Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) Dutch Ladies Sandra

Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) Dutch Ladies Sandra is een prachtige bolhortensia met een compacte groei en prachtige bloemen. De bloemen hebben een lacecap vorm met een combinatie van kleine vruchtbare bloemen in het midden en grotere steriele bloemen aan de rand. De bloemen hebben een licht roze tot paarse kleur die in de loop van het seizoen verandert naar een diepere tint. De plant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en houdt van een plekje in de halfschaduw. De Dutch Ladies Sandra is een eyecatcher in elke tuin en trekt vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is redelijk makkelijk in onderhoud, zolang hij voldoende water en licht krijgt. Snoei na de bloei de oude bloemen weg en geef regelmatig plantenvoeding voor een gezonde groei. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, de Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) Dutch Ladies Sandra heeft veel licht nodig. Plaats de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minstens vier uur per dag indirect zonlicht ontvangt.

  De plant heeft één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de vochtigheid van de grond. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar ook niet te drassig wordt. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren en de plant pas water te geven als de bovenste laag droog aanvoelt.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek met indirect licht worden geplaatst. Fel zonlicht kan de bladeren beschadigen en verbranding veroorzaken. Het is daarom aan te raden om de plant uit de felle zon te houden.

  Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) Dutch Ladies Sandra houdt van warmte en heeft een voorkeur voor een standplaats in de zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan te felle zon en houd de omgevingstemperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius.

  De Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) Dutch Ladies Sandra bloeit meestal in de maanden juni tot en met augustus. De bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) Dutch Ladies Sandra staat bekend om zijn decoratieve bloemen en bladeren, maar heeft geen specifieke luchtzuiverende eigenschappen. Het is voornamelijk een plant die bijdraagt aan een gezellige en kleurrijke sfeer in huis. Andere kamerplanten zoals de lepelplant en de krulvaren zijn meer geschikt voor het zuiveren van de lucht.

  Deze plant gedijt het beste op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om optimale groei te bevorderen. Plaats de plant daarom op een geschikte locatie in uw huis.

 • De Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) Dutch Ladies Sandra kan het beste na de bloei gesnoeid worden. Verwijder oude bloemen en dun de plant uit door enkele van de oudere takken helemaal bij de grond af te knippen. Snoei niet te diep in de plant, om de vorm en de bloei te behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om te voorkomen dat de bloemen en bladeren nat worden.

  Deze plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om ervoor te zorgen dat de wortels niet te nat worden. Het is belangrijk om regelmatig de grond vochtig te houden zonder dat het te drassig wordt. Een potgrond speciaal voor bloeiende planten is ideaal voor deze plantensoort.

  De bodemkwaliteit voor Kamerplanten moet goed doorlatend en licht zuur tot neutraal zijn. Vermijd te natte of te droge grond. Het is aanbevolen om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  De Hydrangea macrophylla heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Geef de plant af en toe plantenvoeding speciaal voor bloeiende planten en snoei deze na de bloei om de vorm te behouden. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.

  Om de plant schoon te maken, kan je de bladeren afstoffen met een zachte doek of met een spuitfles water besproeien. Zorg ervoor dat je regelmatig dode bladeren of bloemen verwijdert om de plant gezond te houden. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, want dit kan de plant beschadigen.

  Deze plant gedijt het beste op een plek met indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet te veel direct zonlicht ontvangt om bladverbranding te voorkomen. Als de plant te weinig licht krijgt, kan dit leiden tot minder bloei en groei.

  De plant gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme hitte of kou. Plaats de plant op een plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

  Een Lacecap Hortensia heeft een hoge luchtvochtigheid nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren te besproeien met water om de gewenste vochtigheidsgraad te behouden. Plaats de plant niet in de buurt van radiatoren of airconditioners om uitdroging te voorkomen.

  De Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) Dutch Ladies Sandra heeft graag een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,0 en 5,5 voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aan te passen met speciale meststoffen voor zure grond. Het is aan te raden om de plant niet in teveel kalkrijke grond te planten, aangezien dit de groei kan belemmeren.

  De Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) Dutch Ladies Sandra heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en mooie bloemen te produceren. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Vermijd het overbemesten, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

 • Omschrijving

  De Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) Dutch Ladies Sandra is een prachtige bolhortensia met een compacte groei en prachtige bloemen. De bloemen hebben een lacecap vorm met een combinatie van kleine vruchtbare bloemen in het midden en grotere steriele bloemen aan de rand. De bloemen hebben een licht roze tot paarse kleur die in de loop van het seizoen verandert naar een diepere tint. De plant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en houdt van een plekje in de halfschaduw. De Dutch Ladies Sandra is een eyecatcher in elke tuin en trekt vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.