Kalanchoe blossfeldiana 'Purple Jaqueline'

Kalanchoe enkel

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Kalanchoe blossfeldiana 'Purple Jaqueline' er en saftig plante med små, ovale blade, der har en markant lilla farve. Planten producerer lyse lilla blomster, der blomstrer i klaser øverst på stilkene. 'Purple Jaqueline' er en kompakt og busket plante, der kan blive op til 30 cm høj. Det er en nem at vedligeholde stueplante, der trives godt i klart, indirekte sollys. Denne Kalanchoe-sort tilføjer et strejf af levende farve til ethvert indendørs rum.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Kalanchoe blossfeldiana 'Purple Jaqueline' er en nem plante at vedligeholde. Den kræver lidt vand og trives godt i et lyst rum. Regelmæssig gødning og beskæring fremmer vækst og blomstring.

  Ja, Kalanchoe blossfeldiana 'Purple Jaqueline' har brug for masser af lys for at trives godt. Placer planten derfor et sted med masser af indirekte sollys. Undgå direkte sollys for at forhindre forbrænding af bladene.

  Planten har brug for vand cirka en gang om ugen. Sørg for, at jorden tørrer let ud mellem vandingerne. Det er vigtigt ikke at give planten for meget vand, da dette kan føre til rodæd.

  Planten kan ikke lide direkte sollys og tåler bedre lidt mere skygge. Derfor bør du placere planten et sted med klart, indirekte lys. For meget sollys kan resultere i forbrænding af bladene.

  Ja, Kalanchoe blomstrer godt i en varm atmosfære og foretrækker temperaturer mellem 18 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og kolde steder for at fremme blomstringen. Det anbefales at placere planten på en varm og lys placering.

  Kalanchoe blossfeldiana 'Purple Jaqueline' blomstrer normalt i månederne februar til april. Blomstringsperioden kan vare ca. 6 til 8 uger.

  Ja, Kalanchoe er en luftrensende stueplante. Det hjælper med at rense luften derhjemme ved at absorbere skadelige stoffer og omdanne dem til ilt. Det er derfor et godt valg for et sundere miljø at bo i.

  Ja, denne plante trives bedst på et sted mellem 15 og 25 grader. Temperaturer uden for dette interval kan være skadelige for planten og hæmme væksten. Det er derfor vigtigt at placere planten et passende sted, hvor disse temperaturer opretholdes.

 • Du kan beskære planten efter blomstringen til cirka 10 cm over jorden for at fremme væksten. Fjern regelmæssigt døde blomster og blade for at få planten til at se sund ud. Brug en skarp beskæresaks til at lave rene og glatte snit.

  Vand planten regelmæssigt, men undgå at jorden bliver for fugtig. Lad det øverste lag af jorden tørre mellem vandingsrunder. Brug helst lunkent vand for at undgå skade på rødderne.

  Kalanchoe blossfeldiana 'Purple Jaqueline' har brug for godt drænet pottemuld. Det er vigtigt at sikre, at pottemulden ikke bliver for fugtig, da dette kan føre til rådne rødder. Det anbefales at udskifte pottemulden med jævne mellemrum for at holde planten sund.

  Jordkvaliteten for stueplanter skal være godt drænende og holdes let fugtig. En pottemuld specielt til stueplanter er velegnet til god vækst. Sørg for tilstrækkelig ernæring og gødning i vækstperioden.

  Planten har brug for lidt vand og trives bedst på et lyst sted uden direkte sollys. Gødning en gang om måneden om foråret og sommeren er nok for en sund vækst. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen.

  For at fjerne støv og snavs fra plantens blade, kan du bruge en fugtig klud til forsigtigt at tørre dem af. Brug ikke aggressive rengøringsmidler, da de kan beskadige bladene. Sørg for, at planten har tilstrækkelig tid til at tørre efter rengøring, før du sætter den tilbage på sin plads.

  Kalanchoe blossfeldiana 'Purple Jaqueline' foretrækker en lys placering, men undgå direkte sollys. Placer planten helst foran et vindue mod nord, øst eller vest. En for mørk placering kan føre til færre blomster og vækstproblemer.

  Den ideelle temperatur for denne plante er mellem 18 og 25 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for træk eller kolde temperaturer for at forblive sund. En konstant temperatur er vigtig for en god vækst.

  Indendørs planter trives godt ved en luftfugtighed på omkring 60%. Giv regelmæssigt vand ved stuetemperatur og sprøjt bladene lejlighedsvis med vand for at øge luftfugtigheden. Det er vigtigt at undgå træk for at forhindre udtørring af planten.

  Indendørsplanter som denne har ofte en præference for en let sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 6 og 7. Det er vigtigt at sikre, at jorden ikke er for sur, da dette kan forhindre optagelsen af næringsstoffer. Det anbefales at kontrollere jordens pH-værdi regelmæssigt for at sikre plantens sundhed.

  Kalanchoe 'Purple Jaqueline' har brug for lidt næringsstoffer og kan vokse godt med let gødning. Brug en speciel stueplante gødning med lavt kvælstofindhold for at forhindre, at planten vokser for hurtigt og producerer færre blomster. Gød planten omkring en gang om måneden om foråret og sommeren.

 • Beskrivelse

  Kalanchoe blossfeldiana 'Purple Jaqueline' er en saftig plante med små, ovale blade, der har en markant lilla farve. Planten producerer lyse lilla blomster, der blomstrer i klaser øverst på stilkene. 'Purple Jaqueline' er en kompakt og busket plante, der kan blive op til 30 cm høj. Det er en nem at vedligeholde stueplante, der trives godt i klart, indirekte sollys. Denne Kalanchoe-sort tilføjer et strejf af levende farve til ethvert indendørs rum.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.