Anthurium (Scherzerianum Grp)

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium uit de Scherzerianum Groep is een bekende kamerplant met glanzende, hartvormige bladeren en opvallende bloemen in verschillende kleuren, zoals rood, roze en wit. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeitijd en kan zowel in de volle grond als in een pot groeien. Anthuriums hebben regelmatig water en indirect zonlicht nodig om goed te gedijen. Ze worden vaak gekozen vanwege hun decoratieve uitstraling en luchtzuiverende eigenschappen. Deze planten zijn populair voor in huis of op kantoor en brengen een vleugje tropische sfeer met zich mee.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is redelijk makkelijk in onderhoud. Zorg voor veel licht maar vermijd direct zonlicht. Geef regelmatig water en bemesting voor optimale groei.

  Ja, het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten, maar vermijd direct zonlicht. Een plek met helder, indirect licht is ideaal voor de Anthurium (Scherzerianum Grp).

  Anthurium (Scherzerianum Grp) heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig. Het is belangrijk dat de grond niet te nat wordt, dus laat de grond tussen gietbeurten door een beetje opdrogen. Pas op met overbewatering, dit kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar prefereert helder, indirect licht. Plaats hem op een locatie waar hij wel wat licht krijgt, maar niet rechtstreeks in de felle zon staat. Te veel zonlicht kan schade aan de bladeren veroorzaken.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en koude tochtige plekken. Warmte zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De Anthurium bloeit meestal vanaf het voorjaar tot in de herfst en kan bloeiende periodes hebben van enkele maanden. De bloei kan enkele weken tot enkele maanden aanhouden, afhankelijk van de juiste verzorging en omgevingsfactoren.

  Ja, Anthurium planten zijn bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen doordat ze schadelijke stoffen uit de lucht kunnen filteren. Dit maakt ze een goede keuze voor in huis of op kantoor om de luchtkwaliteit te verbeteren. Vanwege hun grote bladeren kunnen ze ook vocht uit de lucht opnemen en bijdragen aan een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen, zoals tocht of direct zonlicht. Houd de temperatuur dus stabiel voor een optimale groei en bloei.

 • Het snoeien van de plant is niet noodzakelijk, maar dode bladeren en bloemen kunnen worden verwijderd om de uitstraling van de plant te verbeteren. Gebruik altijd scherpe en schone snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen. Overmatig snoeien kan de groei en bloei van de plant beïnvloeden.

  De Anthurium heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond constant nat blijft. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Geef water bij voorkeur op kamertemperatuur en gebruik kalkvrij water om bruine randen aan de bladeren te voorkomen.

  Voor deze plant wordt aangeraden om gebruik te maken van een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond lichtvochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om de potgrond af en toe te vervangen of bij te vullen met verse potgrond.

  Voor een Anthurium is het belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en vocht kan vasthouden. Een luchtige potgrond gemengd met grof zand en veenmos is ideaal. Zorg ervoor dat de wortels van de plant niet te lang in water blijven staan om wortelrot te voorkomen.

  Anthurium heeft regelmatig water nodig en gedijt het beste op een lichte plek met indirect zonlicht. De plant doet het goed in een ruimte met een hoge luchtvochtigheid, dus regelmatig besproeien wordt aanbevolen. Het is belangrijk om de plant om de paar jaar te verpotten en de dode bladeren regelmatig te verwijderen voor een gezonde groei.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig afvegen met een vochtige doek. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, dit kan schade veroorzaken aan de bladeren. Zorg ervoor dat de bladeren altijd droog zijn na het schoonmaken om schimmelvorming te voorkomen.

  De Anthurium plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder indirect licht voor optimale groei. Regelmatige blootstelling aan licht zal de gezondheid van de plant bevorderen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of temperatuurschommelingen. Bij lagere temperaturen kan de groei vertragen en bij hogere temperaturen kan de plant last krijgen van uitdroging.

  De luchtvochtigheid in huis moet tussen de 60-80% liggen voor optimale groei en bloei. Zet de plant daarom op een schoteltje met water, gebruik een luchtbevochtiger of besproei regelmatig de bladeren met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Houd de plant uit de buurt van tocht en verwarmingselementen om uitdroging te voorkomen.

  De Anthurium (Scherzerianum Grp) gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH waarde. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Een pH waarde tussen 5.5 en 6.5 is ideaal voor deze plantensoort.

  De Anthurium (Scherzerianum Grp) heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen, ongeveer eens per maand. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Pas op dat je niet te veel bemest, dit kan schade veroorzaken aan de plant.

 • Omschrijving

  De Anthurium uit de Scherzerianum Groep is een bekende kamerplant met glanzende, hartvormige bladeren en opvallende bloemen in verschillende kleuren, zoals rood, roze en wit. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeitijd en kan zowel in de volle grond als in een pot groeien. Anthuriums hebben regelmatig water en indirect zonlicht nodig om goed te gedijen. Ze worden vaak gekozen vanwege hun decoratieve uitstraling en luchtzuiverende eigenschappen. Deze planten zijn populair voor in huis of op kantoor en brengen een vleugje tropische sfeer met zich mee.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.