Anthurium (Scherzerianum Grp) Smaragd

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Anthurium Smaragd er en smuk stueplante med glatte, skinnende blade i en smaragdgrøn farve. Planten producerer iøjnefaldende, klarrøde blomster, der ligner hjerteformede klokker. Den trives godt i et varmt og fugtigt miljø og kræver regelmæssig vanding for at trives. Denne Anthurium-variant er kendt for sin iøjnefaldende kontrast mellem de grønne blade og de røde blomster. Det er et populært valg til hjemmet på grund af dets dekorative udseende.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Anthurium (Scherzerianum Grp) Smaragd er generelt let at passe. Sørg for tilstrækkeligt lys, vand og høj luftfugtighed, og planten vil trives godt indendørs. Beskær regelmæssigt døde blade og giv planten lejlighedsvis plantenæring for optimal vækst.

  Ja, Anthurium (Scherzerianum Grp) Smaragd har brug for masser af lys for at kunne vokse godt. Placer planten på et lyst sted, men undgå direkte sollys. Sørg for mindst fire timer med indirekte sollys om dagen.

  Anthuriumplanten har brug for vand cirka en gang om ugen i gennemsnit. Sørg for, at jorden ikke tørrer ud mellem vandingerne. Giv planten vand, indtil det øverste lag af jorden er fugtigt.

  Anthurium Smaragd trives i lys, men undgå direkte sollys. Placer planten et sted med klart, indirekte lys. For meget skarpt sollys kan beskadige bladene.

  Ja, planten elsker varme og trives bedst ved stuetemperatur. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og kulde. Sørg for, at planten står et varmt og lyst sted.

  Anthurium (Scherzerianum Grp) Smaragd blomstrer normalt om foråret og sommermånederne. Blomstringsperioden kan variere fra nogle få uger til flere måneder afhængigt af pleje og miljøfaktorer.

  Ja, Anthurium-planter er kendt for deres luftrensende egenskaber og kan hjælpe med at forbedre luftkvaliteten i hjemmet. De filtrerer skadelige stoffer og øger luftfugtigheden, hvilket er godt for menneskers sundhed i rummet. Det er derfor et godt valg som stueplante.

  Ja, denne plante trives bedst på et sted med en konstant temperatur mellem 15 og 25 grader. Dette giver optimale vækst- og blomstringsbetingelser. Sørg derfor for at placere planten et passende sted i hjemmet.

 • Det er ikke nødvendigt at beskære Anthurium regelmæssigt. Hvis der er tørrede eller døde blade, kan disse klippes af. Beskær kun, hvis det er nødvendigt for at holde planten sund.

  Anthurium (Scherzerianum Grp) Smaragd har brug for regelmæssig vanding, men kan ikke lide for meget vand. Lad jorden tørre let mellem vandingerne, før du vander igen. Om vinteren er planten mindre tørstig end om sommeren.

  Anthurium (Scherzerianum Grp) Smaragd trives bedst i en veldrænet pottemuld. Sørg for, at jorden er let fugtig, men undgå at rødderne er for længe våde. Indendørsplanter har ofte brug for næring, så det anbefales at tilføje plantegødning regelmæssigt.

  Anthurium (Scherzerianum Grp) Smaragd trives bedst i en veldrænet og let sur pottemuld. Det er vigtigt, at jorden forbliver fugtig, men ikke bliver for våd. Sørg for tilstrækkelige næringsstoffer i jorden ved regelmæssigt at give gødning.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, men undgå at rodene står i vand. Placer planten et lyst sted, men undgå direkte sollys. Giv planten lejlighedsvis plantenæring under vækstperioden.

  For at rengøre planten kan du forsigtigt tørre støvet af med en let fugtig klud. Du kan også sprøjte bladene med lunkent vand for at rense dem. Sørg for, at planten kan tørre godt efter rengøringen.

  Anthurium (Scherzerianum Grp) Smaragd har brug for en lys placering, men undgå direkte sollys. Placér planten et sted med klart, indirekte lys for optimal vækst. For lidt lys kan resultere i langsom vækst og reduceret blomstring.

  Anthurium kræver en konstant temperatur mellem 18-22°C. Undgå træk og store temperatursvingninger. Planten trives bedst ved en moderat stuetemperatur.

  En luftfugtighed mellem 60-80% er ideel for stueplanter. Dette kan opnås ved regelmæssig vanding eller ved at bruge en luftfugter. Undgå for tør luft for at undgå brune bladkanter.

  Anthurium (Scherzerianum Grp) Smaragd trives bedst i en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt at opretholde den rette surhedsgrad for at støtte plantens sundhed og vækst. En for sur eller for basisk jord kan forårsage problemer som næringsstofmangel eller forgiftning.

  Anthurium (Scherzerianum Grp) Smaragd har brug for regelmæssig gødskning i vækstsæsonen, fra forår til efterår. Brug en afbalanceret, flydende gødning specielt til stueplanter for at stimulere vækst og blomstring. Overgødskning kan føre til rodforbrænding, så følg nøje instruktionerne på emballagen.

 • Beskrivelse

  Anthurium Smaragd er en smuk stueplante med glatte, skinnende blade i en smaragdgrøn farve. Planten producerer iøjnefaldende, klarrøde blomster, der ligner hjerteformede klokker. Den trives godt i et varmt og fugtigt miljø og kræver regelmæssig vanding for at trives. Denne Anthurium-variant er kendt for sin iøjnefaldende kontrast mellem de grønne blade og de røde blomster. Det er et populært valg til hjemmet på grund af dets dekorative udseende.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.