Viola (Wittrockiana Grp) Flair Blue + Eye

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) Flair Blue + Eye is een prachtige vioolbloem met unieke blauwe en paarse bloemblaadjes, die worden geaccentueerd door een opvallend oog in het midden. Deze plant bloeit rijkelijk en zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan tuinen, borders of bloembakken. De Viola Flair Blue + Eye houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Het is een winterharde plant die weinig onderhoud vereist en zich gemakkelijk vermeerdert door zelf uitzaaien. Geschikt voor zowel beginnende als ervaren tuiniers.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. Het is een Tuinplant en verliest zijn bladeren tijdens de herfst en winter. Het komt in het voorjaar weer tot bloei.

  De Tuinplanten zijn meestal winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. Over het algemeen kunnen Tuinplanten goed overleven in ons klimaat.

  Ja, deze plant is zeer makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig water geven en wat bemesting is voldoende om hem gezond te houden.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Flair Blue + Eye heeft ruimte nodig om zich te verspreiden en te groeien. Het is aan te raden om de plant op minimaal 20 cm afstand van andere planten te plaatsen, zodat deze voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende ruimte heeft om te kunnen bloeien en groeien.

  Ja, Viola's groeien goed in de schaduw. Zorg ervoor dat ze voldoende vocht krijgen en plant ze in goed doorlatende grond. In de schaduw zullen ze prachtig bloeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen is het voldoende om de plant één keer per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de felgekleurde bloemen en de zoete geur die ze verspreiden. Het is een goede keuze voor een tuin die gastvrij is voor bestuivers.

  Ja, de Viola (Wittrockiana Grp) Flair Blue + Eye is goed voor biodiversiteit, omdat deze plant vlinders en bijen aantrekt met zijn bloemen en nectar. Tevens draagt het bij aan de diversiteit van planten in de tuin.

  Deze plant bloeit meestal vanaf het vroege voorjaar tot aan het begin van de zomer. De bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Flair Blue + Eye kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. De plant zal goed gedijen in de volle zon en zal goed bloeien met voldoende zonlicht.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de plant heeft een bepaalde mate van geluidsdempend vermogen door de bladeren en bloemen die geluidsgolven absorberen. Deze eigenschap kan helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de tuin of op het balkon.

 • Om de plant gezond en mooi te houden, is regelmatig snoeien aan te raden. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en dode bladeren om de groei te stimuleren. Snoei in het voorjaar om de plant compact te houden.

  Geef regelmatig water aan deze plant, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Controleer regelmatig of de plant water nodig heeft door de grond aan te raken.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om de potgrond jaarlijks te vervangen om de groei en bloei van de plant te bevorderen.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde bodemkwaliteit. Zorg ervoor dat de grond niet te zwaar of te vochtig is, om wortelrot te voorkomen. Voeg eventueel compost of organische mest toe voor een optimale groei.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Flair Blue + Eye gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en dat de plant voldoende vocht en voeding krijgt. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Om de plant te beschermen tijdens de winter, kan je een mulchlaag van bladeren of stro rond de basis aanbrengen. Ook kan je de plant in een pot verplaatsen naar een beschutte plek of een vorstvrije ruimte. Zorg ervoor dat de plant goed gedraineerd staat en geen last heeft van droge vorst.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een goed doorlatende grond en plaats de plant op een lichte plek met wat ochtendzon. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen.

  Voor tuinplanten zoals deze vioolplant is het aan te raden om te bemesten in het voorjaar en de zomer. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de doseringsinstructies op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant en het milieu.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten zoals deze omdat het de bodemtemperatuur reguleert, vocht vasthoudt en onkruidgroei onderdrukt. Het kan bestaan uit organisch materiaal zoals compost, bladeren of boomschors. Breng een laag van ongeveer 5-10 cm dik aan rond de plant, maar laat ruimte vrij rond de stam of stengels.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Flair Blue + Eye prefereert een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde van 6.0 tot 7.0 is ideaal voor een gezonde groei en bloei. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel.

  Het is belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte zoals bladluizen, trips en rupsen. Als er sprake is van een plaag, kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt om het probleem aan te pakken. Voorkomen is echter altijd beter dan genezen, dus houd de plant gezond en zorg voor een goede luchtcirculatie om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Viola (Wittrockiana Grp) Flair Blue + Eye is een prachtige vioolbloem met unieke blauwe en paarse bloemblaadjes, die worden geaccentueerd door een opvallend oog in het midden. Deze plant bloeit rijkelijk en zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan tuinen, borders of bloembakken. De Viola Flair Blue + Eye houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Het is een winterharde plant die weinig onderhoud vereist en zich gemakkelijk vermeerdert door zelf uitzaaien. Geschikt voor zowel beginnende als ervaren tuiniers.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.