Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair White'

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Viola 'Flair White' is een compacte plant met witte bloemen en een opvallende uitstraling. De bloemen hebben een zachte textuur en bloeien rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer. Deze vaste plant wordt vaak gebruikt als borderplant of in hanging baskets en bloembakken. Viola 'Flair White' gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw en vraagt regelmatig water geven. Het is een veelzijdige en aantrekkelijke plant voor tuinen en terrassen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair White' is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die in de herfst vaak afsterft. Het wordt aanbevolen om nieuwe planten te kweken voor de volgende groeiperiode.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair White' is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winterperiode te beschermen tegen strenge vorst. Als de temperaturen onder -5 graden Celsius dalen, kan de plant beschadigd raken.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en een zonnige tot halfschaduwrijke plek. Ook wordt regelmatig bemesten aanbevolen voor optimale groei en bloei.

  De Viola 'Flair White' heeft ongeveer 20 cm ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Plaats de plant op een zonnige of halfschaduwrijke plek in de tuin.

  Ja, Viola's groeien over het algemeen goed in de schaduw. Ze gedijen het beste in vochtige, goed doorlatende grond. Het is belangrijk om ze regelmatig water te geven, vooral als ze in de schaduw staan.

  De Viola 'Flair White' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, dus geef de plant ongeveer 1-2 keer per week water. Het is belangrijk om te controleren of de grond niet te nat of te droog is.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Dit maakt het een waardevolle toevoeging aan de tuin om bestuivers aan te trekken.

  Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair White' is een bloeiende plant die bijen en andere bestuivers aantrekt met zijn nectar en pollen. Hierdoor draagt het bij aan de biodiversiteit in de tuin. Door het aantrekken van bestuivers kunnen ook andere planten in de omgeving profiteren van de bestuiving.

  Deze plant bloeit over het algemeen in de lente en de herfst. De bloeiperiode kan duren van maart tot en met november.

  Ja, de Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair White' kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die veel licht nodig heeft om goed te groeien en bloeien. Water geven is wel belangrijk bij felle zon.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Hoewel de bloemen van sommige viooltjes eetbaar zijn, geldt dit niet voor het specifieke type Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair White'. Het wordt aanbevolen om geen delen van de plant te consumeren.

  Ja, planten hebben de eigenschap om geluid te absorberen en daarmee geluid te dempen. Dit geldt ook voor tuinplanten zoals Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair White'.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de vorm en grootte te behouden. Verwijder ook regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Snoei takken die zwak of beschadigd zijn om de groei te bevorderen.

  De Viola 'Flair White' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Het is belangrijk om de plant 's ochtends water te geven, zodat de bladeren tegen de avond kunnen opdrogen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei.

  Viooltjes groeien het beste in goed doorlatende grond die vochtig blijft maar niet te nat wordt. Zorg voor een bodem met veel organisch materiaal voor optimale groei. Vermijd zware kleigrond en te zure grond.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair White' gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Deze plant kan zowel in borders als in potten gekweekt worden.

  Tuinplanten zoals Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair White' hebben winterbescherming nodig. Bescherm de plant met mulch of een beschermende doek tijdens koude temperaturen om vorstschade te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen vorst en harde wind.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Geef de plant in het voorjaar wat meststof voor bloeiende planten.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten om gezonde groei en bloei te bevorderen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en zomer volgens de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbrande wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die wordt gebruikt.

  Mulchen kan helpen de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Het beschermt ook de wortels tegen extreme temperaturen en voegt organisch materiaal toe aan de bodem. Gebruik organische mulch zoals bladeren, stro, of boomschors voor het beste resultaat.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair White' groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 5.5 en 7 is ideaal voor deze tuinplanten. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden op deze plant, kan je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals sluipwespen en roofmijten. Het regelmatig controleren van de plant op mogelijke plagen kan helpen om snel in te grijpen. Daarnaast kan het besproeien van de plant met een oplossing van water en groene zeep ook effectief zijn.

 • Omschrijving

  Viola 'Flair White' is een compacte plant met witte bloemen en een opvallende uitstraling. De bloemen hebben een zachte textuur en bloeien rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer. Deze vaste plant wordt vaak gebruikt als borderplant of in hanging baskets en bloembakken. Viola 'Flair White' gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw en vraagt regelmatig water geven. Het is een veelzijdige en aantrekkelijke plant voor tuinen en terrassen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.