Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Beaconsfield'

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Beaconsfield' is een compacte plant met opvallende bloemen. De bloemen zijn groot en hebben een mix van paarse en witte kleuren. Deze plant bloeit langdurig en trekt vlinders en bijen aan. 'Flair Beaconsfield' gedijt goed in zowel zon als halfschaduw en kan gebruikt worden in bloembakken, borders of hanging baskets. Deze plant is ideaal voor het toevoegen van kleur en vrolijkheid aan de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Beaconsfield' is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een eenjarige plant die in de lente en zomer bloeit. Het heeft heldergroene bladeren en kleurrijke bloemen.

  De Viola 'Flair Beaconsfield' is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Deze plant kan dus over het algemeen goed tegen milde tot gemiddelde vorst. Zorg voor bescherming tijdens strenge winters.

  Ja, de Viola plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Zolang de plant regelmatig water krijgt en op een plek staat met voldoende zonlicht, zal hij goed gedijen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren.

  De Viola heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om te groeien. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten zodat ze goed kunnen ontwikkelen. Plant ze in goed doorlatende grond op een zonnige of halfschaduwrijke plek.

  Ja, viooltjes groeien goed in de schaduw. Ze gedijen het best in vochtige, goed doorlatende grond. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende licht om bloei te bevorderen.

  De Viola 'Flair Beaconsfield' heeft 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van het weer en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de plant in drassige grond staat. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan door de nectar en het stuifmeel dat ze produceren. Het is een ideale keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit en het aantrekken van nuttige insecten.

  Ja, planten in de Viola (Wittrockiana Grp) familie staan bekend om hun aantrekkingskracht op bijen en vlinders, waardoor ze de biodiversiteit kunnen bevorderen. Door hun bloemen aan te bieden als voedselbron, kunnen ze helpen om insectenpopulaties te ondersteunen in de tuin. Planten met bloemen die voedsel en beschutting bieden, dragen bij aan een gezonde biodiversiteit.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Beaconsfield' bloeit van maart tot mei en soms ook in de herfst. De bloeiperiode kan ongeveer 10 tot 12 weken duren. Deze plant is een mooie toevoeging aan de tuin gedurende de lente en mogelijk ook in de herfst.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Beaconsfield' kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt wanneer het erg warm is. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is vooral bedoeld als decoratieve tuinplant en moet niet gegeten worden. Het kan zelfs giftig zijn als het wordt geconsumeerd.

  Ja, tuinplanten staan bekend om hun vermogen om geluid te dempen dankzij hun bladeren en takken. Dit kan helpen bij het verminderen van omgevingsgeluiden in je tuin of buitenruimte. Planten kunnen een rustgevende sfeer creëren door geluiden te absorberen en te dempen.

 • De plant kan regelmatig worden teruggesnoeid om de groei te stimuleren en een compacte vorm te behouden. Verwijder dode bloemen en bladeren om de uitstraling van de plant te verbeteren. Snoei indien nodig in het voorjaar om de plant te verjongen.

  De Viola houdt van vochtige grond, maar vermijd dat de wortels constant in water staan. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door je vinger in de grond te steken.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is, maar niet drassig. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal samengesteld voor tuinplanten.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Beaconsfield' groeit het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar vermijd stilstaand water om wortelrot te voorkomen. Een neutrale tot lichtzure pH-waarde is ideaal voor deze plant.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in vochtige en goed doorlatende grond. Vermijd te natte standplaatsen om wortelrot te voorkomen. Ideaal voor in borders, bloembakken of hanging baskets.

  In de winter kan het handig zijn om de plant te beschermen met een laag mulch of bladeren. Zorg ervoor dat de plant goed wordt bewaterd voordat de vorst begint en vermijd dat de wortels bevriezen. Plaats de plant eventueel op een beschutte plek om de bloei in het voorjaar te stimuleren.

  De Viola 'Flair Beaconsfield' heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in vochtige, goed doorlatende grond. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen. Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de wortels te lang nat blijven.

  Tuinplanten zoals Viola hebben regelmatig bemesting nodig voor een gezonde groei. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten, zoals een meststof met een NPK-verhouding van 10-10-10. Bemest de planten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten omdat het helpt bij het reguleren van de temperatuur en vochtigheid van de bodem, het onkruid onderdrukt en voedingsstoffen toevoegt aan de grond. Het aanbrengen van mulch rond de plant kan helpen om de wortels te beschermen en de algehele gezondheid van de plant te bevorderen. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, stro, boomschors of compost als mulch voor Tuinplanten.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Beaconsfield' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. De zuurgraad van de bodem kan het best liggen tussen pH 6.0 en 7.0 voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat blijft.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Beaconsfield' kan last hebben van ongedierte zoals bladluizen, slakken en rupsen. Om deze plaaginsecten te bestrijden, kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Verwijder regelmatig dode bladeren en controleer de planten op tekenen van ongedierte.

 • Omschrijving

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Beaconsfield' is een compacte plant met opvallende bloemen. De bloemen zijn groot en hebben een mix van paarse en witte kleuren. Deze plant bloeit langdurig en trekt vlinders en bijen aan. 'Flair Beaconsfield' gedijt goed in zowel zon als halfschaduw en kan gebruikt worden in bloembakken, borders of hanging baskets. Deze plant is ideaal voor het toevoegen van kleur en vrolijkheid aan de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.