Zantedeschia 'Golden Star'

Zantedeschia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zantedeschia 'Golden Star' is een prachtige en opvallende plant met grote, trompetvormige bloemen in een heldere gouden kleur. De bloemen staan mooi rechtop en trekken direct de aandacht. De bladeren zijn glanzend groen en vormen een mooi contrast met de gouden bloemen. Deze plant bloeit in de lente en zomer en is een echte eyecatcher in de tuin of als snijbloem in een boeket. Zantedeschia 'Golden Star' gedijt het best op een zonnige plek in vochtige, goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en de plant op een lichte plek te zetten zonder direct zonlicht. Het is aan te raden om de plant eens in de week wat plantenvoeding te geven.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem op een plek waar hij dagelijks minstens een paar uur direct zonlicht krijgt. Zorg er wel voor dat de plant niet te lang aan felle middagzon wordt blootgesteld om verbranding te voorkomen.

  Deze plant heeft één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid in de ruimte. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door iets te laten opdrogen.

  De plant houdt van voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht of halfschaduw. Te veel direct zonlicht kan bladverbranding veroorzaken.

  Ja, deze plant houdt van warme temperaturen en gedijt het beste bij een constante kamertemperatuur. Plaats de plant op een zonnige plek waar het warm genoeg is, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude luchtstromen.

  De plant bloeit in de maanden juni, juli en augustus. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, kamerplanten zijn over het algemeen luchtzuiverend door middel van fotosynthese, waarbij ze CO2 omzetten in zuurstof. Onderzoek heeft aangetoond dat planten in huis de luchtkwaliteit kunnen verbeteren. Het regelmatig luchten van de ruimte blijft echter ook belangrijk voor een gezonde leefomgeving.

  Ja, de plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Deze temperatuur zorgt ervoor dat de plant goed kan groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en temperatuurschommelingen te houden.

 • Deze plant hoeft niet vaak gesnoeid te worden, verwijder alleen bruine of beschadigde bladeren. Snoei indien nodig afgevallen bloemen om de plant er verzorgd uit te laten zien. Gebruik scherpe, schone snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Laat de grond niet uitdrogen, maar zorg ervoor dat overtollig water kan weglopen. In de winterperiode mag de grond iets droger zijn.

  Deze plant gedijt goed in vochtige potgrond met een goede drainage. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, maar de grond niet te laten verzadigen. Het gebruik van een voedzame potgrond zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend en vochtig zijn. Een potgrondmix speciaal voor kamerplanten is geschikt. Zorg ervoor dat de pot een drainagegat heeft om wateroverlast te voorkomen.

  De plant vereist regelmatig water geven, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet drassig. Plaats de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren afstoffen om de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kun je de bladeren afstoffen met een vochtige doek of gebruik maken van een plantenspuit om de bladeren te besproeien. Mocht er stof op de bloemen terechtkomen, dan kun je voorzichtig een zachte borstel gebruiken om het voorzichtig weg te vegen. Voor hardnekkig vuil of insectenplagen, kun je een milde zeepoplossing gebruiken om de plant schoon te maken.

  Zantedeschia 'Golden Star' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek waar hij minstens 6 uur per dag indirect zonlicht krijgt. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De minimale temperatuur waarbij deze plant gedijt is 15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen te houden. Een constante kamertemperatuur tussen 20 en 25 graden Celsius wordt aanbevolen voor een optimale groei.

  Een optimale luchtvochtigheid voor kamerplanten ligt meestal tussen de 40% en 60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid regelmatig te controleren en indien nodig maatregelen te nemen, zoals het gebruik van een luchtbevochtiger. Een te hoge of te lage luchtvochtigheid kan leiden tot problemen zoals bladvergeling of uitdroging.

  De Zantedeschia 'Golden Star' gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen. Een goede pH-waarde bevordert de gezonde groei en bloei van de plant.

  Kamerplanten zoals deze hebben baat bij regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant, wees dus voorzichtig met de hoeveelheid mest die je gebruikt.

 • Omschrijving

  Zantedeschia 'Golden Star' is een prachtige en opvallende plant met grote, trompetvormige bloemen in een heldere gouden kleur. De bloemen staan mooi rechtop en trekken direct de aandacht. De bladeren zijn glanzend groen en vormen een mooi contrast met de gouden bloemen. Deze plant bloeit in de lente en zomer en is een echte eyecatcher in de tuin of als snijbloem in een boeket. Zantedeschia 'Golden Star' gedijt het best op een zonnige plek in vochtige, goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.