Alstroemeria Colorita Red

Alstroemeria

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Alstroemeria Colorita Red is een prachtige bloeiende plant met opvallende rode bloemen. De plant heeft lange stelen met meerdere bloemknoppen die zich geleidelijk openen. De bloemen hebben een contrasterende gele en witte keel en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin of bloemstuk. De Alstroemeria Colorita Red bloeit van de lente tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. De plant gedijt goed in de volle zon of halfschaduw en vereist regelmatig water geven voor een gezonde groei en bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Alstroemeria Colorita Red is groenblijvend. Dit betekent dat de bladeren het hele jaar door groen blijven. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral tijdens de wintermaanden.

  Alstroemeria Colorita Red is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Planten in de tuinplant categorie kunnen over het algemeen temperaturen onder het vriespunt verdragen. Het is echter aangeraden om de plant te beschermen bij strenge vorst.

  De Alstroemeria Colorita Red is een makkelijk te onderhouden tuinplant. Ze hebben minimale verzorging nodig en gedijen goed in zowel volle zon als halfschaduw. Regelmatig water geven en bemesten zal de bloei stimuleren.

  Alstroemeria Colorita Red heeft ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig om te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te bloeien. Plant ze op een afstand van ongeveer 20 tot 30 centimeter van elkaar voor een mooi effect in de tuin.

  Alstroemeria Colorita Red groeit het beste op een plek met volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien. Zorg er daarom voor dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een optimale groei.

  De Alstroemeria Colorita Red heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Controleer regelmatig de grond voordat je water geeft om overbewatering te voorkomen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de opvallende rode bloemen. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuinen die deze bestuivers willen aantrekken. De bloemen zijn rijk aan nectar en worden vaak bezocht door vlinders en bijen.

  Ja, Alstroemeria planten zijn goed voor biodiversiteit omdat ze vlinders en bijen aantrekken met hun nectarrijke bloemen. Zo dragen ze bij aan de bestuiving van andere planten in de omgeving. Het is dan ook een waardevolle toevoeging aan een tuin of natuurgebied.

  De Alstroemeria Colorita Red bloeit van juni tot en met oktober en heeft een bloeiperiode van ongeveer 3 tot 4 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en kan ook in de halfschaduw groeien. Het is echter belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme dagen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant te consumeren omdat het giftig kan zijn voor mensen en dieren. Het is het beste om deze plant enkel voor decoratieve doeleinden te gebruiken.

  Ja, Alstroemeria planten staan bekend om hun geluidsdempende eigenschappen door hun dichte bladeren en stengels. Dit maakt ze geschikt voor het verminderen van omgevingsgeluid in de tuin. Het is daarom een goede keuze als je op zoek bent naar een geluidsdempende plant voor buiten.

 • Om de plant gezond en goed te laten groeien, is het belangrijk om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen. Dit bevordert de bloei en zorgt ervoor dat de plant zijn energie kan steken in het produceren van nieuwe bloemen. Snoei de plant in het voorjaar tot ongeveer 10 cm boven de grond om de groei te stimuleren.

  Geef regelmatig water aan deze tuinplant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd echter dat de plant met zijn wortels in water staat, dit kan leiden tot rot.

  Tuinplanten als Alstroemeria Colorita Red gedijen het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te drassig. Gebruik een potgrond die geschikt is voor bloeiende planten voor optimale groei.

  De Tuinplanten houden van een goed doorlatende bodem met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Een lichtzure bodem met een pH tussen 6 en 7 is ideaal voor de Tuinplanten.

  De Alstroemeria Colorita Red staat graag op een zonnige plek in de tuin, maar kan ook wat schaduw verdragen. Zorg voor goed doorlatende grond en voorkom natte voeten. Deze tuinplant gedijt goed in borders of als snijbloem in boeketten.

  Tijdens de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door een laag mulch of compost aan te brengen rond de wortels. Ook is het aan te raden om de plant af te dekken met een dikke laag bladeren of stro om de wortels te beschermen. In strenge winters kan het nodig zijn om de plant tijdelijk naar een beschutte locatie te verplaatsen.

  De Alstroemeria Colorita Red heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen en de plant eens in de paar jaar te scheuren en opnieuw te planten voor optimale groei. Plaats de plant op een zonnige plek in vruchtbare, goed doorlatende grond.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar organische meststoffen te gebruiken om de planten te voeden en te stimuleren. Het is aan te raden om de meststof gelijkmatig te verdelen rond de plant, maar niet direct tegen de stengels aan te leggen om schade te voorkomen. Geef de plant regelmatig water na het bemesten om de voedingsstoffen goed op te nemen.

  Het is aan te raden om mulch rond de voet van de plant aan te brengen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan organisch materiaal zoals stro, compost of boomschors zijn. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant komt om rotting te voorkomen.

  De Alstroemeria Colorita Red gedijt het beste in een bodem met een pH-waarde van ongeveer 6 tot 7. Een licht zure tot neutrale bodem is ideaal voor deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel te corrigeren met kalk of zwavel.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplanten kunt u overwegen om natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes, in te zetten. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen, zoals neemolie. Zorg ervoor dat u regelmatig de planten inspecteert op eventuele plagen en deze op tijd behandelt.

 • Omschrijving

  De Alstroemeria Colorita Red is een prachtige bloeiende plant met opvallende rode bloemen. De plant heeft lange stelen met meerdere bloemknoppen die zich geleidelijk openen. De bloemen hebben een contrasterende gele en witte keel en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin of bloemstuk. De Alstroemeria Colorita Red bloeit van de lente tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. De plant gedijt goed in de volle zon of halfschaduw en vereist regelmatig water geven voor een gezonde groei en bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.