden. Zorg ook voor een constante temperatuur om de groei van de plant te bevorderen.

  De Philodendron 'Valerie' bloeit zelden wanneer hij als kamerplant wordt gehouden. Als de plant bloeit, zal dit meestal in de lente of zomer gebeuren en de bloei kan enkele weken duren.

  Ja, de Philodendron 'Valerie' is een luchtzuiverende plant en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis. Het is in staat om schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor in huis.

  De plant Philodendron 'Valerie' voelt zich het prettigst bij een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Te warme of te koude temperaturen kunnen de groei belemmeren. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor optimale groei.

 • Om de plant gezond te houden, kan het nodig zijn om dode of beschadigde bladeren te verwijderen door te snoeien. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om te voorkomen dat de plant wordt beschadigd. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of de zomer, wanneer de plant actief groeit.

  De Philodendron 'Valerie' heeft regelmatig water nodig, maar let erop dat de grond niet te drassig wordt. Geef de plant water zodra de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. In de winter heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  De Philodendron 'Valerie' gedijt het best in vochtige en goed doorlatende potgrond. Gebruik een potgrond speciaal voor kamerplanten voor optimale groei en gezondheid. Ververs de potgrond jaarlijks voor een goede ontwikkeling van de plant.

  Een goede bodemkwaliteit voor kamerplanten is essentieel voor een gezonde groei. Gebruik een potgrond die licht vochtig is en voldoende voedingsstoffen bevat. Zorg voor goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  Philodendron 'Valerie' heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed bij regelmatig water geven en indirect zonlicht. Het is belangrijk om af en toe de bladeren schoon te maken met een vochtige doek om stof te verwijderen en de plant gezond te houden. Gebruik tijdens het groeiseizoen meststoffen om de groei te bevorderen.

  Om de plant schoon te maken, kunt u af en toe stof van de bladeren afvegen met een zachte doek of een vochtige spons. Maak de bladeren niet te vaak schoon om beschadiging te voorkomen. Als er hardnekkig vuil op de bladeren zit, kunt u ze voorzichtig afnemen met een mengsel van water en milde zeep.

  De Philodendron 'Valerie' heeft behoefte aan helder, indirect licht. Zet de plant niet in direct zonlicht, dit kan bladverbranding veroorzaken. Plaats de plant bij voorkeur op een plek met veel natuurlijk licht, zoals voor een raam op het oosten of westen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18°C en 25°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 10°C. Plaats de plant op een plek met stabiele temperaturen om de groei te bevorderen.

  Een hoge luchtvochtigheid is gunstig voor deze plant omdat het de groei en gezondheid bevordert. Het kan helpen om regelmatig te sproeien of de plant in een vochtige omgeving te plaatsen, zoals in de badkamer. Vermijd echter te veel vocht om schimmelvorming te voorkomen.

  Kamerplanten zoals Philodendron 'Valerie' gedijen het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH, ongeveer tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aanpassingen te maken voor een gezonde groei en bloei van de plant. Een te zure of te basische bodem kan problemen veroorzaken voor de plant.

  Voor de bemesting van kamerplanten is het belangrijk om een universele plantenvoeding te gebruiken. Geef de plant tijdens het groeiseizoen elke vier weken meststoffen, maar in de winterperiode kan dit worden verminderd tot eens in de zes tot acht weken. Zorg ervoor dat de wortels niet in contact komen met de meststoffen om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  Philodendron 'Valerie' is een prachtige kamerplant met groene bladeren die een lichte glans hebben en een hartvormige vorm hebben. Deze plant heeft lange stelen en groeit graag in een warme en vochtige omgeving. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud nodig heeft en goed gedijt in indirect zonlicht. De Philodendron 'Valerie' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Deze plant is een mooie toevoeging aan elk interieur en brengt een vleugje natuurlijke schoonheid in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.