Aeschynanthus 'Lambada'

Aeschynanthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aeschynanthus 'Lambada' is een prachtige kamerplant met langwerpige, donkergroene bladeren en opvallende helderrode bloemen in de vorm van buisjes. Deze plant staat bekend om zijn hangende groeiwijze, waardoor hij perfect is voor hangmanden of hoge planken. De 'Lambada' gedijt het beste op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat. Met de juiste verzorging kan deze plant prachtig bloeien en een vrolijke toevoeging zijn aan je interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Aeschynanthus 'Lambada' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en kan goed gedijen in normale kamertemperaturen en lichte, indirecte zon. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en af en toe te bemesten tijdens het groeiseizoen. Het is een sterke plant die weinig ziekteproblemen heeft.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek waar hij minstens 6 uur per dag indirect zonlicht kan ontvangen. Vermijd direct zonlicht, dit kan bladverbranding veroorzaken.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. In de winter kan de frequentie van water geven verminderd worden.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, maar wel van een lichte standplaats met wat bescherming tegen de felle zon. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Plaats de plant liever op een plek met indirect licht.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en plotselinge temperatuurwisselingen te houden. Het is ideaal om de plant op een warme en lichte plek in huis te plaatsen.

  De Aeschynanthus 'Lambada' bloeit vanaf mei tot en met augustus en kan bloeien gedurende enkele weken tot maanden.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en draagt bij aan een gezondere luchtkwaliteit in huis. Het helpt schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen te verminderen. Het is een goede keuze voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen.

  Ja, deze plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Te warme of te koude temperaturen kunnen schadelijk zijn voor de plant, dus het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het plaatsen ervan in huis. Het is dus belangrijk om de plant op een geschikte locatie te zetten waar de temperatuur binnen dit bereik blijft.

 • Het snoeien van deze plant is niet nodig, tenzij er dode of beschadigde bladeren zijn die verwijderd moeten worden. Eventueel kunnen lange scheuten worden teruggesnoeid om de vorm van de plant te behouden. Het is belangrijk om scherpe en schone snoeischaar te gebruiken om infecties te voorkomen.

  Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de grond opdroogt. Zorg ervoor dat de pot goed drainage heeft om wortelrot te voorkomen. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  Voor de Aeschynanthus 'Lambada' is het belangrijk om te kiezen voor een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen en humus. Vermijd zware grondsoorten en zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig vervangen van de potgrond kan de gezondheid van de plant bevorderen.

  De plant gedijt het beste in een goed doorlatende en vochtige potgrond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en dat deze licht zuur is. Vermijd te natte of te droge grond, omdat dit de groei van de plant kan belemmeren.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar laat de grond tussen gietbeurten opdrogen. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Regelmatig de bladeren besproeien helpt de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Het is belangrijk om de bladeren van deze plant regelmatig af te nemen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Vermijd hierbij de bloemen en knoppen om beschadiging te voorkomen. Af en toe kan de plant onder de douche gezet worden om stof weg te spoelen.

  De Aeschynanthus 'Lambada' heeft behoefte aan helder, indirect licht. Plaats de plant op een plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Bij een tekort aan licht kunnen de bladeren van de plant verkleuren of afvallen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18-24°C. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en temperatuurwisselingen. Een constante temperatuur zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De plant vereist een hoge luchtvochtigheid om goed te gedijen. Het is dus belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken in de kamer waar de plant staat. Een luchtvochtigheid van rond de 60-80% wordt aanbevolen voor optimale groei.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 5,5 en 6,5 pH. planten zoals hortensia's en rododendrons houden van een zure grond. Een te hoge zuurgraad kan leiden tot voedingsstoffen die niet beschikbaar zijn voor de plant.

  De plant heeft het meest behoefte aan voeding tijdens het groeiseizoen in de lente en zomer. Gebruik een evenwichtige meststof om de groei en bloei te bevorderen. Vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Aeschynanthus 'Lambada' is een prachtige kamerplant met langwerpige, donkergroene bladeren en opvallende helderrode bloemen in de vorm van buisjes. Deze plant staat bekend om zijn hangende groeiwijze, waardoor hij perfect is voor hangmanden of hoge planken. De 'Lambada' gedijt het beste op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat. Met de juiste verzorging kan deze plant prachtig bloeien en een vrolijke toevoeging zijn aan je interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.