Calibrachoa Minifamous Apricot Dream

Calibrachoa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calibrachoa Minifamous Apricot Dream er en smuk hængende plante med små, blomstrende blomster i abrikosfarvede nuancer. Denne plante blomstrer rigeligt hele vækstsæsonen og tiltrækker sommerfugle og bier. Den kompakte vækst gør den ideel til hængekurve, blomsterkasser og bede. Planten trives bedst i fuld sol eller halvskygge og kræver regelmæssig vanding. Calibrachoa Minifamous Apricot Dream tilføjer et strejf af farve til enhver have eller terrasse.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er stedsegrøn og beholder sit løv hele året. Det er et fremragende valg til haven, da den konstant giver farve og struktur.

  Planten er ikke vinterhårdfør og skal derfor beskyttes mod frost. Det anbefales at tage planten indenfor om vinteren eller beskytte den med en speciel hætte eller muld. Spædbørn kan være mere følsomme over for kolde temperaturer.

  Ja, denne plante er meget nem at vedligeholde. Den kræver regelmæssig vanding og let gødning for at vokse og blomstre optimalt. Fjern regelmæssigt visne blomster for at stimulere væksten.

  Planten har brug for cirka 20 til 30 centimeter plads til at vokse og sprede sig. Det anbefales at give tilstrækkelig plads mellem forskellige planter for at undgå konkurrence. Sørg for, at planten har nok plads til at udvikle sig optimalt.

  Haveplanter som Calibrachoa Minifamous Apricot Dream vokser generelt bedst i fuld sol eller i delvis skygge. I skyggen kan planten ikke vokse og blomstre så godt. Det anbefales derfor at placere planten et sted, hvor den får tilstrækkeligt med sollys.

  Planten har behov for regelmæssigt vand, især i varme sommermåneder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemvædet. Tjek regelmæssigt om jorden føles tør, før du giver vand igen.

  Ja, planten Calibrachoa Minifamous Apricot Dream tiltrækker sommerfugle og bier. Blomsterne tiltrækker disse insekter med deres nektar og farverige udseende. Dette gør planten til et smukt tilføjelse til haven og fremmer biodiversiteten.

  Haveplanter bidrager generelt ikke til biodiversitet, fordi de ofte dyrkes til dekorative formål og ikke er en vigtig fødekilde for insekter og dyr i lokalområdet. Planter, der er indfødte og passer til det lokale miljø, er generelt bedre for biodiversiteten.

  Denne plante blomstrer fra maj til den første frost. Blomstringen kan vare fra foråret til efterårets måneder. Blomstringsperioden kan variere afhængigt af vejrforholdene.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol. Det er vigtigt at give planterne tilstrækkeligt vand, når de står i solen. Sørg for, at jorden forbliver godt fugtig.

  Nej, Calibrachoa Minifamous Apricot Dream er ikke spiselig. Det er en havnplante, der primært dyrkes for sine dekorative blomster og blade. At indtage dele af denne plante kan være skadeligt for helbredet.

  Ja, som en haveplante kan jeg virke lyddæmpende ved at absorbere lydbølger ved hjælp af mine blade og stængler. Dog er mine lyddæmpende evner begrænsede sammenlignet med f.eks. specielle lydisolerende materialer. At plante flere haveplanter i haven kan hjælpe med at skabe et roligt og afslappende miljø.

 • Du kan beskære planten regelmæssigt for at fremme væksten og opretholde en kompakt form. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen. Beskær om nødvendigt gamle eller beskadigede grene om foråret.

  Sørg altid for, at jorden er let fugtig, men ikke mudret. Giv regelmæssigt vand, især i varme perioder. Det er vigtigt ikke at lade planten tørre ud.

  Planten kræver godt drænet pottemuld med en let surhed. Det er vigtigt at gøde regelmæssigt i vækstsæsonen. Sørg for tilstrækkelig vanding, men undgå at rødderne bliver for våde.

  Jordkvaliteten til Haveplanter bør være veldrænet og indeholde tilstrækkelige næringsstoffer. Sørg for, at jorden ikke er for sur, og at planten kan absorbere tilstrækkeligt vand. Regelmæssig tilføjelse af organisk materiale kan hjælpe med at opretholde en god jordkvalitet.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke for fugtig. Beskyt planten mod kraftig vind.

  I løbet af vinterperioden er det vigtigt at beskytte planten mod frost ved at bringe den indendørs eller dække den med muld. Sørg også for, at planten står på et beskyttet sted, hvor den ikke udsættes for stærk vind. Om foråret kan planten igen bringes ud.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme væksten. Giv planten regelmæssig gødning for at sikre langvarig blomstring.

  For garden plants like Calibrachoa Minifamous Apricot Dream, it is recommended to use a fertilizer specifically formulated for flowering plants. Fertilize the plants regularly during the growing season, following the instructions on the packaging. Too much fertilizer can lead to over-fertilization and damage to the plants.

  Mulch hjælper med at bevare fugt og undertrykke ukrudt i haven. Brug organisk materiale som kompost eller barkflis. Påfør et lag mulch rundt om plantens base, men lad plads være fri omkring stænglerne for at undgå kvælning.

  Denne plante trives bedst i en neutral til let sur jord (pH 6,0-7,0). Det er vigtigt, at jorden er veldrænet, så overskydende vand kan løbe væk. Det anbefales at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt.

  For at bekæmpe skadedyr i haveplanter som Calibrachoa Minifamous Apricot Dream, kan du bruge naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie, hvidløgsspray eller insekticid sæbe. Det er vigtigt regelmæssigt at tjekke planten for skadedyr og om nødvendigt handle. Derudover kan du sørge for en sund vækstmiljø, såsom tilstrækkelig sollys og vand, for at gøre planten modstandsdygtig mod skadedyr.

 • Beskrivelse

  Calibrachoa Minifamous Apricot Dream er en smuk hængende plante med små, blomstrende blomster i abrikosfarvede nuancer. Denne plante blomstrer rigeligt hele vækstsæsonen og tiltrækker sommerfugle og bier. Den kompakte vækst gør den ideel til hængekurve, blomsterkasser og bede. Planten trives bedst i fuld sol eller halvskygge og kræver regelmæssig vanding. Calibrachoa Minifamous Apricot Dream tilføjer et strejf af farve til enhver have eller terrasse.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.