Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Carneval'

Begonia (Elatior Grp) dubb

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Carneval' is een prachtige en kleurrijke kamerplant met dubbele bloemen in verschillende tinten roze, wit en geel. Deze plant staat bekend om zijn weelderige en volle bloemen die een feestelijke uitstraling geven. De 'Carneval' is een compact groeiende begonia die gemakkelijk te verzorgen is en langdurig bloeit. Zet de plant op een lichte standplaats zonder direct zonlicht en geef regelmatig water, maar voorkom dat de wortels te lang nat blijven. Deze begonia is een mooie aanvulling op elk interieur en brengt een vrolijke sfeer in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Begonia's zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden kamerplanten. Ze gedijen goed bij indirect licht en regelmatig water geven. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt.

  Ja, Begonia's hebben veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht omdat dit bladeren kan verbranden. Plaats de plant op een plek met helder indirect licht voor de beste groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige groei te bevorderen.

  De Begonia dubbelbloemig heeft ongeveer twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. In de winter kan de plant minder water nodig hebben.

  Kamerplanten zoals Begonia's houden niet van direct zonlicht. Ze gedijen goed op een plek met indirect zonlicht of halfschaduw. Te veel zon kan de bladeren verbranden en leiden tot verwelking.

  Ja, de Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Carneval' houdt van warmte. Deze kamerplant gedijt het beste bij een constante binnentemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd wordt tegen tocht en plotse temperatuurschommelingen.

  Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Carneval' bloeit meestal van het voorjaar tot aan het einde van de zomer. De bloei kan tot wel enkele maanden duren, afhankelijk van de verzorging en omstandigheden in huis.

  Ja, de Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Carneval' is een luchtzuiverende plant en draagt bij aan een gezonder binnenklimaat. Het helpt schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en produceert zuurstof. Het is dus een goede keuze voor in huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk voor de groei en bloei van de plant. Zorg voor een constante temperatuur binnen dit bereik.

 • Om de plant gezond te houden, kun je regelmatig dode of uitgebloeide bloemen verwijderen. Je kunt de plant ook snoeien om hem compacter te houden. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of de zomer.

  De Begonia heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Geef water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Vermijd dat er water op de bladeren komt om schimmel te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in een vochtige potgrond met een goede drainage. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Gebruik bij voorkeur een universele potgrond die geschikt is voor kamerplanten.

  Voor kamerplanten zoals Begonia's is het belangrijk om een goed doorlatende potgrond te gebruiken. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft maar niet te nat wordt. Meng regelmatig organische meststof door de bodem voor optimale groei.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Carneval' heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar let op dat de plant niet te nat staat. Plaats de plant op een lichte plek, uit de directe zon. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren.

  Om de plant schoon te maken, kun je het beste de bladeren voorzichtig afstoffen met een zachte doek of een plumeau. Vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen, aangezien deze de bladeren kunnen beschadigen. Regelmatig schoonmaken helpt de plant gezond te houden en ziektes te voorkomen.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Carneval' gedijt het beste op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een locatie met helder, indirect licht voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige groei te bevorderen.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Carneval' gedijt het beste bij een gematigde tot warme temperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht, aangezien dit de groei en bloei kan beïnvloeden. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tochtige plekken te houden.

  De optimale luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze is tussen de 40-60%. Een te droge lucht kan leiden tot verwelkte bladeren en een te vochtige lucht kan schimmels en ziektes veroorzaken. Het is belangrijk om regelmatig te controleren en indien nodig de luchtvochtigheid aan te passen.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Carneval' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH waarde. Een pH waarde van 5.5 tot 7.0 is ideaal voor deze kamerplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om tijdens de groeiperiode regelmatig te bemesten, bij voorkeur met een vloeibare meststof speciaal voor kamerplanten. Geef tijdens de lente en zomermaanden elke twee weken mest en tijdens de herfst en wintermaanden eens per maand. Zorg ervoor dat de plant niet te veel mest krijgt, dit kan leiden tot verbranding van de wortels.

 • Omschrijving

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Carneval' is een prachtige en kleurrijke kamerplant met dubbele bloemen in verschillende tinten roze, wit en geel. Deze plant staat bekend om zijn weelderige en volle bloemen die een feestelijke uitstraling geven. De 'Carneval' is een compact groeiende begonia die gemakkelijk te verzorgen is en langdurig bloeit. Zet de plant op een lichte standplaats zonder direct zonlicht en geef regelmatig water, maar voorkom dat de wortels te lang nat blijven. Deze begonia is een mooie aanvulling op elk interieur en brengt een vrolijke sfeer in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.