Zantedeschia 'Crystal Blush'

Zantedeschia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Zantedeschia 'Crystal Blush' is een prachtige en elegante plant met opvallende bloemen. De bloemen hebben een crèmekleurige basis en veranderen geleidelijk in een roze tint naar de rand toe. Deze mooie kleurverloop zorgt voor een subtiel en uniek uiterlijk. De plant heeft glanzende groene bladeren die mooi contrasteren met de bloemen. Zantedeschia 'Crystal Blush' gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en houdt van een zonnige standplaats.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Zantedeschia 'Crystal Blush' is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats. Het is belangrijk om de plant af en toe te bemesten en dode bladeren te verwijderen voor optimale groei.

  Ja, Zantedeschia 'Crystal Blush' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant daarom op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste resultaten. Wees voorzichtig met direct zonlicht, dit kan de bladeren beschadigen.

  De Zantedeschia 'Crystal Blush' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen of te laten verdrinken. Let op de bladeren voor tekenen van dorst, zoals hangende bladeren of verkleuring.

  Deze plant houdt van helder, indirect zonlicht en kan ook wat direct zonlicht verdragen. Te veel felle zon kan echter tot verbranding van de bladeren leiden. Plaats de plant dus op een plek waar hij wat bescherming heeft tegen de felle zon.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om hem op een plek te zetten waar hij voldoende warmte en licht kan krijgen. In de zomer kan de plant ook buiten op een warme plek staan.

  De plant bloeit vanaf de lente tot in de zomer, meestal van maart tot augustus. De bloeiperiode kan variëren, maar gemiddeld bloeit de plant ongeveer 2 tot 3 maanden.

  Ja, de plant heeft luchtzuiverende eigenschappen en helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het kan schadelijke stoffen opnemen en omzetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor een gezonder binnenklimaat.

  Ja, Zantedeschia 'Crystal Blush' gedijt goed op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor optimale groei. Houd de plant uit de buurt van tocht en temperatuurwisselingen.

 • Je kunt bruine of gele bladeren afsnijden met een scherpe schaar. Verwijder dode bloemen regelmatig om nieuwe bloei te stimuleren. Verwijder ongedierte met een vochtige doek of een milde zeepsop oplossing.

  Geef regelmatig water en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Voorkom dat de plant met zijn wortels in het water staat om wortelrot te voorkomen. Geef in de groeiperiode meer water dan in de rustperiode.

  De ideale potgrond voor deze plant is een luchtige en goed doorlatende potgrond. Kies bij voorkeur een potgrond voor bloeiende kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig blijft, maar dat overtollig water goed kan weglopen.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende en vruchtbare potgrond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te drassig. Vermijd kalkrijke grond en zorg voor regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels nat blijven staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen voor een gezonde groei.

  Het is belangrijk de bladeren van de plant regelmatig af te stoffen met een vochtige doek om de luchtcirculatie te bevorderen en de plant gezond te houden. Verwijder ook eventuele dode bladeren of bloemen om de plant er verzorgd uit te laten zien. Voorzichtigheid is geboden bij het schoonmaken van de bladeren om beschadiging te voorkomen.

  De Zantedeschia 'Crystal Blush' heeft graag een lichte standplaats met indirect zonlicht. Plaats de plant in de buurt van een raam op het oosten of westen voor de beste groei. Vermijd fel zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperatuurschommelingen. Temperaturen onder de 10 graden Celsius kunnen schadelijk zijn voor de plant.

  De luchtvochtigheid moet ongeveer tussen de 40% en 60% liggen voor optimale groei. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot bruine bladpunten. Besproei de bladeren regelmatig met water om vochtigheid te verhogen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 6 en 7 op de pH-schaal. Dit zorgt ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen en gezond kan groeien. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en vermijd wateroverlast.

  Voor deze kamerplant is het belangrijk om tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten met een algemene plantenvoeding. Gebruik hierbij een vloeibare meststof die speciaal is samengesteld voor kamerplanten. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus houd je aan de aanbevolen dosering op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Zantedeschia 'Crystal Blush' is een prachtige en elegante plant met opvallende bloemen. De bloemen hebben een crèmekleurige basis en veranderen geleidelijk in een roze tint naar de rand toe. Deze mooie kleurverloop zorgt voor een subtiel en uniek uiterlijk. De plant heeft glanzende groene bladeren die mooi contrasteren met de bloemen. Zantedeschia 'Crystal Blush' gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en houdt van een zonnige standplaats.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.