Eustoma russellianum 'Bolero Deep Blue'

Eustoma russellianum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Eustoma russellianum 'Bolero Deep Blue' is een prachtige eenjarige plant met grote, diepblauwe bloemen die lijken op rozen. De plant heeft een lange bloeiperiode en is zeer geschikt voor gebruik in boeketten en bloemstukken. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een zonnige locatie in goed doorlatende grond. Met regelmatig water geven en bemesten zal deze plant blijven bloeien en zorgen voor een kleurrijke en elegante uitstraling in de tuin. 'Bolero Deep Blue' trekt ook vlinders en bijen aan en kan zowel in de tuin als in potten op het terras worden gekweekt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem op een lichte plek te zetten. Daarnaast is het aan te raden om de plant af en toe te bemesten.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats hem daarom bij een raam op het zuiden of westen voor voldoende zonlicht. Vermijd direct zonlicht in de zomer om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De plant heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. In de winter kan de plant iets minder water nodig hebben.

  Deze plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar het helder, maar indirect zonlicht ontvangt. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de Eustoma russellianum 'Bolero Deep Blue' houdt van warmte en heeft een voorkeur voor een warme en zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Houd er wel rekening mee dat de plant niet tegen felle middagzon kan en bescherm hem in dat geval met een zonnescherm.

  Deze plant bloeit meestal van juni tot en met september en de bloei kan tot wel 10 weken duren.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het is in staat om schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en deze om te zetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor in huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om optimale groei te bevorderen. Te lage of te hoge temperaturen kunnen schadelijk zijn voor de plant.

 • Het is niet noodzakelijk om de plant regelmatig te snoeien, maar verwijder wel dode of beschadigde bladeren voor een gezonde groei. Als je de plant wilt verjongen kun je in het voorjaar eventueel een lichte snoei uitvoeren. Let erop dat je dit voorzichtig doet om de plant niet te beschadigen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels constant in het water staan. In de winterperiode kan de waterbehoefte van de plant verminderen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal ontwikkeld voor kamerplanten.

  De plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft maar niet te nat wordt. Vermijd zware en compacte grondsoorten.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Plaats de plant op een lichte plek, maar uit direct zonlicht. Geef de plant eens in de 2 weken plantenvoeding tijdens het groeiseizoen.

  Het is belangrijk om de bladeren van deze plant regelmatig af te stoffen met een zachte doek om de fotosynthese te bevorderen. Je kunt de bladeren ook voorzichtig afspoelen onder lauwwarm water om stof en eventuele insecten te verwijderen. Vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen, omdat deze de plant kunnen beschadigen.

  De Eustoma russellianum 'Bolero Deep Blue' houdt van een lichte standplaats en verdraagt geen direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht krijgt.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Een constante kamertemperatuur zal de groei en bloei bevorderen.

  De luchtvochtigheid die ideaal is voor deze plant ligt tussen de 40% en 60%. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten zoals Eustoma russellianum 'Bolero Deep Blue' ligt tussen de 6 en 7 op de pH-schaal. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot problemen met de opname van voedingsstoffen door de plant. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te meten en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel.

  De Eustoma russellianum 'Bolero Deep Blue' heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  De Eustoma russellianum 'Bolero Deep Blue' is een prachtige eenjarige plant met grote, diepblauwe bloemen die lijken op rozen. De plant heeft een lange bloeiperiode en is zeer geschikt voor gebruik in boeketten en bloemstukken. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een zonnige locatie in goed doorlatende grond. Met regelmatig water geven en bemesten zal deze plant blijven bloeien en zorgen voor een kleurrijke en elegante uitstraling in de tuin. 'Bolero Deep Blue' trekt ook vlinders en bijen aan en kan zowel in de tuin als in potten op het terras worden gekweekt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.