Trifolium 'Benikomachi'

Trifolium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Trifolium 'Benikomachi' is een bijzondere klaverplant met opvallende roze bloemen die in bolvormige clusters groeien. De plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 10-15 cm. Het blad van Trifolium 'Benikomachi' is groen van kleur en heeft een zilverachtige glans. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en gedijt goed in de zon tot halfschaduw. Trifolium 'Benikomachi' is een mooie en decoratieve toevoeging aan borders, rotstuinen en bloembedden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Tuinplanten zijn over het algemeen niet groenblijvend. Meestal verliezen ze hun bladeren in de herfst en komen ze in het voorjaar weer terug. Trifolium 'Benikomachi' is hierop geen uitzondering.

  Deze tuinplant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen bij strenge vorst. Een goede mulchlaag kan helpen bij het overleven van de winterperiode.

  Trifolium 'Benikomachi' is een makkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende om de plant gezond te houden. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in verschillende omstandigheden.

  Deze plant heeft ongeveer 30 cm aan ruimte nodig om optimaal te groeien. Zorg ervoor dat er voldoende licht en luchtstroom is voor een gezonde ontwikkeling. Plant ze op een afstand van ongeveer 25 cm uit elkaar.

  De Trifolium 'Benikomachi' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en zal de plant minder goed gedijen. Kies dus bij voorkeur een plek in de zon voor deze plant.

  Geef de plant regelmatig water, maar laat de grond tussen de gietbeurten door licht opdrogen. Over het algemeen heeft de plant 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden zoals temperatuur en luchtvochtigheid. Het is belangrijk om te controleren of de grond vochtig aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die bedoeld zijn om bijen en vlinders aan te trekken. De plant zal helpen om de biodiversiteit in de tuin te vergroten.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit doordat het insecten aantrekt met zijn bloemen en nectar. Daarnaast zorgt het als vlinderbloemige plant ook voor stikstofbinding in de bodem. Het kan een waardevolle toevoeging zijn aan een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden juni tot en met augustus. De bloeiperiode kan over het algemeen enkele weken tot een paar maanden duren. Het is een tuinplant en kan een mooie toevoeging zijn aan de tuin gedurende de zomermaanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft. Het is belangrijk om de plant in de zomer voldoende water te geven.

  Ja, de bladeren van deze plant zijn eetbaar en kunnen gebruikt worden in salades of als garnituur. Het heeft een licht zoete en knapperige smaak. Echter is het belangrijk om te controleren of de plant niet bespoten is met pesticiden voordat je deze eet.

  Ja, de Trifolium 'Benikomachi' heeft geluidsdempende eigenschappen. Door de dichte begroeiing van de plant wordt geluid geabsorbeerd en verminderd. Het kan dus een goede keuze zijn voor het creëren van een rustige en stille omgeving in de tuin.

 • Voor deze plant is snoeien niet nodig. Het enige wat regelmatig verwijderd kan worden zijn oude en dode bladeren. Verder kan de plant met rust gelaten worden om optimaal te groeien.

  Geef regelmatig water aan de Trifolium 'Benikomachi', vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het nat maken van de bladeren.

  De Trifolium 'Benikomachi' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond nooit uitdroogt, maar ook niet te nat wordt. Voeg eventueel compost toe om de grond vruchtbaar te houden.

  Trifolium 'Benikomachi' gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige bodems met een neutrale tot zure pH. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en voedingsstoffen voor een optimale groei. Vermijd bodems die te compact zijn of te veel water vasthouden, aangezien dit het wortelstelsel van de plant kan aantasten.

  Trifolium 'Benikomachi' groeit het beste op een zonnige plek in vochtige, goed doorlatende grond. Zorg voor voldoende ruimte zodat de plant zich goed kan ontwikkelen. Het is een tuinplant die het goed doet in borders of als bodembedekker.

  Voor Tuinplanten als deze is het belangrijk om tijdens de winterperiode te zorgen voor voldoende bescherming tegen vorst. Dit kan bijvoorbeeld door de plant af te dekken met een laag mulch of vliesdoek. Daarnaast is het raadzaam om de plant op een beschutte plek te planten om schade door koude wind te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge perioden. Het is belangrijk om oude bloemen regelmatig te verwijderen om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren. Geef de plant jaarlijks meststoffen voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben in het voorjaar en de zomer voldoende voeding nodig. Gebruik hiervoor een organische meststof die geschikt is voor bloeiende planten. Bemest de plant regelmatig volgens de instructies op de verpakking voor een gezonde groei en bloei.

  Mulch is een goede manier om vocht vast te houden in de grond en onkruidgroei te verminderen. Het kan worden aangebracht rond de plant om de wortels te beschermen en de bodemstructuur te verbeteren. Kies organisch materiaal zoals compost, houtsnippers of stro voor de beste resultaten.

  De Trifolium 'Benikomachi' gedijt het best in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een goed uitgebalanceerde pH-waarde zorgt voor een gezonde groei van de plant.

  Voor het bestrijden van ongedierte bij deze tuinplanten kun je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Ook kun je preventieve maatregelen nemen zoals regelmatig controleren op plagen en zorgen voor een gezonde bodem en goede groeicondities. Ongedierte zoals luizen kunnen ook met een milieuvriendelijke zeepoplossing worden bestreden.

 • Omschrijving

  Trifolium 'Benikomachi' is een bijzondere klaverplant met opvallende roze bloemen die in bolvormige clusters groeien. De plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 10-15 cm. Het blad van Trifolium 'Benikomachi' is groen van kleur en heeft een zilverachtige glans. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en gedijt goed in de zon tot halfschaduw. Trifolium 'Benikomachi' is een mooie en decoratieve toevoeging aan borders, rotstuinen en bloembedden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.