Calibrachoa Minifamous White

Calibrachoa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calibrachoa Minifamous White is een compacte en rijkbloeiende plant met kleine witte bloemen. De plant heeft een hangende groeiwijze en is daardoor perfect voor hangmanden en bloembakken. Het blad van de Calibrachoa Minifamous White is groen en glanzend, wat zorgt voor een frisse uitstraling. De bloemen bloeien van de lente tot de herfst en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant is ideaal voor zonnige plekken in de tuin en vereist regelmatige bewatering en bemesting voor optimale groei en bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend. Het behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar.

  De plant is redelijk winterhard en kan temperaturen tot ongeveer -5 graden Celsius verdragen. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. Het is belangrijk om de plant in het voorjaar weer goed te laten herstellen na de winterperiode.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist minimale verzorging. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe te bemesten. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor het beste resultaat.

  De plant heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen de planten te laten om lucht- en lichtcirculatie te bevorderen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende ruimte heeft om te wortelen.

  Calibrachoa Minifamous White groeit het beste in de volle zon, maar kan ook prima groeien in halfschaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt voor een gezonde groei. Te veel schaduw kan de groei en bloei belemmeren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is aanbevolen om de grond licht vochtig te houden, dus geef de plant ongeveer 2-3 keer per week water. Het is belangrijk om te voorkomen dat de plant uitdroogt.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor een tuin die deze nuttige bestuivers wil aantrekken.

  Ja, als tuinplant draag je bij aan de biodiversiteit door bestuivende insecten zoals bijen en vlinders aan te trekken. Ook bied je beschutting en voedsel voor kleine dieren in de tuin. Het is belangrijk om verschillende planten aan te planten om een gezonde biodiversiteit te bevorderen.

  De plant bloeit van mei tot oktober en heeft een lange bloeiperiode van ongeveer 5 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een optimale groei en bloei. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt, vooral op warme dagen.

  Nee, de Calibrachoa Minifamous White is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die gebruikt wordt voor zijn mooie bloemen. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de plant heeft een dichte begroeiing en kan een lichte demping van geluid bieden. Echter, het effect zal beperkt zijn in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen.

 • Je kunt de plant regelmatig snoeien om een compacte groei te bevorderen en de bloei te stimuleren. Verwijder regelmatig dode bloemen en takjes om de plant er gezond en verzorgd uit te laten zien. Snoei in het voorjaar eventueel de toppen van de takken om de plant te verjongen en te laten vertakken.

  Water de plant regelmatig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is maar voorkom dat de wortels in natte grond staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd dat water op de bladeren terechtkomt om schimmelvorming te voorkomen.

  Tuinplanten zoals Calibrachoa Minifamous White hebben behoefte aan goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond vocht vasthoudt, maar ook niet te nat wordt. Een mengsel van potgrond en compost kan helpen bij het bevorderen van gezonde groei en bloei.

  De bodemkwaliteit voor deze tuinplant moet goed doorlatend en licht zuur tot neutraal zijn. Het is belangrijk dat de grond voldoende voedingsstoffen bevat en niet te compact is. Zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats, maar kan ook in de halfschaduw groeien. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte omstandigheden. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Tuinplanten zoals Calibrachoa Minifamous White hebben over het algemeen winterbescherming nodig wanneer de temperaturen onder het vriespunt dalen. Dit kan worden bereikt door de plant te bedekken met een laagje stro of bladeren, of door deze binnen te halen in een vorstvrije ruimte. Zorg er ook voor dat de bodem rondom de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zeker tijdens droge periodes. Zorg voor voldoende voeding door regelmatig mest te geven. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting gedurende het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te bloeien. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

  Mulch rondom de plant kan helpen bij het vasthouden van vocht, het onderdrukken van onkruidgroei en het beschermen van de wortels tegen extreme temperaturen. Gebruik organische materialen zoals boomschors of compost voor het beste resultaat. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam of basis van de plant wordt aangebracht om verstikking te voorkomen.

  Deze plant verkiest een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat de plant optimaal kan groeien en bloeien. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen om de pH-waarde stabiel te houden.

  Voor ongediertebestrijding bij Tuinplanten is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op eventueel ongedierte. Bij schade kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten ingezet worden. Het is tevens verstandig om planten goed te verzorgen en te zorgen voor een optimale groeiomgeving om de weerstand van de plant te verhogen tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  Calibrachoa Minifamous White is een compacte en rijkbloeiende plant met kleine witte bloemen. De plant heeft een hangende groeiwijze en is daardoor perfect voor hangmanden en bloembakken. Het blad van de Calibrachoa Minifamous White is groen en glanzend, wat zorgt voor een frisse uitstraling. De bloemen bloeien van de lente tot de herfst en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant is ideaal voor zonnige plekken in de tuin en vereist regelmatige bewatering en bemesting voor optimale groei en bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.