Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Primrose'

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola 'Flair Primrose' is een vrolijke en kleurrijke plant uit de viooltjesfamilie. De bloemen hebben een zachte, lichtgele kleur met een opvallende donkergele stip in het midden. De bloemen bloeien rijkelijk gedurende het voorjaar en vroege zomer en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt het beste in een vochtige en goed doorlatende grond op een zonnige tot halfschaduwrijke plek. De Viola 'Flair Primrose' is perfect om borders, bloembakken en hanging baskets op te fleuren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola 'Flair Primrose' is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een vaste plant die bloeit in het voorjaar en de zomer en daarna zijn blad verliest.

  Deze plant is winterhard tot -5 graden Celsius en kan dus goed buiten overleven tijdens milde winters. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen door bijvoorbeeld te bedekken met een beschermhoes. In de lente zal de plant weer herstellen en nieuwe bloemen produceren.

  Ja, Viola's zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereisen weinig speciale zorg. Ze gedijen goed in vochtige grond en hebben regelmatig water nodig. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen.

  De plant heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om uit te groeien en genoeg licht en lucht te krijgen. Houd ook rekening met de nabijheid van andere planten om concurrentie te voorkomen.

  Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Primrose' gedijt het beste in de volle zon, maar kan ook goed groeien in halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant minstens 4-6 uur direct zonlicht per dag krijgt voor optimale groei en bloei. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder bloemen produceren en kunnen de kleuren minder intens zijn.

  De Viola 'Flair Primrose' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, Viola's worden vaak bezocht door vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Ze zijn dus zeker vlinder- en bijenlokkend. Het is daarom een mooie toevoeging aan een tuin om deze insecten aan te moedigen.

  Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Primrose' draagt bij aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken met zijn nectarrijke bloemen. Hierdoor kunnen bijen en andere bestuivers geholpen worden in hun zoektocht naar voedsel. Deze plant kan dus een positieve invloed hebben op de biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit meestal van maart tot en met juni en de bloeiperiode duurt gemiddeld 8-12 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water en eventueel wat beschutting tijdens extreme hitte.

  Nee, Viola's zijn niet eetbaar en kunnen schadelijk zijn bij consumptie. Het wordt niet aangeraden om deze planten inwendig te gebruiken. Het is belangrijk om enkel eetbare planten te consumeren.

  Tuinplanten zoals Viola 'Flair Primrose' hebben geen geluidsdempende eigenschappen. Deze planten zijn voornamelijk bedoeld voor decoratie en het aantrekken van insecten in de tuin. Het is aan te raden om andere methoden te gebruiken voor geluidsdemping.

 • Je kunt dode bloemen en bladeren regelmatig verwijderen om de plant er verzorgd uit te laten zien. Verwijder ook eventuele uitlopers die te lang worden. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te stimuleren.

  De Viola 'Flair Primrose' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet drassig. Geef water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Ideale potgrond voor deze plant is een licht vochtige en goed doorlatende potgrond met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat en regelmatig bemest wordt tijdens het groeiseizoen. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te controleren op vochtigheid en indien nodig water te geven.

  Viooltjes (Viola) gedijen het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar vermijd wateroverlast. Een neutrale tot licht zure pH-waarde is ideaal voor deze planten.

  De plant heeft een standplaats nodig in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond. Plaats de plant op een beschutte plek uit de harde wind.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst. Dit kan door de plant af te dekken met bladeren of stro. Ook is het aan te raden om de plant op een beschutte plek te zetten.

  De plant heeft regelmatig water nodig en moet goed gedraineerde grond hebben. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen. Bijsnijden van de plant kan helpen bij het bevorderen van een compacte groei.

  Tuinplanten zoals "Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Primrose'" hebben regelmatig voeding nodig om goed te groeien en bloeien. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor bloeiende planten in het voorjaar en de zomer. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid en frequentie van bemesting.

  Mulch kan helpen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Het kan ook de grondtemperatuur reguleren en voedingsstoffen aan de bodem toevoegen. Het is aan te raden om in het voorjaar een laag mulch aan te brengen rondom de planten.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten ligt tussen 6,0 en 7,0 op de pH-schaal. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en goed doorlatend is. Test regelmatig de zuurgraad van de bodem om ervoor te zorgen dat de planten goed kunnen groeien en bloeien.

  Er zijn verschillende natuurlijke en chemische manieren om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, zoals het gebruik van neem olie, knoflookspray of pyrethrum. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte en het verwijderen van aangetaste bladeren kan ook helpen bij het voorkomen van plagen. Het is belangrijk om de juiste methode te kiezen op basis van het type ongedierte en de ernst van de plaag.

 • Omschrijving

  De Viola 'Flair Primrose' is een vrolijke en kleurrijke plant uit de viooltjesfamilie. De bloemen hebben een zachte, lichtgele kleur met een opvallende donkergele stip in het midden. De bloemen bloeien rijkelijk gedurende het voorjaar en vroege zomer en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt het beste in een vochtige en goed doorlatende grond op een zonnige tot halfschaduwrijke plek. De Viola 'Flair Primrose' is perfect om borders, bloembakken en hanging baskets op te fleuren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.