Zantedeschia 'Little Jimmy'

Zantedeschia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Zantedeschia 'Little Jimmy' is een kleinere variant van de gewone Calla-lelie, met compacte en stevige bladeren. De bloemen zijn wit met een opvallend donkerpaars hart en bloeien van de lente tot de herfst. Deze plant houdt van vochtige grond en een zonnige standplaats. 'Little Jimmy' is perfect voor in potten op het terras of als borderplant in de tuin. Het is een aantrekkelijke en opvallende plant die een vleugje elegantie toevoegt aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Zantedeschia 'Little Jimmy' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist niet veel speciale zorg. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en de plant op een lichte plek te zetten, maar vermijd direct zonlicht. Beperk het water geven in de winter om wortelrot te voorkomen.

  Ja, Zantedeschia 'Little Jimmy' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken in water. Het is aan te raden om regelmatig de bovenste laag van de grond te controleren voordat je water geeft.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, het beste is om hem op een plek te zetten met indirect zonlicht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten met helder, maar niet te fel licht.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en zonnige plek in huis voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht.

  De plant bloeit meestal in de maanden mei, juni en juli en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, de Zantedeschia planten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Ze kunnen helpen om de luchtkwaliteit in uw huis te verbeteren door schadelijke stoffen af te breken en om te zetten in zuurstof. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van deze planten kan bijdragen aan een schonere en gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te koude temperaturen.

 • Deze plant hoeft niet regelmatig gesnoeid te worden. Verwijder dode bladeren of bloemen indien nodig. Behoud de natuurlijke vorm van de plant door alleen te snoeien indien echt nodig.

  Geef de plant regelmatig water, vooral in de lente en zomer. Laat de grond tussen gietbeurten door echter wel opdrogen. In de winter heeft de plant minder water nodig.

  Voor kamerplanten zoals deze is het belangrijk om potgrond te gebruiken die goed doorlatend is en voeding bevat. Kies een potgrond speciaal voor bloeiende planten voor de beste resultaten. Het regelmatig verpotten van de plant in verse potgrond zal de groei en bloei bevorderen.

  Zantedeschia 'Little Jimmy' gedijt het beste in een goed gedraineerde en vochtige grond met veel organisch materiaal. Het is belangrijk dat de bodemkwaliteit van de plant neutraal tot licht zuur is en dat de plant regelmatig water krijgt om gezond te blijven. De plant heeft een voorkeur voor een lichte standplaats met indirect zonlicht.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Geef de plant in de lente en zomer maandelijks een beetje plantenvoeding. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.

  Om de plant schoon te maken, kunt u het stof voorzichtig afvegen met een vochtige doek. Vergeet niet regelmatig de bladeren te controleren op eventuele plagen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren en schoon te houden voor een optimale groei en gezondheid.

  De Zantedeschia 'Little Jimmy' heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht krijgt.

  Deze kamerplant gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18-22°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperatuurwisselingen of tocht. Houd de plant warm tijdens de wintermaanden en vermijd directe blootstelling aan warmtebronnen zoals radiatoren.

  De luchtvochtigheid moet rond de 60-70% liggen voor een optimale groei en gezondheid. Zorg voor voldoende vochtigheid door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Houd de omgeving van de plant vochtig, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven.

  De ideale zuurgraad voor de bodem van kamerplanten ligt tussen de 6 en 7 op de pH-schaal. Een neutrale tot licht zure bodem is geschikt voor de meeste kamerplanten, waaronder Zantedeschia 'Little Jimmy'. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aan te passen met speciale meststoffen.

  Deze plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en pas de aanbevolen dosering toe. Bemest de plant ongeveer om de twee weken, maar matig in de wintermaanden.

 • Omschrijving

  De Zantedeschia 'Little Jimmy' is een kleinere variant van de gewone Calla-lelie, met compacte en stevige bladeren. De bloemen zijn wit met een opvallend donkerpaars hart en bloeien van de lente tot de herfst. Deze plant houdt van vochtige grond en een zonnige standplaats. 'Little Jimmy' is perfect voor in potten op het terras of als borderplant in de tuin. Het is een aantrekkelijke en opvallende plant die een vleugje elegantie toevoegt aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.