Zantedeschia 'Parfait'

Zantedeschia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zantedeschia 'Parfait' is een prachtige calla lelie variëteit met witte bloemen die een vleugje roze en groen hebben. De bloemen hebben een opvallende trompetvorm en een subtiele geur. Deze plant bloeit in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. Zantedeschia 'Parfait' gedijt het best in vochtige grond en in de volle zon of halfschaduw. Het is een mooie aanvulling voor borders, bloembedden of als snijbloem in boeketten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Zantedeschia 'Parfait' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft af en toe water nodig en gedijt goed in een lichte ruimte. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en de plant af en toe te bemesten.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig en doet het het beste op een plek met helder, indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant voldoende natuurlijk licht krijgt om gezond te blijven. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige groei te bevorderen.

  De plant heeft één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels in het water staan. In de winterperiode kan de plant wat minder water nodig hebben.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en geeft de voorkeur aan een lichte standplaats met wat schaduw. Plaats de plant daarom op een plek waar de zon niet te fel schijnt. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, deze plant houdt van warmte. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te zetten waar de temperatuur constant is. Het liefst tussen de 18 en 25 graden Celsius.

  De Zantedeschia 'Parfait' bloeit meestal vanaf het voorjaar tot in de zomermaanden. De bloeiperiode kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de verzorging van de plant.

  Ja, de Zantedeschia 'Parfait' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Deze plant helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een plant die de lucht in huis zuivert.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor de groei en bloei van deze plantensoort. Het is belangrijk om een constante temperatuur aan te houden om de plant gezond te houden.

 • De bladeren kunnen worden afgeknipt wanneer ze geel of verwelkt zijn. Verwijder ook regelmatig dode bloemen om nieuwe groei te stimuleren. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en vochtigheid krijgt na het snoeien.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Laat de grond tussen gietbeurten een beetje opdrogen om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur lauw en kalkvrij water.

  Deze kamerplant gedijt het best in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Vermijd te veel water geven om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in waterlogged grond zitten. Het gebruik van een voedzame potgrond zal bijdragen aan een gezonde groei en bloei.

  Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is en niet uitdroogt. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Geef eens in de twee weken plantenvoeding tijdens de groeiperiode.

  De bladeren van deze plant kunnen worden schoongemaakt door voorzichtig af te vegen met een vochtige doek. Verwijder eventueel stof of vuil om de plant gezond te houden. Het wordt aanbevolen om de bladeren regelmatig schoon te maken om de luchtcirculatie te bevorderen.

  Deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Zet de plant op een plek met indirect zonlicht voor het beste resultaat. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Zantedeschia 'Parfait' gedijt het best bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18-22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid moet voor kamerplanten over het algemeen tussen de 40% en 60% liggen. Houd de plant uit de buurt van tocht en te droge lucht. Een luchtbevochtiger kan helpen bij het handhaven van een goede luchtvochtigheid.

  De Zantedeschia 'Parfait' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7 is ideaal voor deze kamerplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met specifieke meststoffen.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een algemene meststof voor kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststoffen die je toedient.

 • Omschrijving

  Zantedeschia 'Parfait' is een prachtige calla lelie variëteit met witte bloemen die een vleugje roze en groen hebben. De bloemen hebben een opvallende trompetvorm en een subtiele geur. Deze plant bloeit in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. Zantedeschia 'Parfait' gedijt het best in vochtige grond en in de volle zon of halfschaduw. Het is een mooie aanvulling voor borders, bloembedden of als snijbloem in boeketten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.