Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Peggy'

Begonia (Elatior Grp) dubb

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Peggy' is een prachtige plant met dubbele bloemen in een zachte roze kleur. De bloemen zijn groot en opvallend, waardoor ze een echte blikvanger zijn in huis of in de tuin. 'Peggy' heeft een compacte groeiwijze en kan zowel binnen als buiten worden gehouden. Deze Begonia houdt van lichte tot halfschaduwrijke standplaatsen en heeft regelmatig water nodig om goed te gedijen. Met zijn charmante uitstraling is de Begonia 'Peggy' een mooie toevoeging aan elke plantencollectie.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Peggy' is makkelijk in onderhoud en gedijt goed binnenshuis. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en op een lichte plek te zetten, maar direct zonlicht moet vermeden worden. Het is ook aan te raden om de plant af en toe te bemesten voor optimale groei.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Peggy' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste resultaten. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Begonia dubbelbloemig heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te vochtig wordt. Het is aan te raden om de plant 1-2 keer per week water te geven, afhankelijk van de omstandigheden in je huis. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door lichtjes kan opdrogen.

  De Begonia Elatior Grp houdt niet van direct zonlicht en verdraagt beter indirect licht. Plaats de plant daarom op een plek in huis waar het niet te fel is. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen en verbranden.

  Ja, Begonia's houden van warmte en gedijen het beste bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of vorst, dit kan schade veroorzaken aan de begonia. Plaats de plant op een warme en lichte plek in huis voor optimale groei en bloei.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Peggy' bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloei kan tot enkele maanden duren, afhankelijk van de verzorging en omgevingsfactoren.

  Ja, Begonia's hebben luchtzuiverende eigenschappen en kunnen helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het zijn goede planten om binnenshuis te hebben vanwege hun vermogen om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren.

  Ja, Begonia's uit de Elatior groep gedijen het best op een plek met een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Op deze manier kunnen ze optimaal groeien en bloeien. Het is belangrijk om temperatuurschommelingen te vermijden om de gezondheid van de plant te behouden.

 • Snoei de plant regelmatig om de groei te stimuleren en de vorm te behouden. Verwijder dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Gebruik lauw water en voorkom dat er water op de bladeren terechtkomt om schimmelvorming te voorkomen.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Peggy' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een beetje organisch materiaal. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, maar pas op voor te veel water, dit kan wortelrot veroorzaken. Het is raadzaam om de plant af en toe bij te mesten, vooral tijdens het groeiseizoen in het voorjaar en de zomer.

  Goede bodemkwaliteit is belangrijk voor de groei en bloei van kamerplanten, waaronder Begonia's. Zorg voor een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Vermijd te natte of te droge grond om wortelrot te voorkomen.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Peggy' heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar voorkom dat de grond te drassig wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant af en toe voeding voor bloeiende kamerplanten.

  Om de plant schoon te maken, kunt u het stof voorzichtig afvegen met een vochtige doek. Zorg ervoor dat u geen teveel water gebruikt, omdat dit schade kan veroorzaken aan de bladeren. Controleer regelmatig op eventuele ongedierte en verwijder deze indien nodig.

  Begonia's houden van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek waar het indirect zonlicht krijgt. Een raam op het oosten of noorden is ideaal voor deze kamerplant.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of plotselinge temperatuurschommelingen. Een constante kamertemperatuur zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Kamerplanten zoals de Begonia (Elatior Grp) hebben baat bij een hoge luchtvochtigheid, idealiter tussen de 60-70%. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien met water en de plant op een schotel met water te plaatsen. Een te droge lucht kan leiden tot bruine randen op de bladeren.

  Begonia's gedijen het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld een speciale potgrond voor kamerplanten. Overmatig zure of juist te basische grond kan problemen veroorzaken voor de plant en de groei belemmeren.

  Gebruik een algemene meststof voor kamerplanten, zoals een vloeibare meststof met een gebalanceerde formule. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, meestal in het voorjaar en de zomer, volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt na het bemesten om te voorkomen dat de wortels verbranden.

 • Omschrijving

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Peggy' is een prachtige plant met dubbele bloemen in een zachte roze kleur. De bloemen zijn groot en opvallend, waardoor ze een echte blikvanger zijn in huis of in de tuin. 'Peggy' heeft een compacte groeiwijze en kan zowel binnen als buiten worden gehouden. Deze Begonia houdt van lichte tot halfschaduwrijke standplaatsen en heeft regelmatig water nodig om goed te gedijen. Met zijn charmante uitstraling is de Begonia 'Peggy' een mooie toevoeging aan elke plantencollectie.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.