Hibiscus rosa-sinensis Sunny Almeria

Hibiscus rosa-sinensis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Almeria is een prachtige en kleurrijke kamerplant met heldere gele bloemen. De plant heeft glanzende groene bladeren en bloeit rijkelijk gedurende het hele jaar. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in een warme en zonnige omgeving. De Hibiscus Sunny Almeria kan zowel binnen als buiten worden geplaatst, zolang de temperatuur niet onder de 15 graden Celsius daalt. Met de juiste zorg kan deze plant een echte eyecatcher worden in elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Almeria vraagt om regelmatig water geven en een lichte standplaats. Af en toe snoeien en voeding geven is aan te raden. Over het algemeen is deze plant vrij gemakkelijk in onderhoud.

  Ja, de Hibiscus rosa-sinensis Sunny Almeria heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met veel helder, indirect licht voor optimale groei. Vermijd direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden.

  De Hibiscus Rosa-Sinensis Sunny Almeria heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk de grond vochtig te houden, maar zorg ervoor dat de wortels niet in het water staan. In de zomer kan de plant wat vaker water nodig hebben dan in de winter.

  Deze plant houdt van een plek met veel licht, maar niet van direct zonlicht. Het beste is om hem op een plek te zetten waar hij wel licht krijgt, maar niet de hele dag in de felle zon staat. Het is belangrijk om de bladeren te beschermen tegen verbranding.

  Ja, de Hibiscus rosa-sinensis Sunny Almeria houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude luchtstromen te houden om zijn optimale groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt om zijn bloei te stimuleren.

  De "Hibiscus rosa-sinensis Sunny Almeria" bloeit meestal van de lente tot de herfst en kan enkele weken tot maanden bloeien, afhankelijk van de verzorging.

  Ja, de Hibiscus rosa-sinensis Sunny Almeria is een luchtzuiverende plant die helpt bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis. Het kan schadelijke stoffen absorberen en de lucht zuiveren. Het is een goede keuze voor in huis.

  Ja, deze plant gedijt het best op een plek met een gemiddelde temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor optimale groei. Plaats de plant daarom op een locatie waar de temperatuur binnen dit bereik blijft.

 • Het is belangrijk om de plant na de bloei te snoeien om de vorm en grootte onder controle te houden. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken. Snoei tot net boven een knop of vertakking voor nieuwe groei.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Voorkom echter dat de wortels in een plas water staan, dit kan leiden tot wortelrot. Geef in de winter wat minder water dan in de zomer, maar laat de grond niet volledig uitdrogen.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Almeria heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond die licht vochtig gehouden moet worden. Kies een potgrond voor kamerplanten met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,0 voor optimale groei. Voeg eventueel wat meststoffen toe tijdens het groeiseizoen voor extra voeding.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond met een pH tussen 6 en 7. Een mengsel van potgrond en perliet kan helpen bij het behouden van de juiste bodemkwaliteit. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de grond vochtig is, maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Plaats de plant op een zonnige plek in huis en geef eens in de twee weken plantenvoeding. Verwijder regelmatig dode bladeren en snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  Om stof en vuil te verwijderen, kun je de bladeren van de plant voorzichtig afstoffen met een zachte doek of een plumeau. Af en toe kunnen de bladeren ook worden afgeveegd met een vochtige doek om eventuele ophoping van vuil te verwijderen. Vergeet ook niet om regelmatig dode bladeren te verwijderen om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Almeria heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant daarom op een zonnige plek in huis, bij voorkeur voor een raam op het zuiden of westen. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag zonlicht krijgt.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan plotselinge temperatuurschommelingen. Vermijd ook tocht en koude tochtige plekken.

  De luchtvochtigheid moet voor deze plant relatief hoog zijn, tussen de 60% en 70%. Dit kan bereikt worden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en bloemknoppen.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Almeria gedijt het beste in een lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Het is aan te raden om de plant in een goed doorlatende potgrond te planten om zo de juiste pH-waarde te behouden.

  Kamerplanten zoals deze Hibiscus hebben regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof speciaal voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbrande wortels en bladverlies, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststoffen die je gebruikt.

 • Omschrijving

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Almeria is een prachtige en kleurrijke kamerplant met heldere gele bloemen. De plant heeft glanzende groene bladeren en bloeit rijkelijk gedurende het hele jaar. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in een warme en zonnige omgeving. De Hibiscus Sunny Almeria kan zowel binnen als buiten worden geplaatst, zolang de temperatuur niet onder de 15 graden Celsius daalt. Met de juiste zorg kan deze plant een echte eyecatcher worden in elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.