Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Purple'

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Purple' is een compacte en kleurrijke plant met diep paarse bloemen. De bloemen hebben een opvallende uitstraling en vormen een mooi contrast met het donkergroene blad. Deze plant bloeit overvloedig gedurende het voorjaar en de zomer, waardoor het een vrolijke toevoeging is aan de tuin of bloempotten. 'Flair Purple' is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in zonlicht of halfschaduw. Het is ideaal voor het opfleuren van borders, containers en hangmanden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Viola 'Flair Purple' is geen groenblijvende plant. Het verliest zijn bladeren in de winter. Het is een vaste plant die bloeit in het voorjaar en de zomer.

  De plant is winterhard tot ongeveer -3°C. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. De plant kan dus overwinteren in ons klimaat.

  Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Purple' is een makkelijk te onderhouden plant. Ze hebben regelmatig water nodig en gedijen goed in de volle zon of halfschaduw. Het regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen bevordert de bloei.

  Viola 'Flair Purple' heeft ongeveer 15 cm ruimte nodig tussen andere planten. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om optimaal te groeien. Houd ook rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het plaatsen in de tuin.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduwrijke gebieden van de tuin. Het is aan te bevelen om hem te planten op een plek waar hij wat bescherming krijgt tegen de felle zon. Desondanks kan de plant nog steeds groeien en bloeien in de schaduw.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Purple' dient ongeveer 1 tot 2 keer per week water te krijgen. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Zorg ervoor dat de plant geen last heeft van droogteperiodes.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die ze produceert. Hierdoor is het een goede keuze voor een tuin waar je deze insecten wilt aantrekken.

  Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Purple' trekt bestuivers aan, zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgt de plant voor meer variatie in kleur en vorm, wat gunstig is voor de diversiteit van de planten in de tuin. Over het algemeen is deze plant dus goed voor biodiversiteit.

  De plant bloeit vanaf de lente tot aan de herfst en heeft een bloeiperiode van ongeveer 3 tot 4 maanden. De bloemen zijn compact en vormen een kleurrijke toevoeging in de tuin gedurende deze periode.

  Ja, de Viola plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft.

  Nee, de plant Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Purple' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Purple' heeft de natuurlijke eigenschap om geluid te absorberen en daarmee geluid te dempen. Het is echter niet een zeer effectieve geluidsdemper in vergelijking met specifieke geluidsisolerende materialen. Het kan wel helpen bij het verminderen van omgevingsgeluid in een tuin of buitenruimte.

 • Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden. Knip lange stelen terug tot boven een bladpaar om de groei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet drassig. Geef de plant regelmatig voeding om gezonde groei te bevorderen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg voor een bodem die licht vochtig is maar niet te nat. Vermijd te zure grond en kies een plek in de zon of halfschaduw.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Purple' groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is, zodat de plant niet te nat staat. Deze tuinplant gedijt goed in borders, bloembakken of hangmanden.

  Het is aan te raden om Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Purple' te beschermen tegen de kou tijdens de winter door een laag mulch of bladeren rond de basis van de plant te leggen. Ook kan een beschermende doek of fleece worden gebruikt om de plant te beschermen tegen vorstschade. Zorg ervoor dat de plant goed gedraineerd is en vermijd overtollig vocht tijdens de wintermaanden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om regelmatig dode bloemen te verwijderen en de plant te bemesten voor een goede bloei. Viola houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin.

  Tuinplanten zoals deze viooltjes hebben regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels en moet vermeden worden.

  Mulch is een goede manier om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het kan ook helpen de bodemtemperatuur stabiel te houden en voedingsstoffen vast te houden. Bij het aanbrengen van mulch moet ervoor gezorgd worden dat het niet tegen de stam of basis van de plant wordt geplaatst.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor tuinplanten is licht zuur tot neutraal, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei en bloei. Het is raadzaam om regelmatig te testen en indien nodig aanpassingen te doen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten zoals Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Purple' kan je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of lieveheersbeestjes. Ook kan je preventief te werk gaan door regelmatig de planten te inspecteren op eventueel ongedierte en deze handmatig te verwijderen. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wordt afgeraden, omdat dit schadelijk kan zijn voor het milieu en andere planten en dieren.

 • Omschrijving

  Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Purple' is een compacte en kleurrijke plant met diep paarse bloemen. De bloemen hebben een opvallende uitstraling en vormen een mooi contrast met het donkergroene blad. Deze plant bloeit overvloedig gedurende het voorjaar en de zomer, waardoor het een vrolijke toevoeging is aan de tuin of bloempotten. 'Flair Purple' is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in zonlicht of halfschaduw. Het is ideaal voor het opfleuren van borders, containers en hangmanden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.