Kalanchoe blossfeldiana 'Red Jaqueline'

Kalanchoe enkel

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Kalanchoe blossfeldiana 'Red Jaqueline' is een prachtige vetplant met donkergroene, vlezige bladeren en opvallende rode bloemen. De rode bloemen bevinden zich bovenop lange, stevige stelen en bloeien rijkelijk gedurende de lente en zomer. Deze plant staat bekend om zijn langdurige bloei en het gemak waarmee hij te verzorgen is. Kalanchoe blossfeldiana 'Red Jaqueline' kan zowel binnen als buiten groeien, maar heeft voldoende licht nodig voor een optimale bloei. Het is een ideale plant voor mensen die op zoek zijn naar een kleurrijke toevoeging aan hun interieur of tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft niet veel verzorging nodig. Hij heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te nat wordt. Deze plant doet het goed op een plek met veel licht, maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste resultaten. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Kalanchoe blossfeldiana 'Red Jaqueline' heeft matig water nodig, dus geef de plant eens per week water. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht opdroogt voordat je opnieuw water geeft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt van helder, indirect licht, dus vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek waar het wat meer schaduwrijk is. Te veel zon kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de Kalanchoe blossfeldiana 'Red Jaqueline' houdt van warmte en gedijt het best bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zet de plant op een warme en lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude luchtstromen te houden.

  De plant bloeit vanaf het begin van de winter tot het voorjaar. De bloeiperiode duurt meestal ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, kalanchoe planten zijn luchtzuiverend en helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Ze absorberen schadelijke stoffen en geven zuurstof af, waardoor ze bijdragen aan een gezonder binnenklimaat. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de plant zal de luchtzuiverende eigenschappen bevorderen.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om het beste te gedijen. Plaats de plant niet in direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

 • Je hoeft de plant niet te snoeien, maar je kunt uitgebloeide bloemen verwijderen om de groei te bevorderen. Knip takken tot halverwege af als ze te lang worden. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant matig water en zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt. Laat de bovenste laag van de grond licht opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Pas op met te veel water geven, dit kan leiden tot wortelrot.

  De plant heeft graag goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Vermijd te natte grond, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Het is aan te raden om af en toe de potgrond te vervangen of bij te voeden met plantenvoeding.

  Kamerplanten zoals deze hebben een goed doorlatende potgrond nodig voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig is maar niet te nat, anders kunnen de wortels gaan rotten. Een lichte en luchtige potgrond met toevoegingen als perliet of vermiculiet is aanbevolen voor deze plant.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in kamertemperatuur en indirect zonlicht. Water geven is nodig wanneer de grond droog aanvoelt en bemesting is slechts nodig tijdens het groeiseizoen. Geregeld dode bloemen verwijderen zorgt voor een gezonde groei.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof van de bladeren voorzichtig afvegen met een zachte doek. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, deze kunnen de plant beschadigen. Verwijder ook eventuele dode bladeren of bloemen regelmatig.

  De Kalanchoe blossfeldiana 'Red Jaqueline' heeft behoefte aan veel licht, maar vermijd direct zonlicht in de warme zomermaanden. Zet de plant op een plek met helder indirect licht voor optimale groei en bloei. Te weinig licht kan leiden tot een verminderde bloei en groei van de plant.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg voor een constante temperatuur om de plant gezond te houden. Vermijd extreme temperatuurschommelingen om stress te voorkomen.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld zijn. Het is belangrijk om de plant beschermd te houden tegen te droge lucht, vooral in de winter wanneer de verwarming aan staat. Een luchtbevochtiger kan helpen om de ideale luchtvochtigheid te behouden.

  De Kalanchoe blossfeldiana 'Red Jaqueline' gedijt goed in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,5. Een goede drainage is ook belangrijk om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig controleren van de zuurgraad van de bodem is aanbevolen om de gezondheid van de plant te behouden.

  Kamerplanten hebben een lichte bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, van bijvoorbeeld maart tot september. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen. Geef de plant alleen meststoffen wanneer dit nodig is, overdosering kan schade veroorzaken aan de plant.

 • Omschrijving

  De Kalanchoe blossfeldiana 'Red Jaqueline' is een prachtige vetplant met donkergroene, vlezige bladeren en opvallende rode bloemen. De rode bloemen bevinden zich bovenop lange, stevige stelen en bloeien rijkelijk gedurende de lente en zomer. Deze plant staat bekend om zijn langdurige bloei en het gemak waarmee hij te verzorgen is. Kalanchoe blossfeldiana 'Red Jaqueline' kan zowel binnen als buiten groeien, maar heeft voldoende licht nodig voor een optimale bloei. Het is een ideale plant voor mensen die op zoek zijn naar een kleurrijke toevoeging aan hun interieur of tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.