Campanula carpatica 'Pearl White'

Campanula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Campanula carpatica 'Pearl White' is een vaste plant met opvallende witte bloemen die bloeien in de zomermaanden. De bloemen hebben een klokvormige structuur en groeien in compacte trossen boven het groene blad. Deze plant heeft een laagblijvende groeiwijze en wordt ongeveer 20-30 cm hoog. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de volle zon tot halfschaduw. De 'Pearl White' is een mooie toevoeging aan borders, rotstuinen en als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een vaste plant die elk jaar opnieuw bloeit. De Campanula carpatica 'Pearl White' is een tuinplant die vooral bekend staat om zijn mooie witte bloemen.

  Campanula carpatica 'Pearl White' is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Deze plant kan zonder problemen de winter overleven in ons klimaat. Het is aan te raden om de plant wel te beschermen tegen teveel vocht tijdens de wintermaanden.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Het vereist weinig specifieke zorg en bloeit rijkelijk. Regelmatig water geven en licht bemesten is voldoende.

  De Campanula carpatica 'Pearl White' heeft ongeveer 20-30 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is aan te raden om de plant voldoende ruimte te geven in de border of bloembak. Houd ook rekening met de hoogte van de plant bij het bepalen van de plantafstand.

  Campanula carpatica 'Pearl White' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in halfschaduw. In de schaduw heeft de plant echter de neiging om minder bloemen te produceren. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor een optimale groei en bloei.

  De plant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de hoeveelheid regenval en de temperatuur. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te verzadigen. Controleer regelmatig de grond voordat je water geeft.

  Ja, de Campanula carpatica 'Pearl White' is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege de vlinder- en bijenlokkende eigenschappen. Deze plant is een waardevolle toevoeging voor het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  De Campanula carpatica 'Pearl White' draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin door bijen en vlinders aan te trekken. De plant zorgt voor bestuiving en is een aanvulling op het ecosysteem in de tuin. Het zorgt voor een gevarieerde en levendige omgeving voor verschillende soorten planten en dieren.

  De bloeiperiode van deze plant is van mei tot en met augustus. De bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  De plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. De plant groeit het beste in goed doorlatende grond.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege de decoratieve bloemen. Eet geen planten uit de tuin tenzij u zeker weet dat ze eetbaar zijn.

  Ja, planten die veel bladmassa hebben kunnen geluid dempen. Het blad van de plant absorbeert geluidstrillingen en helpt zo om geluid te verminderen. Echter, de mate van geluidsdemping zal afhangen van factoren zoals de grootte van de plant en de omgeving.

 • De Campanula carpatica 'Pearl White' kan na de bloei teruggesnoeid worden om de plant compact te houden. Verwijder oude, uitgebloeide bloemstengels en eventueel dunne of zwakke scheuten. Snoei niet te diep in het groene blad om de plant gezond te houden.

  Water geven aan deze plant is belangrijk, zeker tijdens droge periodes. Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Het is raadzaam om de grond licht vochtig te houden.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Een lichte en luchtige potgrond is ideaal voor deze tuinplant.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en voedzame grond. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig is, maar vermijd stilstaand water. Een neutrale tot licht zure pH-waarde wordt aanbevolen voor optimale groei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt. De plant kan zowel in borders als in potten geplant worden.

  In de winter kan het nodig zijn om Tuinplanten extra bescherming te geven. Dit kan door de plant af te dekken met mulch, bladeren of een speciale winterhoes. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat, om rotting te voorkomen.

  De Campanula carpatica 'Pearl White' vereist weinig onderhoud en gedijt goed in de meeste tuingrond. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren en snoei de plant in het najaar tot aan de grond. Geef de plant af en toe water tijdens droge periodes.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te groeien en bloeien. Gebruik een langzaamwerkende meststof die speciaal is ontwikkeld voor bloeiende planten, zoals bijvoorbeeld een meststof met een NPK-verhouding van 10-10-10. Bemest de plant volgens de instructies op de verpakking, meestal in het voorjaar en de zomer.

  Het is aan te raden om bij het planten van deze tuinplant een laag mulch aan te brengen rond de basis, dit zal de plant helpen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Mulch kan organisch materiaal, zoals bladeren of houtsnippers, bevatten en moet jaarlijks worden vernieuwd om de plant gezond te houden. Let op dat de mulch niet direct tegen de stengels of bladeren van de plant wordt aangebracht om schimmelvorming te voorkomen.

  De Tuinplanten gedijen goed in neutrale tot licht zure grond met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren met kalk of zwavel. Een goede balans in de pH-waarde zorgt voor een gezonde groei en bloei van de planten.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals "Campanula carpatica 'Pearl White'", is het aan te raden om regelmatig de plant te controleren op luizen, slakken en trips. Een effectieve bestrijdingsmethode is het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes, nematoden en sluipwespen. Het is ook mogelijk om preventief te werk te gaan door de plant gezond te houden en regelmatig water te geven.

 • Omschrijving

  De Campanula carpatica 'Pearl White' is een vaste plant met opvallende witte bloemen die bloeien in de zomermaanden. De bloemen hebben een klokvormige structuur en groeien in compacte trossen boven het groene blad. Deze plant heeft een laagblijvende groeiwijze en wordt ongeveer 20-30 cm hoog. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de volle zon tot halfschaduw. De 'Pearl White' is een mooie toevoeging aan borders, rotstuinen en als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.