Campanula carpatica 'Pearl Blue'

Campanula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Campanula carpatica 'Pearl Blue' er en kompakt og lavtvoksende flerårig plante med smukke klokkeformede blomster i en smuk blå farve. Planten blomstrer rigeligt fra foråret til sommeren og tiltrækker bier og sommerfugle. Bladene er grønne og har en let behåret tekstur. 'Pearl Blue' trives godt på solrige til halvskyggede steder i haven og er også velegnet til brug i bede eller stenbede. Det er en nem plante at passe på, der kræver minimal vedligeholdelse.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, denne plante er ikke stedsegrøn. Det er en haveplante, der mister sine blade om vinteren. Det er en flerårig plante, der vil skyde igen efter vinteren.

  Denne plante er hårdfør ned til cirka -25 grader Celsius. Den er godt modstandsdygtig over for kolde temperaturer og behøver ikke ekstra beskyttelse om vinteren. Det er vigtigt at lade jorden tørre godt mellem vandingerne for at undgå rodrot.

  Ja, Campanula carpatica 'Pearl Blue' er generelt lette at passe. Disse havplanter kræver ikke meget speciel pleje og er relativt vinterhårde. Det er vigtigt at lade jorden tørre godt ud mellem vandingsrundene.

  Campanula carpatica 'Pearl Blue' har brug for ca. 20-30 cm plads for at kunne udvikle sig ordentligt. Det anbefales at plante planterne ca. 25-30 cm fra hinanden. Husk at planterne kan sprede sig, hvis de ikke trimmes regelmæssigt.

  "Campanula carpatica 'Pearl Blue' trives bedst i fuld sol til halvskygge. I skyggen kan væksten være lidt mindre, og planten kan producere færre blomster. Sørg for tilstrækkeligt lys for optimal vækst og blomstring."

  Campanula carpatica 'Pearl Blue' har brug for vand cirka 1-2 gange om ugen. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men undgå at lade den drukne. Tjek regelmæssigt jordens fugtighed, inden du vander.

  Ja, Campanula carpatica 'Pearl Blue' er en plante, der tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren, som blomsterne producerer. Dette gør planten til et værdifuldt tilføjelse til enhver have for at tiltrække disse insekter.

  Ja, Campanula carpatica 'Pearl Blue' er god for biodiversitet, fordi den tiltrækker bier og andre bestøvende insekter med dens blomster og nektar. Derudover kan planten fungere som et skjulested for små dyr i haven. Det bidrager til et varieret planteunivers og en sundere haveomgivelse.

  Denne plante blomstrer normalt i sommermånederne, fra juni til august. Blomstringsperioden kan vare cirka 6 til 8 uger.

  Ja, planten kan godt klare fuld sol, men tåler også lidt skygge. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand under tørre perioder. Det er en stærk og let at passe haveplante.

  Nej, Campanula carpatica 'Pearl Blue' er ikke spiselig. Det er en haveplante, der primært bruges til dekorative formål i haven eller i blomsterarrangementer. Det frarådes at indtage denne plante.

  Ja, Campanula carpatica 'Pearl Blue' har et løvfuldt og tæt løvtag, hvilket kan bidrage til at dæmpe lyden en smule. Det er dog ikke en plante, der specifikt dyrkes på grund af sine lyddæmpende egenskaber.

 • For at holde planten sund, kan du efter blomstringen beskære de visne blomster. Dette kan fremme blomstringen og forhindre at planten danner frø. Beskær planten lidt tilbage om foråret for at bevare formen.

  Giv regelmæssigt vand til planten og sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig. Undgå dog, at planten står i våd jord i lang tid, da dette kan forårsage rodrot. Vand helst ved plantens base for at forebygge svampesygdomme.

  For Campanula carpatica 'Pearl Blue' er det vigtigt at bruge godt drænet pottemuld, blandet med lidt groft sand for ekstra dræning. Sørg for, at pottemulden er fugtig, men ikke for våd. Det anbefales at tilføje gødning regelmæssigt under vækstperioden for en sund vækst og blomstring.

  Campanula carpatica 'Pearl Blue' foretrækker en veldrænet jord med en gennemsnitlig til høj frugtbarhed. Det er vigtigt, at jorden holder på tilstrækkeligt med fugt, men ikke forbliver alt for våd i længere perioder. Sørg for en pH-værdi mellem neutral og let alkalisk.

  Denne plante foretrækker en solrig placering, men kan også vokse i halvskygge. Sørg for veldrænet jord og undgå steder, hvor vand kan stå stille. Beskyt planten mod stærk vind for at undgå beskadigelse.

  For at beskytte planten om vinteren anbefales det at lægge et lag muld omkring rødderne. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå rodrot. For ekstra beskyttelse kan du også lægge en fleece eller havefremkaldelse over planten.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det er vigtigt at fjerne visnede blomster for at fremme ny blomstring. En let gødning om foråret kan hjælpe med at holde planten sund.

  Haveplanter som Campanula carpatica 'Pearl Blue' har brug for regelmæssig gødning i vækstperioden. Brug en generel gødning til blomstrende planter i henhold til instruktionerne på emballagen. Over-gødning kan føre til dårlig vækst og blomstring.

  Det anbefales at dække jorden omkring denne plante med et lag muld. Dette hjælper med at holde jorden fugtig og forhindre ukrudt i at vokse. Vælg organiske materialer såsom kompost eller barkflis.

  Campanula carpatica 'Pearl Blue' trives godt i en gennemsnitlig sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke forbliver for våd for at undgå rodrot. Det anbefales at teste jorden lejlighedsvis og om nødvendigt justere den med gødning.

  For at bekæmpe skadedyr på disse haveplanter kan du bruge naturlige metoder som at sprøjte med en blanding af vand og sæbe eller placere lokkeplanter. At kontrollere planten regelmæssigt for skadedyr og manuelt fjerne dem kan også være effektivt. Derudover kan du også overveje at tiltrække naturlige fjender af skadedyr til din have.

 • Beskrivelse

  Campanula carpatica 'Pearl Blue' er en kompakt og lavtvoksende flerårig plante med smukke klokkeformede blomster i en smuk blå farve. Planten blomstrer rigeligt fra foråret til sommeren og tiltrækker bier og sommerfugle. Bladene er grønne og har en let behåret tekstur. 'Pearl Blue' trives godt på solrige til halvskyggede steder i haven og er også velegnet til brug i bede eller stenbede. Det er en nem plante at passe på, der kræver minimal vedligeholdelse.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.