Alstroemeria Princess Lilies Zavina

Alstroemeria

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Alstroemeria Princess Lilies Zavina is een prachtige en elegante bloeiende plant met felgekleurde bloemen in tinten roze, paars en wit. Deze plant staat bekend om haar lange bloeiperiode en stevige stelen, waardoor ze ideaal is voor boeketten en bloemstukken. De bloemen hebben een subtiele en aangename geur die de ruimte verfrist. De Alstroemeria Princess Lilies Zavina gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw en heeft regelmatig water nodig. Deze plant is een populaire keuze voor tuinen en bloembedden vanwege haar mooie bloemen en gemak in onderhoud.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, je bent groenblijvend en behoudt dus je bladeren gedurende het hele jaar. Je zult geen blad verliezen in de wintermaanden.

  De Alstroemeria Princess Lilies Zavina is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen strenge vorst door bijvoorbeeld mulch of stro te gebruiken. Zorg er ook voor dat de plant goed waterdoorlatende grond heeft om eventuele vorstschade te voorkomen.

  De Alstroemeria Princess Lilies Zavina is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft niet veel speciale verzorging nodig. Zolang de plant voldoende water en zonlicht krijgt, zal hij goed gedijen in de tuin. Het regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen zal de bloeiperiode verlengen.

  Tuinplanten hebben over het algemeen voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Het is verstandig om de planten minimaal 30 cm tot 50 cm uit elkaar te planten, zodat ze genoeg ruimte hebben om te groeien en bloeien. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht en water krijgt.

  Alstroemeria Princess Lilies Zavina groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder bloemen produceren en kunnen de stelen langer en zwakker worden. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei en bloei.

  De Alstroemeria Princess Lilies Zavina heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warmere maanden. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te laten weken. Over het algemeen is 1-2 keer per week water geven voldoende.

  Ja, de Alstroemeria heeft bloemen die vlinders en bijen aantrekken vanwege de zoete nectar die ze produceren. Het is een waardevolle plant voor bestuivers in de tuin.

  Ja, Alstroemeria's trekken bestuivers aan zoals bijen en vlinders, waardoor ze bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kunnen de bloemen als voedselbron dienen voor verschillende insecten. Het is belangrijk om diversiteit aan plantensoorten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  De Alstroemeria Princess Lilies Zavina bloeit in de maanden juni tot en met september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 8 weken.

  Ja, de Alstroemeria Princess Lilies Zavina kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die veel zonlicht nodig heeft om goed te gedijen en te bloeien. Zorg wel voor voldoende water om uitdroging te voorkomen.

  Nee, Alstroemeria planten zijn niet eetbaar en worden vaak gekweekt als decoratieve tuinplanten voor hun mooie bloemen. Het consumeren van de plant kan leiden tot maagklachten. Het is daarom niet aan te raden om de plant te eten.

  Ja, Alstroemeria planten hebben dikke, vlezige wortels die geluid absorberen en daardoor geluid kunnen dempen in de omgeving. Het plaatsen van deze planten in de tuin kan helpen om geluid te verminderen en een rustige sfeer te creëren. De bladeren en bloemen van de Alstroemeria plant kunnen ook geluidsgolven absorberen en dempen.

 • Je kunt de plant snoeien door de uitgebloeide bloemen en lelijke bladeren af te knippen. Dit bevordert de groei van nieuwe bloemen en zorgt ervoor dat de plant er verzorgd uitziet. Snoei de plant in het voorjaar en eventueel ook in het najaar voor een optimale bloei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant om schimmelgroei te voorkomen.

  Voor de Alstroemeria Princess Lilies Zavina is het belangrijk om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond. De potgrond moet vochtig gehouden worden, maar niet te nat. Een potgrond speciaal voor tuinplanten is geschikt voor deze plant.

  Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat wordt. Zorg voor een vruchtbare bodem met voldoende voedingstoffen. Vermijd zware kleigrond en verbeter de bodem met organisch materiaal indien nodig.

  De Alstroemeria Princess Lilies Zavina groeit het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg voor goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. Deze tuinplanten kunnen ook goed gedijen in een border of in potten op het terras.

  Tijdens de winterperiode is het aan te raden om de plant af te dekken met stro of bladeren om te beschermen tegen vorst. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. In strenge winters kan het helpen om de plant in een pot binnen te zetten.

  Deze plant heeft een lichte standplaats nodig en kan zowel binnen als buiten groeien. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Af en toe bemesten en verwelkte bloemen weghalen om nieuwe groei te bevorderen.

  Alstroemeria Princess Lilies Zavina heeft behoefte aan regelmatige bemesting om goed te kunnen groeien en bloeien. Gebruik bij voorkeur een speciale meststof voor bloeiende planten om de bloei te bevorderen. Bemest de plant volgens de aanbevolen dosering op de verpakking voor een gezonde groei.

  Mulchen is gunstig voor de wortels van Tuinplanten omdat het de grond vochtig houdt en onkruidgroei helpt voorkomen. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost als mulch for beste resultaten. Breng een laag mulch aan rond de basis van de plant, maar zorg ervoor dat de stengels niet bedekt zijn.

  De Alstroemeria Princess Lilies Zavina gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 wordt aanbevolen voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met meststoffen of kalk.

  Bij ongediertebestrijding voor tuinplanten is het belangrijk om preventieve maatregelen te nemen, zoals het regelmatig controleren op plagen en het verwijderen van aangetaste bladeren. Daarnaast kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes helpen bij het bestrijden van ongedierte. Als chemische bestrijding noodzakelijk is, zorg dan dat je een middel gebruikt dat geschikt is voor tuinplanten.

 • Omschrijving

  De Alstroemeria Princess Lilies Zavina is een prachtige en elegante bloeiende plant met felgekleurde bloemen in tinten roze, paars en wit. Deze plant staat bekend om haar lange bloeiperiode en stevige stelen, waardoor ze ideaal is voor boeketten en bloemstukken. De bloemen hebben een subtiele en aangename geur die de ruimte verfrist. De Alstroemeria Princess Lilies Zavina gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw en heeft regelmatig water nodig. Deze plant is een populaire keuze voor tuinen en bloembedden vanwege haar mooie bloemen en gemak in onderhoud.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.