Spathiphyllum 'Sweet Lauretta'

Spathiphyllum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Spathiphyllum 'Sweet Lauretta' is een prachtige kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en witte bloemen die lijken op lepels. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in indirect zonlicht en regelmatig water nodig heeft. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan een gezonde atmosfeer in huis bevorderen. De 'Sweet Lauretta' variant heeft grotere bloemen en kan een opvallende toevoeging zijn aan elke kamer. Deze plant is ook bekend onder de naam Vredeslelie.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water nodig en doet het goed op een plek met indirect licht. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig af te stoffen om de luchtstroom te bevorderen.

  Ja, Spathiphyllum 'Sweet Lauretta' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor de beste resultaten. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet drassig. In de winter kan de plant minder water nodig hebben.

  Spathiphyllum 'Sweet Lauretta' houdt niet van direct zonlicht en gedijt beter op een plek met helder, maar indirect licht. Te veel blootstelling aan de felle zon kan de bladeren beschadigen. Zet de plant daarom op een plek met halfschaduw.

  Ja, deze plant houdt van warme temperaturen. Het gedijt het beste bij een constante kamertemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurwisselingen.

  De plant bloeit meestal in de lente en zomermaanden en de bloeiperiode kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, de Spathiphyllum 'Sweet Lauretta' staat bekend als een luchtzuiverende plant. Deze plant helpt giftige stoffen uit de lucht te filteren, waardoor de luchtkwaliteit in huis verbetert. Het is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een plant die de lucht kan zuiveren.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor de beste groei en bloei. Plaats de plant niet in direct zonlicht.

 • De Spathiphyllum kan worden gesnoeid door dode of beschadigde bladeren en bloemen af te knippen met een scherpe schaar. Het snoeien kan het beste worden gedaan in het voorjaar of de zomer. Zorg ervoor dat de plant voldoende tijd krijgt om te herstellen van de snoeibeurt.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Laat de grond licht vochtig houden, maar voorkom dat de wortels in het water staan. In de winter kan de plant minder water nodig hebben.

  De plant heeft een voorkeur voor vochtige potgrond, die goed waterdoorlatend is. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te controleren en alleen water te geven als de bovenste laag droog aanvoelt. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te verpotten met verse potgrond.

  De bodem voor kamerplanten moet goed doorlatend zijn en moet voldoende voedingsstoffen bevatten. Een lichtzure tot neutrale pH-waarde is ideaal voor de meeste kamerplanten. Het is belangrijk om regelmatig de bodem te controleren en indien nodig bij te mesten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig is. Plaats de plant op een lichte plek maar niet in direct zonlicht. Af en toe de bladeren afstoffen bevordert de groei.

  Om de bladeren van deze plant schoon te houden, kun je ze voorzichtig afstoffen met een zachte doek of borstel. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Besproei de plant af en toe met water om stof te verwijderen en de luchtvochtigheid te verhogen.

  De plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een lichte locatie, maar niet in de volle zon. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of extreme temperatuurschommelingen. Een constante temperatuur is het beste voor de groei en gezondheid van de plant.

  Kamerplanten gedijen het best bij een luchtvochtigheid van rond de 60-70%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid in huis op peil te houden, bijvoorbeeld door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitgedroogde bladeren en groeiproblemen.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor de Spathiphyllum 'Sweet Lauretta' is neutraal tot licht zuur (pH 6,0-7,5). Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Een te lage of te hoge pH-waarde kan leiden tot voedingsproblemen en groeiproblemen bij de plant.

  Kamerplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof met een hoger stikstofgehalte om de groei te bevorderen. Bemest de plant ongeveer om de 4 weken tijdens de lente en zomermaanden.

 • Omschrijving

  De Spathiphyllum 'Sweet Lauretta' is een prachtige kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en witte bloemen die lijken op lepels. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in indirect zonlicht en regelmatig water nodig heeft. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan een gezonde atmosfeer in huis bevorderen. De 'Sweet Lauretta' variant heeft grotere bloemen en kan een opvallende toevoeging zijn aan elke kamer. Deze plant is ook bekend onder de naam Vredeslelie.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.