Alocasia cuprea

Alocasia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Alocasia cuprea is een prachtige kamerplant met opvallende, metallic roodbruine bladeren die een koperachtige glans hebben. De bladeren zijn hartvormig en hebben een licht gegolfd randje. Deze plant heeft een tropische uitstraling en kan een echte eyecatcher zijn in je interieur. Alocasia cuprea heeft regelmatig water nodig en staat graag op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid rondom de plant op peil te houden om hem gezond te houden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Alocasia cuprea is een kamerplant die regelmatig water en indirect zonlicht nodig heeft. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig af te stoffen en de plant af en toe te bemesten. Over het algemeen wordt de plant als gemiddeld in onderhoud beschouwd.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met fel indirect licht voor de beste groei. Te weinig licht kan leiden tot een langzame groei en minder uitbundige kleuren van het blad.

  De Alocasia cuprea heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar pas op voor te veel water. Laat de bovenste laag van de grond tussen de gietbeurten in licht opdrogen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar wel van een lichte standplaats met indirect zonlicht. Te felle zon kan de bladeren beschadigen. Plaats de plant dus liever op een plek met wat gefilterd licht.

  Ja, deze plant houdt van warme temperaturen en doet het goed in een warme omgeving met een gemiddelde kamertemperatuur. Houd de plant uit de buurt van tocht en koude plekken in huis. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht.

  De Alocasia cuprea bloeit meestal in de maanden juni tot augustus en de bloeiperiode kan enkele weken duren.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en helpt bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis door giftige stoffen uit de lucht te verwijderen. Het zorgt voor een gezondere leefomgeving en kan helpen bij het verminderen van klachten zoals hoofdpijn en vermoeidheid. Het is daarom een goede keuze voor in huis of op kantoor.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de temperatuur consistent blijft om optimale groei te bevorderen.

 • Het snoeien van de Alocasia cuprea is niet nodig, tenzij er dode of beschadigde bladeren zijn die verwijderd moeten worden. Deze plant groeit van nature op een compacte manier en behoudt zijn vorm zonder regelmatige snoei. Het is belangrijk om een scherp en schoon snoeigereedschap te gebruiken om schade aan de plant te minimaliseren.

  De Alocasia cuprea heeft regelmatig water nodig, vooral in de zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd overbewatering.

  De Alocasia cuprea gedijt goed in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te drassig. Een mengsel van potgrond en orchideeëngrond kan ook geschikt zijn voor deze plant.

  Alocasia cuprea gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem vochtig, maar niet drassig blijft, om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur een pot met drainagegaten om overtollig water te laten weglopen.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond altijd licht vochtig door regelmatig water te geven. Besproei de bladeren regelmatig om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De bladeren van deze plant kunnen worden afgenomen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen en zorg ervoor dat de bladeren niet te nat worden. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren schoon te maken om de plant gezond en stofvrij te houden.

  De Alocasia cuprea heeft helder, indirect licht nodig en vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Een raam op het oosten of noorden is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag licht krijgt.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of temperaturen onder de 15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te houden.

  De luchtvochtigheid moet hoog zijn, idealiter tussen de 60% en 80%. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien met water, een luchtbevochtiger te gebruiken of de plant op een schaal met water te zetten. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig schoon te maken om de luchtvochtigheid te behouden.

  Deze plant gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem. De ideale pH-waarde ligt tussen de 5,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om de gezondheid van de plant te waarborgen.

  De plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een uitgebalanceerde vloeibare meststof en volg de instructies op de verpakking. Pas op met overbemesting, dit kan leiden tot verbrande wortels en bladverlies.

 • Omschrijving

  Alocasia cuprea is een prachtige kamerplant met opvallende, metallic roodbruine bladeren die een koperachtige glans hebben. De bladeren zijn hartvormig en hebben een licht gegolfd randje. Deze plant heeft een tropische uitstraling en kan een echte eyecatcher zijn in je interieur. Alocasia cuprea heeft regelmatig water nodig en staat graag op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid rondom de plant op peil te houden om hem gezond te houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.