Ceropegia sandersonii

Ceropegia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ceropegia sandersonii, ook bekend als de parachuteplant, is een prachtige kamerplant met opvallende bloemen die lijken op kleine parachutes. De plant heeft langwerpige, smalle bladeren die groen van kleur zijn met een licht gestreept patroon. De bloemen hebben een unieke vorm en zijn roomwit met lichtpaarse strepen. Ceropegia sandersonii gedijt goed in helder, indirect licht en heeft matige hoeveelheden water nodig. Deze plant is een echte blikvanger in elke kamer en voegt een exotisch tintje toe aan het interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft niet veel water nodig en gedijt goed op een lichte plek zonder direct zonlicht. Regelmatig controleren op plagen is aan te raden.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig en gedijt goed bij indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tochtige plekken en direct zonlicht te houden. Zorg ervoor dat de plant regelmatig wordt gedraaid zodat alle delen gelijkmatig van licht kunnen profiteren.

  De plant heeft matig water nodig en moet regelmatig worden bewaterd, vooral in de lente en zomer. Laat de grond tussen de gietbeurten in licht opdrogen voor het beste resultaat.

  De plant houdt van lichte tot matige zonlicht, maar vermijd direct zonlicht. Te veel fel zonlicht kan de bladeren beschadigen en verbranden. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij een constante temperatuur tussen de 20-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht.

  De plant bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot september, en de bloeiperiode kan ongeveer 2 tot 3 maanden duren.

  Ja, de Ceropegia sandersonii heeft luchtzuiverende eigenschappen. Het helpt bij het zuiveren van de lucht in huis door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is een goede keuze voor een groenere en gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant gedijt het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en temperatuurschommelingen te houden voor optimale groei en bloei. Het is aan te raden om de plant op een warme en lichte plek in huis te zetten.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste plaatsvinden in het voorjaar. Verwijder dode bladeren en knip lange scheuten terug om de vorm en grootte van de plant te behouden. Zorg ervoor dat je scherpe en schone snoeischaar gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant heeft matig water nodig en moet goed drogen tussen gietbeurten. Geef de plant water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt, maar vermijd dat de wortels te lang in drassige grond zitten. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond mix die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, maar houd de grond wel licht vochtig. Gebruik bij voorkeur een pot met drainagegaten om overtollig water af te voeren.

  Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te vochtig wordt. Een mengsel van potgrond en zand kan helpen de kwaliteit van de bodem te verbeteren. Zorg ervoor dat de plant niet in water blijft staan om wortelrot te voorkomen.

  De plant verlangt een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Geef matig water en laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Af en toe bemesten tijdens het groeiseizoen zal de plant helpen gedijen.

  Het is belangrijk om stof regelmatig van de bladeren af te vegen met een zachte doek of een vochtige spons. Gebruik lauwwarm water en vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen. Zo blijft de plant gezond en stofvrij.

  Zet de plant op een plek met indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Houd de plant weg van tochtige plekken.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant is tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en extreme temperatuurschommelingen. Een constante temperatuur zal de gezondheid van de plant bevorderen.

  Een gemiddelde luchtvochtigheid tussen de 50-60% is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden, vooral tijdens de wintermaanden wanneer de lucht vaak droger is. Een luchtbevochtiger kan helpen om de juiste luchtvochtigheid te behouden.

  De Ceropegia sandersonii gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Te zure of te basische grond kan de groei en gezondheid van de plant belemmeren. Het is aanbevolen om de bodem regelmatig te testen en indien nodig de pH-waarde aan te passen.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om tijdens het groeiseizoen regelmatig bij te bemesten. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die je gebruikt.

 • Omschrijving

  Ceropegia sandersonii, ook bekend als de parachuteplant, is een prachtige kamerplant met opvallende bloemen die lijken op kleine parachutes. De plant heeft langwerpige, smalle bladeren die groen van kleur zijn met een licht gestreept patroon. De bloemen hebben een unieke vorm en zijn roomwit met lichtpaarse strepen. Ceropegia sandersonii gedijt goed in helder, indirect licht en heeft matige hoeveelheden water nodig. Deze plant is een echte blikvanger in elke kamer en voegt een exotisch tintje toe aan het interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.