Duranta erecta 'Esta'

Duranta

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Duranta erecta 'Esta' is een prachtige, bloeiende plant met opvallende, lichtblauwe bloemen die in trossen groeien. Het is een struik die gemakkelijk te onderhouden is en goed gedijt in warme klimaten. De bladeren zijn glanzend groen en geven de plant een weelderig uiterlijk. 'Esta' kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt en wordt vaak gebruikt als sierplant in tuinen en op terrassen. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is vrij makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende om de plant gezond te houden. Zorg voor voldoende licht en de plant zal goed gedijen.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Het liefst staat hij op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat hij minstens 6 uur per dag licht krijgt.

  Deze plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. In de winter kan de plant iets minder water nodig hebben.

  Deze plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar het gefilterd licht krijgt. Voorkom dat de plant te lang in de felle zon staat om bladverbranding te voorkomen.

  Ja, de plant houdt van warmte en doet het goed bij temperaturen tussen de 18 en 23 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van koude tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. De plant gedijt het beste in een warme en vochtige omgeving.

  Duranta erecta 'Esta' bloeit meestal in de lente en de zomermaanden. De bloeiperiode kan variëren, maar duurt meestal enkele weken tot maanden.

  Ja, de plant Duranta erecta 'Esta' is luchtzuiverend en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is een goede keuze voor binnenshuis, omdat het schadelijke stoffen kan absorberen en omzetten in zuurstof. Het is aan te raden om meerdere planten in huis te hebben voor een optimaal effect.

  Ja, de plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Dit zorgt voor een ideale groeiomgeving en helpt de plant gezond te blijven. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Kamerplanten kunnen het beste gesnoeid worden in het voorjaar om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip lichtjes om de vorm te behouden. Snoei tot vlak boven een knoop en gebruik scherpe scharen om schade te minimaliseren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. In de winterperiode heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  Kamerplanten zoals Duranta erecta 'Esta' hebben een goed doorlatende potgrond nodig die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond geen water vasthoudt, om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te verpotten in verse potgrond om een gezonde groei te bevorderen.

  De Duranta erecta 'Esta' gedijt het best in een goed doorlatende potgrond met een goede vochtigheid. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Een lichtvochtige en voedzame bodem is ideaal voor deze kamerplant.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is. Geef de plant eens in de twee weken plantenvoeding tijdens de groeiperiode. Verwijder regelmatig dode bladeren om de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig stof van de bladeren afvegen met een zachte doek of borstel. Je kunt de bladeren ook afspoelen onder lauwwarm water of regelmatig besproeien met water om stof en vuil te verwijderen. Vergeet niet om af en toe de bladeren te inspecteren op eventuele plagen of ziekten.

  Duranta erecta 'Esta' heeft veel licht nodig en staat het liefst op een zonnige plek. Zorg ervoor dat de plant minimaal 4 uur direct zonlicht per dag krijgt. Plaats de plant niet te dicht bij een raam met felle zon, om bladverbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18°C en 24°C. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen te houden. Zorg ervoor dat de kamerplant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 10°C.

  Kamerplanten hebben een gemiddelde luchtvochtigheid nodig van ongeveer 50-60%. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmelgroei, dus zorg voor voldoende ventilatie.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Het gebruik van kalk in de bodem moet worden vermeden.

  Kamerplanten zoals Duranta erecta 'Esta' hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof speciaal voor kamerplanten om de groei en bloei te bevorderen. Overbemesting kan schadelijk zijn, dus lees altijd eerst de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  Duranta erecta 'Esta' is een prachtige, bloeiende plant met opvallende, lichtblauwe bloemen die in trossen groeien. Het is een struik die gemakkelijk te onderhouden is en goed gedijt in warme klimaten. De bladeren zijn glanzend groen en geven de plant een weelderig uiterlijk. 'Esta' kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt en wordt vaak gebruikt als sierplant in tuinen en op terrassen. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.