Agapanthus (Funnel Grp) 'Whitney'

Agapanthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Agapanthus 'Whitney' er en smuk og elegant plante med store trompetformede blomster i en lys hvid farve. Denne plante tilhører Agapanthus' Funnel Group, hvilket betyder, at blomsterne har en tragts form. 'Whitney' blomstrer om sommeren og er et populært valg til bede, potter og blomsterbede. Planten trives bedst i veldrænet jord og en solrig placering. Agapanthus 'Whitney' er en blikfang i haven og tiltrækker sommerfugle og bier.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Agapanthus (Funnel Group) 'Whitney' er stedsegrøn og beholder sine blade året rundt. Denne plante forbliver således grøn, selv om vinteren.

  Denne plante er vinterhårdfør ned til -10 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod frost om vinteren. Agapanthus (Funnel Grp) 'Whitney' kan ikke tåle hård frost.

  De Agapanthus (Tragtgruppe) 'Whitney' er generelt let at vedligeholde. Denne plante kræver kun regelmæssig vanding og tilstrækkeligt med sollys for at trives godt. Derudover kan de visne blomster fjernes for et velplejet udseende.

  De Agapanthus har brug for plads til at udvikle sig godt og vokse. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at sprede sig. En afstand på ca. 30-60 cm mellem hver plante er ideel.

  Agapanthus trives bedst i fuld sol eller halvskygge og har brug for mindst 6 timer sollys om dagen. I skyggen vil planten producere færre blomster og dens vækst kan blive hæmmet. Generelt set præsterer Agapanthus bedre under solrige forhold.

  Agapanthus planter har brug for vand gennemsnitligt 1 til 2 gange om ugen, men tjek altid jorden før du vander. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd. Om sommeren kan det være nødvendigt at vande oftere end om vinteren.

  Ja, Agapanthus planten tiltrækker sommerfugle og bier på grund af blomsterne, der er rige på nektar og pollen. Det er en ideel plante til at fremme biodiversitet i haven.

  Agapanthus kan være en god kilde til nektar for bier og andre bestøvere, hvilket bidrager til biodiversiteten i din have. Derudover kan de hjælpe med at beskytte jorden mod erosion og understøtte levesteder for små dyr og insekter. Det er derfor positivt for biodiversiteten at have Agapanthus i din have.

  Agapanthus (Tragt Grp) 'Whitney' blomstrer i sommermånederne, normalt fra juni til august. Blomstringsperioden kan vare i flere uger til endda flere måneder. Denne haveplante er kendt for sine smukke blomster og lange blomstringstid.

  Ja, Agapanthus kan godt tåle fuld sol og trives bedst på en solrig placering. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys for at fremme vækst og blomstring.

  Nej, Agapanthus-planter er ikke spiselige og tilhører kategorien prydbuske og haveplanter. At indtage planten kan føre til maveproblemer og forgiftning. Derfor frarådes det at spise Agapanthus-planter.

  Agapanthus-planter har ikke en lyddæmpende effekt. Denne plante er kendt for sine smukke blomster og grønne blade og er ideel til haven.

 • Beskær de visne blomsterstilke om foråret ned til bunden af planten. Fjern også eventuelle tørre blade og beskadigede eller døde stængler for at holde planten sund. Klip ikke bladene af, da de er nødvendige for plantens vækst.

  Agapanthus har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden drænerer godt for at forhindre rådne rødder. Giv vand ved plantens base og undgå at vådne bladene.

  Agapanthus har brug for en pottejord med god dræningsevne. Sørg for en blanding, der er rig på næringsstoffer og har god dræning. Giv planten regelmæssigt vand, men undgå at rødderne bliver for våde.

  Agapanthus foretrækker en veldrænet jord, der er let fugtig. Sørg for en jord med tilstrækkelige næringsstoffer og en neutral til let sur pH-værdi. Undgå for våd jord for at forhindre rådne rødder.

  Placér planten et solrigt sted i veldrænet jord. Beskyt planten mod hård vind og frost. Agapanthus trives bedst i et varmt klima.

  Det anbefales at beskytte Agapanthus mod frost om vinteren ved at dække planten med halm eller blade. Det er også muligt at flytte planten i en potte til et beskyttet sted, såsom en drivhus eller veranda. Sørg desuden for, at jorden er godt drænet for at undgå rodrot.

  De Agapanthus kræver lidt vedligeholdelse. Sørg for tilstrækkeligt vand i tørre perioder og beskær de visne blomster for at fremme blomstringen. Om vinteren anbefales det at dække planten med blade eller halm for at undgå frostskader.

  For haveplanter som disse er det vigtigt at bruge organisk gødning om foråret for at fremme en sund vækst. Sørg for at fordele gødningen jævnt omkring planten, og vand den efter påføring af gødning. Overgødskning bør undgås, så følg instruktionerne på emballagen for den korrekte dosering.

  Dæk planten om foråret med et lag organisk materiale for at holde på fugten og undertrykke ukrudt. Sørg for, at materialet ikke kommer direkte op ad plantens stængler. Fjern gammel muld om efteråret og påfør et nyt lag for at beskytte mod frost.

  Denne plante foretrækker en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6 og 7,5. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den med kalk eller svovl. En god pH-værdi sikrer en sund vækst og blomstring af planten.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante, anbefales det at regelmæssigt kontrollere blade og stængler for tilstedeværelsen af lus, trips eller snegle. Hvis nødvendigt kan disse fjernes manuelt eller der kan anvendes et biologisk bekæmpelsesmiddel. En god dræning og luftig placering kan hjælpe med at forebygge svamp og andre skadelige organismer.

 • Beskrivelse

  Agapanthus 'Whitney' er en smuk og elegant plante med store trompetformede blomster i en lys hvid farve. Denne plante tilhører Agapanthus' Funnel Group, hvilket betyder, at blomsterne har en tragts form. 'Whitney' blomstrer om sommeren og er et populært valg til bede, potter og blomsterbede. Planten trives bedst i veldrænet jord og en solrig placering. Agapanthus 'Whitney' er en blikfang i haven og tiltrækker sommerfugle og bier.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.