Pelargonium (Zonale Grp) California Star

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pelargonium (Zonale Gruppe) California Star er en smuk plante med iøjnefaldende, farverige blomster. Blomsterne har en stjerneform og varierer i farve fra rød til lyserød og hvid. Planten har mørkegrønne blade med markante årer. Denne Pelargonium trives bedst på en solrig placering og blomstrer rigeligt i løbet af sommermånederne. Det er en let plejeplante, der kan plantes både i haven og i potter på terrassen.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Pelargonium (Zonal Grp) California Star er ikke stedsegrøn og mister sine blade om vinteren. Det er en haveplante, der har brug for lidt hvile i den kolde sæson.

  De Pelargonium (Zonale Grp) California Star er ikke vinterhård og kan ikke klare temperaturer under 5°C. Det er vigtigt at bringe denne plante indendørs om vinteren eller beskytte den mod frost. Planter, der ikke er vinterhårde, kan ikke overleve i kolde temperaturer i længere tid.

  Ja, denne plante er generelt nem at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt sollys og vand, og fjern regelmæssigt døde blade og blomster for at fremme væksten. Gød planten lejlighedsvis for optimal blomstring.

  Pelargonier har generelt brug for tilstrækkelig plads til at udvikle sig ordentligt. Sørg for en stor potte eller plant dem direkte i jorden med tilstrækkelig afstand til andre planter. Hold mindst 20-30 cm plads mellem hver plante.

  Denne plante trives bedst i fuld sol eller delvis skygge. Sørg for, at planten får mindst 6 timers direkte sollys om dagen for optimal vækst. I skygge kan planten have sværere ved at blomstre og vokse.

  Planten har brug for vand en til to gange om ugen. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke gennemblødt. Om sommeren kan planten have brug for lidt mere vand end om vinteren.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarrige blomster. Det er et attraktivt valg for haver, der ønsker at fremme biodiversitet.

  Haveplanter som Pelargonium (Zonale Grp) California Star kan hjælpe med at fremme biodiversitet i haver ved at tiltrække bier, sommerfugle og andre bestøvere. Det er vigtigt at have en mangfoldighed af beplantning for at skabe et sundt miljø for forskellige dyrearter. Det anbefales at have ud over blomstrende planter også andre typer planter, der tiltrækker forskellige dyr.

  Denne plante blomstrer fra maj til september, og blomstringen kan vare i flere måneder. Blomsterne er ofte smukt lyserøde og tilføjer et pænt touch til haven i løbet af sommermånederne.

  Ja, planten trives godt i fuld sol. Det er en haveplante, der trives godt under solrige forhold. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varmt vejr.

  Nej, Pelargonium (Zonale Grp) California Star er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der ikke er beregnet til forbrug. Det er vigtigt kun at spise planter, der er specifikt dyrket til forbrug.

  Ja, Pelargonium (Zonale Grp) California Star har blade, der kan absorbere lyd, men det er ikke den mest effektive plante til lydisolering. Det er mere en dekorativ plante end en lydisolerende plante.

 • For at holde planten sund og smuk, er det tilrådeligt at beskære regelmæssigt. Fjern regelmæssigt døde blomster og grene for at fremme væksten. Sørg for, at planten altid har tilstrækkelig plads til vækst efter beskæring.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i varme og tørre perioder. Sørg for, at jorden har god dræning for at undgå rodrot. Det er bedre at give vand grundigt en gang om ugen end oftere i små mængder.

  Planten trives godt i veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for våd for at undgå rodøm. Brug en pottemuld specielt til havplanter for de bedste resultater.

  Denne haveplante trives bedst i veldrænet jord med en neutral til let sur pH-værdi. Sørg for at jorden er rig på organisk materiale, og giv jævnligt vand for at holde rødderne sunde. Det er vigtigt at kontrollere jordens fugtighed og næringsstoffer regelmæssigt for at fremme optimal vækst.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys for at vokse og blomstre godt. Sørg for, at planten får regelmæssigt vand og beskyttelse mod kold vind.

  Haveplanter som disse kræver generelt vinterbeskyttelse mod frost. Dette kan gøres ved at dække planten med halm, blade eller specielle beskyttelsesposer. Det anbefales at bringe planten indendørs om vinteren på et køligt sted med tilstrækkelig lys.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i varme perioder, og skal have ordentlig dræning. Fjern regelmæssigt døde blomster og blade for at holde planten sund. Placér planten et solrigt sted med tilstrækkelig lys.

  For haveplanter er det vigtigt at gøde regelmæssigt i vækstsæsonen, fra forår til efterår. Brug en generel gødning til blomstrende planter for at stimulere vækst og blomstring. Overgødskning kan føre til forbrænding af rødderne, så gød efter den anbefalede dosis på emballagen.

  At mulche omkring planten kan hjælpe med at holde på fugt, undertrykke ukrudt og beskytte rødderne mod ekstreme temperaturer. Brug organisk mulchmateriale som kompost, træflis eller halm. Sørg for, at mulchlaget ikke kommer op ad plantens stamme.

  Den ideelle jordens surhedsgrad for haveplanter som "Pelargonium (Zonale Grp) California Star" ligger mellem pH 6 og pH 7. For sure eller for basiske jordarter kan forårsage problemer for plantens vækst og udvikling. Det er derfor vigtigt at måle jordens surhedsgrad regelmæssigt og justere den, hvis det er nødvendigt.

  Til bekæmpelse af skadedyr på haveplanter kan forskellige metoder anvendes, såsom regelmæssig kontrol af bladlus, trips og spindemider. Naturlige fjender som mariehøns kan også anvendes til at bekæmpe skadedyr. Derudover kan det hjælpe at regelmæssigt sprøjte planterne med en sæbeopløsning for at fjerne skadedyr.

 • Beskrivelse

  Pelargonium (Zonale Gruppe) California Star er en smuk plante med iøjnefaldende, farverige blomster. Blomsterne har en stjerneform og varierer i farve fra rød til lyserød og hvid. Planten har mørkegrønne blade med markante årer. Denne Pelargonium trives bedst på en solrig placering og blomstrer rigeligt i løbet af sommermånederne. Det er en let plejeplante, der kan plantes både i haven og i potter på terrassen.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.