Calibrachoa Minifamous Sun Yellow

Calibrachoa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calibrachoa Minifamous Sun Yellow is een prachtige en compacte plant met heldergele bloemen. Het is een kleinbloemige variant van de petunia en bloeit rijkelijk gedurende de hele zomer. Deze plant gedijt goed in zonnige locaties en is ideaal voor hangmanden, bloembakken en borders. De bloemen trekken vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is voor de tuin. Calibrachoa Minifamous Sun Yellow is gemakkelijk te verzorgen en vereist regelmatig water geven en bemesten voor een gezonde groei en bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Calibrachoa Minifamous Sun Yellow is een groenblijvende plant die behoort tot de categorie Tuinplanten.

  De plant is niet winterhard en moet vorstvrij overwinteren. Het is aan te raden om de plant binnen te zetten tijdens de wintermaanden. De plant kan niet tegen temperaturen onder de 0 graden Celsius.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water en voeding nodig, en gedijt goed in de zon. Regelmatig doodhoofden zal de bloei stimuleren.

  De Calibrachoa Minifamous Sun Yellow heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om ten volle te groeien. Het is belangrijk om voldoende afstand te houden tussen de planten zodat ze genoeg licht en lucht hebben. Voor meer volume en een beter effect kunnen ze ook in hanging baskets geplant worden.

  Tuinplanten zoals de Calibrachoa Minifamous Sun Yellow groeien het beste in de volle zon of in lichte schaduw. In die omstandigheden kunnen ze optimaal groeien en bloeien. In de volle schaduw kunnen ze mogelijk minder goed groeien en bloeien.

  Tuinplanten zoals Calibrachoa hebben gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin ze groeien. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet verzadigd raakt. Het is daarom verstandig om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldergele bloemen en de nectar die ze produceren. Het is een goede keuze voor in de tuin als je graag deze nuttige insecten wilt aantrekken.

  Calibrachoa Minifamous Sun Yellow draagt bij aan de biodiversiteit door bijen, vlinders en andere bestuivers aan te trekken met zijn bloemen. Dit helpt de bestuiving van andere planten in de tuin te bevorderen. Door het aantrekken van verschillende diersoorten draagt de plant bij aan een gevarieerde en gezonde tuinomgeving.

  Deze plant bloeit van mei tot en met oktober en kan ongeveer 5 tot 6 maanden bloeien.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water en bescherming tegen felle middagzon. Het is een uitstekende keuze voor in de tuin of op het balkon.

  Nee, de Calibrachoa Minifamous Sun Yellow is niet eetbaar. Het is een tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is belangrijk om alleen eetbare planten te eten om gezondheidsrisico's te voorkomen.

  Tuinplanten zoals de Calibrachoa Minifamous Sun Yellow hebben geen specifieke eigenschappen om geluid te dempen. Deze planten zijn voornamelijk decoratief en dragen bij aan een groene en rustgevende omgeving.

 • Het is niet nodig om de plant regelmatig te snoeien, maar het kan helpen om de groei te bevorderen en de bloeiperiode te verlengen. Verwijder verwelkte bloemen en dun de plant indien nodig uit om luchtcirculatie te bevorderen. Snoei indien nodig in het vroege voorjaar om de plant te verjongen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmel en rot te voorkomen.

  Deze tuinplant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt, maar niet te nat wordt. Het regelmatig verpotten van de plant kan helpen bij het behouden van een gezonde groei.

  De Calibrachoa Minifamous Sun Yellow groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot goede bodemkwaliteit. Het is aan te raden om de bodem regelmatig te voeden met geschikte plantenvoeding om de groei en bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en niet te vochtig blijft. Plaats de plant op een beschutte plek uit de wind.

  Om de plant te beschermen in de winter, kun je deze het beste naar een beschutte plek verplaatsen waar hij geen last heeft van de koude wind. Bedek de plant met stro of bladeren om hem te beschermen tegen vorstschade. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. Het is belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen. Mest de plant tijdens het groeiseizoen om de groei te stimuleren.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

  Het is aan te raden om een laag mulch rond de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Dit helpt de plant gezond te houden en bevordert de groei. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant wordt aangebracht om verstikking te voorkomen.

  Tuinplanten zoals Calibrachoa Minifamous Sun Yellow gedijen het beste in neutrale tot licht zure bodems met een pH tussen 6,0 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de grond te controleren en deze indien nodig aan te passen voor een gezonde groei en bloei van de plant. Het regelmatig gebruik van meststoffen kan ook helpen om de juiste zuurgraad te behouden.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, zoals de Calibrachoa Minifamous Sun Yellow, kunt u regelmatig controleren op luizen, spint en trips. U kunt natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen inzetten of een milieuvriendelijk bestrijdingsmiddel gebruiken. Het is belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren en het ongedierte zo snel mogelijk aan te pakken om schade te voorkomen.

 • Omschrijving

  Calibrachoa Minifamous Sun Yellow is een prachtige en compacte plant met heldergele bloemen. Het is een kleinbloemige variant van de petunia en bloeit rijkelijk gedurende de hele zomer. Deze plant gedijt goed in zonnige locaties en is ideaal voor hangmanden, bloembakken en borders. De bloemen trekken vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is voor de tuin. Calibrachoa Minifamous Sun Yellow is gemakkelijk te verzorgen en vereist regelmatig water geven en bemesten voor een gezonde groei en bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.