Zantedeschia 'Lipstick'

Zantedeschia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zantedeschia 'Lipstick' er en iøjnefaldende og elegant blomst, der tilhører arumfamilien. Blomsten har en dyb rød til lilla farve, der minder om farven på læbestift, derfor navnet 'Lipstick'. Planten har aflange grønne blade og blomstrer om sommeren med smukke blomster på lange stilke. Zantedeschia 'Lipstick' trives bedst på et solrigt sted i fugtig, veldrænet jord. Denne plante er et ægte blikfang i haven eller i en buket og tiltrækker helt sikkert opmærksomheden fra forbipasserende.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Zantedeschia 'Lipstick' er generelt ret let at vedligeholde. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand og lys, og glem ikke at fjerne døde blade fra tid til anden. Hvis du tager disse grundlæggende plejetiltag i betragtning, vil planten trives godt i dit hjem.

  Ja, planten har brug for meget lys for at vokse godt. Placer den et solrigt sted, men undgå direkte sollys om eftermiddagen. Sørg også for tilstrækkeligt naturligt lys, hvis planten er indendørs.

  De Zantedeschia 'Lipstick' har brug for regelmæssig vanding, cirka 1 til 2 gange om ugen. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Lad jorden let tørre mellem vandingerne.

  Denne plante trives i klart, indirekte sollys og kan også trives i halvskygge. Det er vigtigt at undgå direkte sollys, da det kan forbrænde bladene. For meget eksponering for skarpt sollys kan resultere i misfarvning og beskadigelse af bladene.

  Ja, denne plante elsker varme og trives godt ved en konstant stuetemperatur mellem 18 og 22 grader Celsius. Den trives også godt i et lyst miljø med indirekte sollys. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og pludselige temperaturændringer.

  Denne plante blomstrer normalt i månederne april til juni, og blomstringsperioden kan vare op til otte uger.

  Ja, Zantedeschia 'Lipstick' er luftrensende og kan hjælpe med at forbedre luftkvaliteten i hjemmet. Den har egenskaben til at absorbere skadelige stoffer fra luften og omdanne dem til oxygen. Derfor er det et godt valg for et sundere miljø at bo i.

  Ja, denne plante trives bedst et sted, hvor temperaturen ligger mellem 15 og 25 grader. Dette er den ideelle temperatur for dens vækst og blomstring. Placer den derfor et varmt og lyst sted i hjemmet.

 • Det er vigtigt at fjerne gamle, gule blade regelmæssigt. Beskær blomsterstænglerne efter blomstringen ned til basis af planten. Fjern også regelmæssigt døde eller beskadigede blade for at fremme en sund vækst.

  Giv regelmæssigt vand, men lad ikke jorden blive for gennemblødt. Sørg for tilstrækkelig dræning for at undgå rodædning. Giv mere vand om foråret og sommeren end om efteråret og vinteren.

  Zantedeschia 'Lipstick' trives bedst i veldrænet pottejord med tilstrækkelige næringsstoffer. Sørg for, at jorden er let fugtig, og undgå, at rødderne står i vand. Regelmæssig gødskning af pottejorden vil hjælpe planten med at forblive sund.

  Denne plante trives bedst i en veldrænet pottemuld, der er rig på næringsstoffer. Undgå alt for våd eller tør jord, da dette kan forårsage rodrot. Gødning med en flydende stueplante gødning lejlighedsvis fremmer vækst og blomstring.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, men pas på for meget vand. Sørg for tilstrækkelig lys, men undgå direkte sollys. Giv lejlighedsvis gødning til blomstrende planter for at fremme væksten.

  Bladene på denne plante kan samle støv og snavs op. Brug en blød klud eller svamp og lunkent vand til forsigtigt at rengøre bladene. Det er vigtigt at gøre dette regelmæssigt for at bevare plantens sundhed.

  Denne plante har brug for masser af lys til optimal vækst. Placer den bedst muligt et sted med masser af indirekte sollys. Undgå direkte sollys for at forhindre forbrænding af bladene.

  Den ideelle temperatur for denne plante er mellem 15 og 25 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for ekstreme temperatursvingninger. Placer planten et sted med en konstant temperatur.

  Denne plante nyder godt af en høj luftfugtighed for at trives godt. Det er vigtigt at sprøjte regelmæssigt eller bruge en luftfugter. Hold luftfugtigheden mellem 60% og 70% for optimal vækst.

  Zantedeschia 'Lipstick' trives bedst i en let sur til neutral jord med en pH mellem 5,5 og 7. En for høj pH-værdi kan føre til næringsstofmangel og nedsat vækst af planten. Det er vigtigt at teste jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt foretage justeringer med f.eks. speciel pottemuld.

  Indendørs planter har brug for regelmæssig ernæring i form af speciel indendørs plantenæring. Brug disse gødninger i overensstemmelse med instruktionerne på emballagen for at fremme optimal vækst. Overgødskning bør undgås, da dette kan forårsage skade på planten.

 • Beskrivelse

  Zantedeschia 'Lipstick' er en iøjnefaldende og elegant blomst, der tilhører arumfamilien. Blomsten har en dyb rød til lilla farve, der minder om farven på læbestift, derfor navnet 'Lipstick'. Planten har aflange grønne blade og blomstrer om sommeren med smukke blomster på lange stilke. Zantedeschia 'Lipstick' trives bedst på et solrigt sted i fugtig, veldrænet jord. Denne plante er et ægte blikfang i haven eller i en buket og tiltrækker helt sikkert opmærksomheden fra forbipasserende.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.