Sophora prostrata 'Little Baby'

Overig groene planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Sophora prostrata 'Little Baby' is een laagblijvende en compacte bodembedekkende struik met een spreidende groeiwijze. De plant heeft fijne en geveerde bladeren die frisgroen van kleur zijn. In de zomer bloeit de 'Little Baby' met kleine, geurende witte bloemen die vlinders en bijen aantrekken. Na de bloei volgen decoratieve peulvruchten die aan de struik blijven hangen. Deze plant is wintergroen en zeer geschikt voor rotstuinen, borders en als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat en geef af en toe water. Regelmatig inspecteren op ongedierte kan ook helpen bij het onderhoud.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig zoals indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant dicht bij een raam te plaatsen waar voldoende licht binnenkomt. Het is aan te raden om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De plant heeft één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten gedeeltelijk uitdroogt om wortelrot te voorkomen. Let op dat de plant geen water op de bladeren krijgt om schimmelvorming te voorkomen.

  Sophora prostrata 'Little Baby' houdt van een lichte standplaats, maar dient beschermd te worden tegen direct zonlicht. Het liefst staat de plant op een plek met indirect zonlicht. Teveel zon kan de bladeren beschadigen.

  De plant houdt van een warme omgeving en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een zonnige plek voor optimale groei.

  De plant bloeit meestal van mei tot en met juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken. Het is een kamerplant die voornamelijk boven de grond groeit.

  Ja, deze plant is luchtzuiverend en kan helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het heeft de capaciteit om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en om te zetten in zuurstof. Het regelmatig verzorgen en plaatsen van deze plant kan bijdragen aan een gezonder binnenklimaat.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt op deze plek.

 • De plant heeft weinig snoei nodig, maar kan indien nodig in het voorjaar licht gesnoeid worden om de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip eventueel te lange scheuten weg. Pas op voor het snoeien tijdens de bloeiperiode, omdat dit de bloei kan beïnvloeden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te vochtig wordt. Geef de plant water zodra de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. In de wintermaanden kan de plant wat minder water gebruiken.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg voor regelmatige bewatering en laat de grond niet uitdrogen. Vermijd teveel vocht in de potgrond om wortelrot te voorkomen.

  Sophora prostrata 'Little Baby' groeit het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheid. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen voor een optimale groei. Vermijd te natte of te zure grond voor deze plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond niet te drassig worden. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe kunt u de plant bemesten met plantenvoeding voor kamerplanten.

  Om de plant schoon te maken, kun je een zachte doek of spons gebruiken om stof af te vegen van de bladeren. Het regelmatig besproeien van de bladeren met water helpt ook om stof te verwijderen. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, dit kan schade veroorzaken aan de bladeren.

  De plant heeft veel licht nodig en doet het het beste op een zonnige plek. Zorg ervoor dat de plant ten minste 6 uur direct zonlicht per dag krijgt. Vermijd te felle middagzon om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Sophora prostrata 'Little Baby' gedijt het beste bij een gematigde kamertemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen en tocht, omdat dit de groei kan beïnvloeden. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van verwarmings- en ventilatieroosters te houden.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet over het algemeen tussen de 60-70% liggen. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en bruine bladranden. Het is daarom belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden voor een gezonde groei.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 5,5 en 6,5 op de pH-schaal. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld speciale potgrond of meststoffen. Een goede zuurgraad stimuleert de opname van voedingsstoffen en de groei van de plant.

  Kamerplanten hebben regelmatige voeding nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken.

 • Omschrijving

  Sophora prostrata 'Little Baby' is een laagblijvende en compacte bodembedekkende struik met een spreidende groeiwijze. De plant heeft fijne en geveerde bladeren die frisgroen van kleur zijn. In de zomer bloeit de 'Little Baby' met kleine, geurende witte bloemen die vlinders en bijen aantrekken. Na de bloei volgen decoratieve peulvruchten die aan de struik blijven hangen. Deze plant is wintergroen en zeer geschikt voor rotstuinen, borders en als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.