Alternanthera Polka

Alternanthera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Alternanthera Polka is een compacte en kleurrijke plant met ovale, groen-rode bladeren. De plant wordt vaak gebruikt als bodembedekker in borders en bloembakken. Het heeft een bossige groeiwijze en kan ongeveer 15-30 cm hoog worden. Alternanthera Polka gedijt goed in de zon of halfschaduw en vereist regelmatig water geven. De opvallende bladkleuren zorgen voor een vrolijke en levendige uitstraling in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk te onderhouden. Het heeft weinig water en zonlicht nodig, en gedijt goed in normale kamertemperaturen. Het is een sterke plant die weinig zorg vraagt.

  Ja, de plant heeft veel indirect zonlicht nodig om goed te groeien. Plaats de plant in de buurt van een raam, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur licht per dag ontvangt.

  Kamerplanten zoals Alternanthera Polka hebben ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt van felle, indirecte zonlicht. Direct zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren. Plaats de plant dus op een plek waar het zonlicht gefilterd wordt.

  Ja, deze plant houdt van warmte. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en kou te houden.

  "De plant bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot september. De bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 weken duren."

  Ja, de plant heeft de eigenschap om de lucht in huis te zuiveren en schadelijke stoffen te absorberen. Het kan helpen om de luchtkwaliteit te verbeteren en de gezondheid te bevorderen. Het is daarom een goede keuze voor binnenshuis.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit zorgt voor een ideale groeiomgeving en houdt de plant gezond en gelukkig. Het is belangrijk om de temperatuur stabiel te houden om stress te voorkomen.

 • De plant kan regelmatig gesnoeid worden om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken. Snoeien kan het best in het voorjaar of de zomer worden gedaan.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is maar niet te nat. Laat de grond tussen gietbeurten door ook licht opdrogen om wortelrot te voorkomen.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van een lichte en goed gedraineerde potgrond. Kies voor een mix die rijk is aan voedingsstoffen en geschikt is voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  De bodemkwaliteit voor deze kamerplant moet goed doorlatend en vochtig zijn. Gebruik bij voorkeur een potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Vermijd te natte of te droge grond, dit kan leiden tot wortelrot.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar zorg ervoor dat er geen water blijft stilstaan in de pot. Geef regelmatig plantenvoeding om de groei te bevorderen.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof van de bladeren afvegen met een zachte doek of een kwast. Let op dat je de bladeren niet te hard aanraakt om beschadiging te voorkomen. Af en toe kun je de plant ook onder de douche zetten om stof en vuil weg te spoelen.

  De Alternanthera Polka heeft veel licht nodig en staat het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in de volle zon staat om verbranding te voorkomen. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De beste temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om de groei en gezondheid te bevorderen.

  De luchtvochtigheid moet matig zijn voor deze plant. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te hoog of te laag is, om gezonde groei te bevorderen. Af en toe besproeien met water kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor de Alternanthera Polka ligt tussen de 6.0 en 7.0 op de pH-schaal. Een licht zure tot neutrale bodem is het meest geschikt voor deze kamerplant. Te zure of te basische grond kan leiden tot groeiproblemen.

  De Alternanthera Polka heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels en schade aan de plant.

 • Omschrijving

  Alternanthera Polka is een compacte en kleurrijke plant met ovale, groen-rode bladeren. De plant wordt vaak gebruikt als bodembedekker in borders en bloembakken. Het heeft een bossige groeiwijze en kan ongeveer 15-30 cm hoog worden. Alternanthera Polka gedijt goed in de zon of halfschaduw en vereist regelmatig water geven. De opvallende bladkleuren zorgen voor een vrolijke en levendige uitstraling in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.