Narcissus (Large-cupped Grp) 'Camelot'

Narcissus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Narcissus 'Camelot' is een prachtige voorjaarsbloeiende bloem met een grote bekervormige bloem. De bloem heeft een witte bloemblaadjes en een grote oranje-gele trompet in het midden. Het is een sterke en betrouwbare bloembol die goed gedijt in de tuin of in potten. De Narcissus 'Camelot' verspreidt een heerlijke zoete geur en trekt vlinders en bijen aan. Deze bloem is perfect voor het opfleuren van de tuin in het voorjaar.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Narcissus planten zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en hebben minimale zorg nodig. Ze hebben regelmatig water nodig en een lichte standplaats, maar verder zijn ze vrij zelfvoorzienend. Met de juiste verzorging zullen ze prachtige bloemen produceren.

  Ja, narcissen hebben veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats ze daarom op een zonnige plek in huis, bij voorkeur voor een raam op het zuiden. Zorg voor minstens 6 uur direct zonlicht per dag.

  De Narcissus (Large-cupped Grp) 'Camelot' heeft matig water nodig, dus het is aan te raden om de plant eens per week water te geven. Zorg ervoor dat de grond goed kan opdrogen tussen de gietbeurten door om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op uitdroging of te veel vocht.

  De Narcissus houdt van een plek met veel zonlicht, dus het zal genieten van de felle zon. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt en niet uitdroogt in de zon. Bij extreme hitte kan het verplaatsen naar een iets koelere plek gunstig zijn.

  Ja, Narcissen houden van warmte en gedijen het beste bij een temperatuur tussen de 10 en 18 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Geef regelmatig water om de grond vochtig te houden.

  De Narcissus (Large-cupped Grp) 'Camelot' bloeit meestal in de lente, meestal van maart tot april. De bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, Narcissus planten zijn luchtzuiverend door hun vermogen om koolstofdioxide op te nemen en zuurstof af te geven. Het zorgt voor een gezondere binnenlucht. Het is een toevoeging aan je interieur die de luchtkwaliteit kan verbeteren.

  Ja, de Narcissus (Large-cupped Grp) 'Camelot' houdt van een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Dit is ideaal voor de groei en bloei van de plant. Plaats de plant dus op een warme en zonnige plek in huis.

 • Narcissen hoeven niet te worden gesnoeid, behalve het verwijderen van dode of beschadigde bladeren en bloemstelen. Dit kan het beste worden gedaan nadat de bloei is voltooid. Het is belangrijk om de steel tot aan de basis af te knippen om te voorkomen dat de plant energie verspilt aan zaadvorming.

  De Narcissus (Large-cupped Grp) 'Camelot' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels in water blijven staan om wortelrot te voorkomen. Het is het beste om de plant water te geven als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  De Narcissus (Large-cupped Grp) 'Camelot' heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond voor een optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bijvoorbeeld universele potgrond vermengd met wat grof zand voor een goede drainage.

  De Narcissus heeft goed doorlatende grond nodig om rotting van de bol te voorkomen. Een lichtzure bodem is ideaal voor deze plantensoort. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar niet drassig wordt.

  Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en dat de plant voldoende zonlicht krijgt. Geef regelmatig water, vooral tijdens de groeiperiode. Verwijder dode bloemen en bladeren om de plant gezond en mooi te houden.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig stof van de bladeren afvegen met een zachte doek of borstel. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, maar eventueel een licht vochtige doek voor hardnekkig vuil. Controleer regelmatig op eventuele plagen en verwijder deze handmatig.

  De Narcissus (Large-cupped Grp) 'Camelot' heeft behoefte aan veel licht en staat het liefst op een plek waar hij zoveel mogelijk zonlicht kan ontvangen. Plaats de plant daarom het liefst op een zonnige vensterbank of in een goed verlichte ruimte. Door voldoende licht zal de plant goed kunnen groeien en bloeien.

  De Narcissus (Large-cupped Grp) 'Camelot' gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur. Temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius zijn ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperatuurschommelingen.

  Narcissen hebben een gemiddelde luchtvochtigheid nodig. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid in huis niet te laag is, vooral in de wintermaanden. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid rondom de plant te verhogen.

  De Narcissus (Large-cupped Grp) 'Camelot' prefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een te zure of te basische bodem kan problemen veroorzaken voor de plant, zoals moeite met het opnemen van voedingsstoffen. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem in de gaten te houden en indien nodig aan te passen.

  Narcissen hebben regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezonde groei en bloei te bevorderen. Gebruik een gebalanceerde meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten om de plant van voldoende voedingsstoffen te voorzien. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg de aanwijzingen op de verpakking en bemest de plant niet te vaak.

 • Omschrijving

  De Narcissus 'Camelot' is een prachtige voorjaarsbloeiende bloem met een grote bekervormige bloem. De bloem heeft een witte bloemblaadjes en een grote oranje-gele trompet in het midden. Het is een sterke en betrouwbare bloembol die goed gedijt in de tuin of in potten. De Narcissus 'Camelot' verspreidt een heerlijke zoete geur en trekt vlinders en bijen aan. Deze bloem is perfect voor het opfleuren van de tuin in het voorjaar.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.